Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Teaser trailer voor muzikale dramaserie Daisy Jones & The Six

Prime Video onthult hun aankomende - op Fleetwood Mac geïnspireerde - rock and roll dramaserie in een nieuwe teaser trailer voor Daisy Jones & The Six.

Muziekbiopics zijn al jaren een rage in films, dankzij grote hits als Bohemian Rhapsody, Rocketman en het recentere Elvis. Maar de laatste tijd doet ook het kleine scherm mee, met verschillende fictieve muzikale series, waaronder het satirische Pam & Tommy, de wilde Danny Boyle Sex Pistols-serie Pistol en de gloednieuwe Showtime-serie George & Tammy.

Al deze muzikale bioscoopprojecten hadden natuurlijk de bagage van het omgaan met echte muzikale helden, en de vragen die onvermijdelijk opkomen wanneer fictie ware gebeurtenissen aanpakt. Dit zal echter geen probleem zijn voor Prime Video's Daisy Jones & The Six, omdat de serie vooraf wordt gepresenteerd als een volledig fictief werk. Maar hoewel de serie officieel over een verzonnen band gaat, is het duidelijk dat het geïnspireerd is op het waargebeurde verhaal van de legendarische groep Fleetwood Mac, wiens drama achter de schermen hun muzikale output voedde. Prime Video heeft nu een teaser vrijgegeven voor de tiendelige serie, die op vrijdag 3 maart 2023 in première gaat.

Daisy Jones & The Six, gebaseerd op de bestseller van Taylor Jenkins Reid, heeft Riley Keough als de titulaire Daisy, de leider van een rockband uit de jaren zeventig die begint in de muziekscene van Los Angeles en uitgroeit tot een van de meest legendarische bands ter wereld. Maar in een echte muzikale biopic is de groep gedoemd uit elkaar te gaan op het hoogtepunt van hun succes. Actrice Keough is de kleindochter van muzikale grootheid Elvis Presley. Zij speelde rollen in de Prime Video actiethriller-serie The Terminal List en de Starz-anthologieserie The Girlfriend Experience.



Naast de eerder genoemde Keough (foto) bestaat de cast van de show ook uit Camila Morrone (in haar seriedebuut), Sam Clafin (Peaky Blinders), Suki Waterhouse (The White Princess), Nabiyah Be (in haar seriedebuut), Will Harrison (Madam Secretary), Josh Whitehouse (Poldark), Sebastian Chacon (Penny Dreadful: City of Angels) en Tom Wright (Station 19). Jacqueline Obradors (Bosch) en Timothy Olyphant (Justified) worden vermeld in terugkerende rollen.

Er is duidelijk een ingebouwd publiek voor Daisy Jones & The Six, aangezien het gebaseerd is op een enorm succesvolle roman. Er zal ook veel belangstelling zijn voor de serie van Fleetwood Mac-fans, die het niet kunnen laten om te kijken hoe de serie de verrichtingen van de bandleden Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, de onlangs overleden Christine McVie, John McVie en Mick Fleetwood fictief weergeeft. En gewoon in het algemeen, het muzikale biopic genre is erg hot op dit moment. Fans van popmuziek uit de jaren zeventig en tachtig lijken een eindeloze honger te hebben naar verkenningen van de 'ware' verhalen achter hun favoriete artiesten (zolang die waarheid niet te lelijk is, natuurlijk).
Video on youtube
Vorige aflevering
Track 10: Rock ‘n’ Roll Suicide
Track 10: Rock ‘n’ Roll Suicide
01x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Daisy Jones & The Six