Crazy Ex-Girlfriend

7.1 / 10
42 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Matthijs Lardé geeft "Crazy Ex-Girlfriend - Seizoen 4" een 7.
Geschreven door Matthijs Lardé op 27 april 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Crazy Ex-Girlfriend - Seizoen 4

Crazy Ex-Girlfriend heeft door alle vier seizoenen heen aardig wat hoogtepunten en dieptepunten gehad. Alsnog is het de serie gelukt om alsmaar vermakelijk te blijven, groots geholpen door de muziek. Ondanks het slechte aantal kijkers heeft de serie het toch tot het geplande laatste seizoen gehaald en is het verhaal van Rebecca nu naar behoren afgesloten. Helaas heeft dit laatste seizoen toch meer weg van de dieptepunten dan de hoogtepunten.

Helaas heeft dit laatste seizoen toch meer weg van de dieptepunten dan de hoogtepunten.

Het derde seizoen van Crazy Ex-Girlfriend eindigde met Rebecca (Rachel Bloom) die zich schuldig pleitte aan het vermoorden van Trent (Paul Welsh), waardoor ze werd veroordeeld tot een gevangenisstraf. In het begin van dit nieuwe seizoen bevindt zij zich dus in een gevangenis, waar ze ondanks de aangeboden hulp van haar vrienden toch liever haar straf uitzit zodat ze eindelijk consequenties heeft voor alle slechte dingen die ze heeft gedaan.

Rachel Bloom is zoals altijd weer één van de beste onderdelen aan deze serie, maar ook Donna Lynne Champlin (Paula), Vella Lovell (Heather), Gabrielle Ruiz (Valencia) en Scott Michael Foster (Nathaniel) zetten weer hun beste voet voor. De nieuwe toevoegingen aan de cast, Skylar Astin (Greg) en Clark Moore (AJ), doen wat ze moeten doen, maar voelen compleet onnodig. Esther Povitsky als Maya, die normaal niet uit te staan is, geeft wel haar beste acteerprestatie in het absolute hoogtepunt van het seizoen.

Greg hadden we al lang geleden afscheid van genomen, met één van de beste nummers in de hele serie (It Was A Shit Show). Zijn terugkomst is niet per sé een groot probleem, maar het feit dat ze een andere acteur hebben moeten regelen maakt het een erg teleurstellende wending. Het is onmogelijk om Skylar Astin echt als de goede oude Greg te zien, mede doordat zijn karakter compleet is veranderd. Santino Fontana zal altijd de enige echte Greg blijven, en het was beter geweest als het daarbij was gelaten.

© The CW


De nieuwe musicalnummers in dit seizoen zijn ook een grote stap terug vergeleken met het vorige seizoen. Het seizoen opent sterk met het verslavende nummer No One Else Is Singing My Song, maar heeft daarna geen nummers meer om dit te toppen. Er zijn alsnog goede nummers in dit seizoen te vinden, maar het is kwalitatief niet te vergelijken met het eerste en derde seizoen. Er is wel een erg goed geconstrueerde reprise in de finale, die geheid een glimlach op iedere fans gezicht zal brengen.

Het seizoen is vergeleken met de laatste twee seizoenen weer uitgebreid tot achttien afleveringen. Klinkt geweldig, maar er had wel bij de dertien afleveringen gebleven mogen worden. Dit seizoen zit bomvol nutteloze vulling, waar de vorige seizoenen misschien mee weg konden komen, maar wel erg teleurstellend is om in een laatste seizoen te zien. Ondanks dit heeft het wel nog steeds geweldige afleveringen, waarvan de hoogtepunten aflevering elf en de concert special zijn.

Het is niet het laatste seizoen waar fans misschien op hadden gehoopt, maar het blijft een leuke tijdsbesteding.

Aflevering elf is een geweldige parodie op de typische romcoms die we normaal zien, waar Foster en Povitsky de kans krijgen om een keer echt in het spotlicht te staan. Het resultaat is erg effectief en één van de beste afleveringen van 2019 tot nu toe. Hiernaast is ook de concert special vol met plezier, waar veel van de beste nummers van de afgelopen seizoenen terugkeren voor een laatste hoera. Het is de ultieme feel-good aflevering van het seizoen voor fans van de serie, en één die je zeker niet zal willen missen.

Ondanks dat het over het algemeen allemaal aardig negatief klinkt, is dit seizoen alsnog erg leuk om te bekijken. Zoals eerder al gezegd, door de vele hoogtepunten en dieptepunten weet Crazy Ex-Girlfriend altijd vermakelijk te blijven, en dat geldt hier nog steeds. Het is niet het laatste seizoen waar fans misschien op hadden gehoopt, maar het blijft een leuke tijdsbesteding. Helaas is dit dan ook echt het laatste wat we van de serie zullen zien, dus hopelijk zullen de acteurs en crew snel weer iets leuks voor ons in elkaar zetten om van te genieten. Het betekent ook dat het televisielandschap nu geen enkele musical meer op tv heeft, wat snel zal moeten worden opgelost.

Vaarwel Crazy Ex-Girlfriend. De liedjes zullen nog lang worden beluisterd, en er zal in de toekomst nog veel aan je gedacht worden. Voor iedereen die nog niet de actie heeft ondernomen om Crazy Ex-Girlfriend een kans te geven: er is geen betere tijd om te beginnen dan nu.
Volg Crazy Ex-Girlfriend
Vorige aflevering
Yes, It's Really Us Singing: The Crazy Ex-Girlfriend Concert Special!
04x18
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Letter for the King - Seizoen 1

7

Pennyworth - Seizoen 1

8

Endeavour - Seizoen 7

8

Deep Water (UK) - Seizoen 1

8

Why Women Kill - Seizoen 1

9

The Good Place - Complete serie

9