Crazy Ex-Girlfriend

7.1 / 10
42 min
Comedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Wichita van Rijkom geeft "Crazy Ex-Girlfriend - Eerste aflevering" een 6.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 20 Oktober 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Crazy Ex-Girlfriend - Eerste aflevering

Het leven in West Covina, California, is zoveel beter en mooier dan in de Big Apple. Dat is in ieder geval waar Rebecca Bunch (Rachel Bloom, Robot Chicken) van overtuigd is wanneer zij besluit te verhuizen naar de andere kant van Amerika. Al is dit niet de enige reden voor het omgooien van haar vertrouwde leventje… Josh Chan (Vincent Rodriguez III), Rebecca’s ex-vriendje van tien jaar terug, woont ook heel toevallig in deze stad. Rebecca hoopt op een nieuwe kans met hem, maar of Josh daar nu ook op zit te wachten valt te betwijfelen.

Een terugkerende quote deze eerste aflevering is “When was the last time you were truly happy?”. Voor Rebecca is het antwoord hierop: tijdens een zomerkamp in 2005 toen ze Josh leerde kennen en als tienermeisje een kortstondige relatie met hem had. Na deze zomerromance werd ze echter keihard gedumpt, en duurde het zo’n tien jaar voordat ze elkaar weer zouden zien. Rebecca heeft sindsdien een succesvolle carrière achter de rug maar blijkt nog altijd niet gelukkig te zijn. Ze besluit hierop een promotie af te wijzen en Josh achterna te reizen naar het in haar ogen magische West Covina. Ook deze plaatsnaam horen we vaak voorbij komen tijdens de pilot aflevering. Er is zelfs een heel nummer aan gewijd.

[image-52020]

De gekke, ietwat labiele vrouw speelt ze erg goed, maar de sympathieke, gevoelige vrouw kon ik in veel scenes maar moeilijk terugvinden.

Crazy Ex-Girlfriend wordt omschreven als een comedy- en dramaserie met een musical aspect. Dit laatste is iets wat al gelijk duidelijk naar voren komt. Het eerste nummer dat te horen is doet denken aan Disneyklassiekers en zit in combinatie met een groot ensemble en showdans goed in elkaar. Toch miste ik het drama- en comedy-aspect wel een beetje. Het leven van Rebecca ging tot dusverre niet over rozen. Met een veeleisende moeder, een zelfmoordpoging in haar verleden en zwaar aan de medicijnen, zou je denken dat je als kijker makkelijk veel sympathie voor haar kan opbrengen. Echter had ik door de over de top acteerprestaties van de hoofdrolspeelster erg veel moeite met het opbouwen van een band met haar karakter. De gekke, ietwat labiele vrouw speelt ze erg goed, maar de sympathieke, gevoelige vrouw kon ik in veel scenes maar moeilijk terugvinden.

Al gauw na Rebecca’s komst in West Covina ontmoet ze een vriend van Josh genaamd Greg (Santino Fontana, onder anderen bekend als de stem van Prince Hans in Frozen). Ze papt met hem aan in de hoop dichterbij Josh te kunnen komen, maar merkt al gauw dat dit nog niet zo gemakkelijk zal zijn. Rebecca’s nieuwe baas Darryl Whitefeather (Pete Gardner) is ondertussen dolblij met zijn nieuwe overgekwalificeerde werknemer, terwijl haar nieuwe collega’s zich afvragen wat ze eigenlijk bij hun kleine advocatenkantoortje komt doen. Paula (Donna Lynne Champlin) komt uiteindelijk achter haar ware intenties, en zij zal een belangrijke rol gaan spelen in het nieuwe leven dat Rebecca aan het opbouwen is.

Het absolute hoogtepunt van de aflevering was voor mij de “Sexy Getting Ready Song”.

Het absolute hoogtepunt van de aflevering was voor mij de “Sexy Getting Ready Song”. Dit was de scene waarbij ik tijdens het kijken toch wel voorzichtig begon te glimlachen. Het lied deed me een beetje denken aan sketches van komediant Amy Schumer, maar was helaas gelijk ook het enige echt grappige moment tijdens de pilot voor mij. Ik zag in een van de promo’s de vergelijking met de film Pitch Perfect voorbij komen, en kan me hier ook wel in vinden. Deze filmserie, die wereldwijd zeer populair is, heeft eveneens nooit echt mijn hart gestolen maar vond ik zeker niet slecht. Hetzelfde kan eigenlijk gezegd worden over Crazy Ex-Girlfriend. De serie maakt geen slechte start, maar mijn smaak is het gewoon denk ik niet. De zang en dans zijn prima, het ziet er op beeld ook allemaal goed uit, maar mij deed het toch onvoldoende om echt enthousiast van te worden. Toch denk ik dat voor liefhebbers van hysterische comedy’s Crazy Ex-Girlfriend best kan werken, vandaar dus ook dat de show van mij toch een voldoende krijgt.

