Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Nienke de Boode geeft "Covert Affairs - Seizoen 5" een 8.
Geschreven door Nienke de Boode op 22 augustus 2020.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Covert Affairs - Seizoen 5

Het vijfde en laatste seizoen van Covert Affairs verscheen al in 2014, maar door de coronaperikelen had ik pas recentelijk de tijd om het te kijken. Het seizoen zet de wat volwassenere opzet van het vorige seizoen voort. Geen zaak van de week meer, maar net zoals seizoen vier een langlopend verhaal wat in zestien afleveringen verteld wordt.

Het opent letterlijk en figuurlijk met een knal.

Het seizoen opent met een aanslag op een CIA-faciliteit, waardoor we kunnen zeggen dat het zowel letterlijk als figuurlijk met een knal begint. We eindigen in Argentinië met een achtervolging door de dunne straatjes van Buenos Aires. Daartussen gebeurt natuurlijk van alles, waar ik niet te veel over kwijt wil, maar we kunnen in elk geval wel stellen dat het gaat zoals we van Covert Affairs gewend zijn. We hebben prachtige shots die vaak op locatie opgenomen zijn, op verschillende plekken in de wereld. Daarnaast hebben we Annie, die kick-ass de wereld redt en ook nog een nieuwe taal blijkt te spreken die we nog niet eerder gehoord hebben. Ze ziet er ook nog fabuleus uit.

Er is dit seizoen een speciale rol weggelegd voor Ryan McQuaid (Nic Bishop, Home and Away). Hij heeft een eigen bedrijf wat opdrachten uitvoert voor de Amerikaanse overheid. Annie moet regelmatig met hem samenwerken dit seizoen, maar al snel komt de vraag op: is hij wel te vertrouwen?

Een andere belangrijke vraag in dit seizoen is: waar is Annie geweest in de vier maanden (in de serie) tussen het vorige seizoen en dit seizoen? Beetje bij beetje wordt duidelijk wat hier aan de hand is, en het zal nog een belangrijke rol spelen in de rest van het seizoen.

Verder zien we op de achtergrond hoe het politieke spelletje gespeeld wordt door onder andere Joan Campbell en Calder Michaels, wat ook een voortzetting is van het vorige seizoen. Peter Campbell daarentegen gaat werken voor McQuaid, na al het gedoe uit het vorige seizoen.

Covert Affairs
© USA Network


Al met al weer een geslaagd seizoen van USA Network.

Al met al weer een geslaagd seizoen van USA Network. Wel jammer dat het het laatste is. Het einde is redelijk afgesloten. We zien echter dat Annie staat voor een aantal belangrijke levenskeuzes en we krijgen helaas niet te zien welke keuze gemaakt wordt. Aan de andere kant was een happy ever after misschien ook wel niet helemaal passend geweest bij de Covert Affairs van de laatste twee seizoenen.

In elk geval heb ik weer kunnen genieten van een leuk seizoen Covert Affairs. Prima acteerpresentaties, het ziet er altijd mooi uit en het is ook duidelijk dat er veel aandacht gaat naar de muziek en audio. Ik vond het ook leuk om Eyal Lavin, Annie’s favoriete Mossad-agent, weer een keertje te zien.

Covert Affairs is dus een echte aanrader voor als je nog een leuke serie zoekt om te kijken in de corona-tijd. Ook het laatste seizoen is een mooie, wat je niet vaak ziet in een serie. Een mooie 8 voor dit seizoen.
Video on youtube
Volg Covert Affairs
Vorige aflevering
Gold Soundz
Gold Soundz
05x16
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Covert Affairs