Damien

6.8 / 10
45 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
Mandy Gelling geeft "Damien - Seizoen 1" een 5.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 19 juni 2016.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Damien - Seizoen 1

Hoewel Bradley James zijn stinkende best doet als Damien Thorn, wordt hij nergens de vlees geworden antichrist.

Hoewel ik heel goed weet dat je films nooit met series kunt vergelijken, mag en kan Damien niet in de schaduw staan van de film The Omen uit 1976. De serie is gebaseerd op de film en haalt het niveau bijna nergens. In aflevering negen en tien komen ze dichtbij, maar nooit dichtbij genoeg om eng of spannend te kunnen zijn. En dat is jammer; de zoveelste film-adaptatie die op niets uitloopt. Damien is dan ook niet vernieuwd door A&E en blijft een tweede seizoen ons bespaard.

Hoewel Bradley James (Merlin) zijn stinkende best doet als Damien Thorn, wordt hij nergens de vlees geworden antichrist. Hij is gewoon te schattig, met bijpassende kaaklijn, om als de duivel gezien te worden. Helemaal nergens tijdens de tien afleveringen kreeg ik het beklemmende gevoel die ik bij The Omen wel had, dat onderhuidse kippenvel gevoel dat er wat vreselijks te gebeuren staat. De promo’s met mensen die hun eigen leven namen onder het roepen van de zin “It’s all for you, Damien” waren beklemmender en griezeliger dan het hele eerste seizoen.

© A&E

Ann Rutledge (Once Upon a Time) weet samen met Scott Wilson (The Walking Dead) er nog iets van te maken maar ook zij overtuigen mij niet als duivel aanhangers. De detective James Shay (David Meunier, Justified) die zich als een soort duivelse rottweiler vastbijt in Thorn lijkt meer op de antichrist dan Thorn zelf. Speciaal wil ik even Robin Weigert (Jessica Jones) benoemen die als Zuster Greta Fraueva wel een heel slecht accent heeft en haar rol is zo onderbelicht dat het eigenlijk overbodig is.

De laatste twee afleveringen zijn eigenlijk te laat en bieden te weinig om de serie nog wat body te geven. Het einde vraagt niet helemaal om een tweede seizoen en dat is maar goed ook, je hebt dan in ieder geval niet dat onvoldane gevoel dat er nog iets afgemaakt moet worden. Het einde is duidelijk afgekeken van de film en dat is niet erg, hadden ze maar meer afgekeken van de film, zoals sfeeropbouw en spanningsbogen. Maar gedane zaken nemen geen keer en we hebben met de tien afleveringen kunnen zien hoe het afloopt met Damien Thorn de beoogde antichrist.

De laatste twee afleveringen zijn eigenlijk te laat en te weinig om de serie nog wat body te geven.

Ik denk dat we Damien maar snel moeten vergeten en ons bezig gaan houden met andere filmadaptaties die mogelijk wel gaan slagen als de film The Exorcist die uit hetzelfde tijdperk komt. Damien krijgt van mij net een krappe voldoende; 5,5 punten, meer is de serie niet waard.
Volg Damien
Vorige aflevering
Ave Satani
Ave Satani
01x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_CC11
19 jun 2016 08:04 -
Eerlijk gezegd verbaasd je recensie mij helemaal niet Mandy.
Niet dat ik ergens wel of niet mee akkoord zou gaan, maar gewoon om de simpele reden dat ik van de hele stortvloed aan series gebaseerd op films of gewoon remakes, een eerste goed resultaat nog moet zien.
Ik weet dat ik in herhaling val maar ik verwacht op dit vlak eigenlijk ook geen enkele beterschap
want uiteindelijk komt het allemaal voort uit pogingen tot makkelijk geldgewin gekoppeld aan een tekort van eigen creativiteit.
En je kan nu eenmaal niet verwachten dat mensen zonder enige creativiteit iets beter zouden gaan maken dan het origineel waarop hun product gebaseerd is.
Daarom kijk ik tegenwoordig eerst de spreekwoordelijke kat uit de figuurlijke boom voor ik zelf dit soort van series begin te kijken en zie ik eerst wat een ander er zoal van vind, zodoende kan ik ondertussen mijn kijktijd aan iets anders en beters spenderen.
Deze ga ik bijgevolg ook weer van mijn lijstje schrappen, dat zodoende weer op een haalbare 276 nog te kijken series staat, waarvoor mijn eeuwige dank ;-)
Reageer
avatar_Roeman
19 jun 2016 09:29
Haha, geen dank hoor. Heel graag gedaan :-)
Reageer
avatar_Vycodine
19 jul 2016 09:14 -
De Rottweilers slaagden er toch in om enige spanningsopbouw te creëren, de rest vond ik maar slapjes.
Reageer

Nieuwste recensies

The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)

8

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8