Crazy Ex-Girlfriend
© The CW
Volg Crazy Ex-Girlfriend
Vorige aflevering
Yes, It's Really Us Singing: The Crazy Ex-Girlfriend Concert Special!
Yes, It's Really Us Singing: The Crazy Ex-Girlfriend Concert Special!
04x18
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_ellenvangenechten10
21 okt 2015 21:26 -
Ik vond het geen goede serie/ eerste aflevering. Het lijkt precies alsof zenders een opvolger voor Glee willen zoeken, maar het niveau laat veel te wensen over. Het verhaal is maar flauw en ook de acteerprestaties zelf zijn zwak. Voor mij geen vervolg met een tweede aflevering. Jammer, want na Big Bang, Baby Daddy, Younger en Young & Hungry, mis ik toch een leuke, ontspannende komedie.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
22 okt 2015 18:57 -
Nee het was mijn smaak ook echt niet... Maar ik las toch om mij heen toch ook wel positieve reacties van sommige kijkers. Ik vermoed daarom ook dat het ook wel een beetje een kwestie van smaak is. Ik heb de tweede aflevering niet gezien dus weet niet of het niveau dit keer beter was. Maar afgaande op wat ik heb gezien in de promo's vermoed ik dat de humor grotendeels hetzelfde zal blijven. Je moet er dus echt van houden, anders is er weinig aan.
Reageer
avatar_lynette3
27 okt 2015 20:15 -
Het komt niet vaak voor dat ik series na de eerste aflevering al slecht vind, maar dit was zeker het geval. Ik het nog een kan geven en de andere afleveringen ook gekeken maar helaas, het werd er niet beter op. De liedjes/zang zijn vreselijk en het acteer werk is ook niet om nar huis te schrijven. Helaas gaat dit geen vervolg krijgen bij mij.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
27 okt 2015 21:10 -
Misschien was mijn cijfer als ik jullie reacties hier zo leeg nog wat te hoog... Ik wilde de serie niet gelijk helemaal de grond in boren omdat het niet mijn soort humor is. Maar tot dusverre is er nog niemand op MijnSerie.nl geweest die de humor wel echt om te lachen vond zo te horen. ;-)
Reageer
avatar_anonymous
28 okt 2015 08:47 -
Nee, hoor Wichita. Hier is er 1 die de serie wel kan waarderen! http://www.meneervevie.com/series/crazy-ex-girlfriend-pilot/ Ik vind Crazy Ex-Girlfriend een van de meest veelbelovende nieuwe series van dit televisieseizoen. Een serie met veel meer potentie dan 90% van de nieuwe series tot nu toe. Deze serie staat synoniem voor televisie voor mij: het is niet voor iedereen. Elke serie heeft zijn niche, of publiek die wat de serie doet kan waarderen. En een ander kan het helemaal verschrikkelijk vinden en zo zal het altijd zijn. Rachel Bloom is uitstekend en het gezing en gedans had voor mij ook niet per se gehoeven, maar ik kan het wel waarderen. Het geeft deze serie iets wat het onderscheidt van de rest van de nieuwe series. Iets wat je ook terug ziet in de kritieken die deze serie heeft gekregen.

De pilot is sowieso gemankeerd: al dat Josh gedoe is vervelend en staat de potentie van de serie in de weg. Daarbij komt Rebecca naïef en stupide over en niet zozeer crazy, en dat zal een probleem zijn voor veel kijkers. Dit zal nooit een serie zijn dat een groot publiek zal vinden, dat staat vast. Maar ik denk wel dat het een serie is (net als Jane the Virgin) die een loyale fanbase zal verdienen en ook meer gaat opvallen (qua erkenning) dan de meeste nieuwe series die in première zijn gegaan. Ik ga nu de derde ep kijken!
Reageer
avatar_CC11
10 nov 2015 15:19
Maak er maar 2 van die deze serie kunnen waarderen.
Ik vind het niet alleen vrij grappig (zeker vergeleken met de meeste recente comedy reeksen), maar ook gewoon goed gedaan.
Ik moest bij de pilot gelijk denken aan de tijd toen musicals nog populair waren.
Ik ben het er ook mee eens dat deze serie slechts een beperkt publiek zal aanspreken
maar daar hoor ik als man van 55 dan ook blijkbaar bij :-)
Reageer
avatar_wichitavrijkom
28 okt 2015 17:58 -
Haha oké nou dan is die 6 voor jou!
Reageer
avatar_JessicaD
06 nov 2015 15:35 -
Ik schrok eerst toen ze plots ging zingen (geen fan van), maar de serie bleef me wel trekken en voor ik het wist had ik alle beschikbare afleveringen gekeken. Echt een heerlijke guilty pleasure serie.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
06 nov 2015 22:15 -
Grappig genoeg ben ik dan wel weer echt een (groot) musical fan persoonlijk ;-) (vind de muziek ook het grootste pluspunt aan de serie)
Reageer
Crazy Ex-Girlfriend