Cult

6.7 / 10
44 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Mandy Gelling geeft "Cult - Eerste aflevering" een 6.
Geschreven door Mandy Gelling op 4 maart 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Cult - Eerste aflevering

Een recensie schrijven gaat mij meestal redelijk makkelijk af. Maar nu staar ik al een aantal dagen naar een leeg blaadje. En ik weet nog steeds niet wat ik aan moet met deze nieuwe serie van The CW. Uit de stal van The CW komen goede series als The Vampire Diaries, Nikita, Supernatural & Arrow. Misschien wilde ze net zo’n goede serie neerzetten als Fox deed met The Following. Deze serie gaat net als Cult ook over een sekte. Maar bij Cult heb ik dat wow gevoel (nog) niet.

Het is een serie in een serie. De serie in de serie gaat over een mateloos populair televisieprogramma Cult. De hoofdrolspeler in de serie is Billy Grimm (Robert Knepper, Prison Break) de sekteleider die opgejaagd wordt door voormalig sektelid en nu rechercheur Kelly Collins (Alona Tal, Supernatural). Zij is op zoek naar haar zus Meadow en diens zoontje Andy. Tot zover de serie Cult in de serie.

Wij kijken naar fragmenten op tv van de serie in de serie net als hoofrolspeler Jeff Sefton (Matthew Davis, The Vampire Diaries) die een noodoproep krijgt van zijn broer Nate over de serie. Jeff is nogal sceptisch en gelooft zijn broer niet. Maar Nate verdwijnt spoorloos, houdt dit verband met de serie? Jeff is journalist en gaat op zoek naar zijn jongere broer. Hij komt terecht op de set van Cult en stelt daar schijnbaar wat lastige vragen. Zoals: “Misschien kan ik even praten met Steven Rae de schrijver/maker van de serie?” Die Steven Rae is een mysterie, niemand krijgt hem te zien of te spreken. Bestaat deze wel echt?

Jeff wordt geholpen door onderzoeker Skye Jarrow (Jessica Lucas, Friends with Benefits) die ook vindt dat er met de serie en vooral de fans iets vreemds aan de hand is. Nate is niet de eerste die verdwijnt en de fans zijn vooral bang en hullen zich in stilzwijgen. Dus de vraag rijst of Billy alleen een sekteleider is in de serie of ook daarbuiten?

Enfin, een nogal ingewikkeld concept om te volgen. Wat is de werkelijkheid en wat niet. Wie hoort bij de serie in de serie, en zijn die ook daarbuiten actief? Eén ding hebben ze gemeen en dat is de uitdrukking: “Well he, these things just snap right off.” Wat dit betekent geen idee, maar zowel in de serie als daarbuiten wordt deze zin door bijna doden en verdwenen personen gebruikt. Vlak voor ze doodgaan of als ze net verdwenen zijn. Dus bij mij komt het vermoeden op dat de serie een ingewikkelde manier is om de echte sekte verborgen te houden.

De dialogen zijn niet ingewikkeld en ook het acteerwerk is niet van super hoog niveau. Maar het idee is aardig en je nieuwsgierigheid wordt wel geprikkeld. Ik denk zeker dat deze serie een kans verdient, want de potentie is er wel om boven het gemiddelde uit te stijgen.

Voor nu nog een zes plus.
Volg Cult
Vorige aflevering
Executive Producer Steven Rae
Executive Producer Steven Rae
01x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_JanWillemK
05 mrt 2013 18:50 -
Ik ben het absoluut met je eens dat het acteerwerk niet van hoog niveau is. TheCW gaat toch altijd net iets meer voor schoonheid dan voor acteerwerk.
Reageer
avatar_Roeman
05 mrt 2013 19:44 -
@Dubst3p, net de tweede aflevering gezien en ik ben nog steeds niet onder de indruk. Het is te warig en de dialogen zijn echt af en toe lachwekkend. En schoonheid tja ik zie het niet. Maar ik geef het nog niet op, we gaan op voor aflevering 3.
Reageer
avatar_JanWillemK
05 mrt 2013 20:24 -
Met schoonheid bedoel ik meer de acteurs en actrices. Voor de rest is Cult absoluut niet een serie waar ik echt lovend over ben.

Ik vind het overigens wel een grappig idee dat deze tv-show over een andere tv-show gaat. Echter is het soms wel verdomde moeilijk om de "realiteit" te splitsen van de tv-show, waardoor dat het ook weer verwarrend maakt.

Het zal mij benieuwen. Zoals ik al zei ben ik er voor nu niet erg lovend over. In mijn ogen kan het vanaf dit punt alleen maar beter worden.
Reageer
avatar_Elby
06 mrt 2013 11:13 -
Er zijn zoveel goeie series die ik volg dat ik deze laat schieten denk ik, misschien nog 1 afl. bekijken om te zien of het duidelijker wordt en anders bye, bye, zwaai, zwaai.
Je hebt het in je stuk goed weergegeven.
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8