Counterpart

7.5 / 10
55 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Peter Rotthier geeft "Counterpart - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Peter Rotthier op 25 mei 2018.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Counterpart - Seizoen 1

Stel je voor dat je in een of andere gameshow zit en je krijgt een aantal eeneiige tweelingen te zien voor enkele minuutjes. Allemaal hebben ze een naamboordje op. Ze verdwijnen even in de coulissen en als ze terugkomen zijn de naambordjes verdwenen. Jouw opdracht is om de juiste namen te plakken bij de juiste persoon. Deze intro heeft totaal niets te maken met de serie Counterpart of misschien toch wel?

Het mag in Counterpart dan wel niet over echte tweelingen gaan maar over twee werelden in twee diverse universums die ergens een verbinding met elkaar gemaakt hebben. Elk personage in de ene wereld heeft een alter ego in de andere wereld. Ze lijken ook als twee druppels op elkaar en hun levens hebben ook heel wat raakpunten. Zo hebben ze een relatie met identiek dezelfde persoon in beide universums. Beroepsmatig zijn er minder verbanden en ook de lengte van hun leven en hun levensloop kan verschillen.

Er is echter maar een beperkt aantal mensen op de hoogte van het bestaan van de andere dimensie en de overheden proberen er ook alles aan te doen om dat zo te houden. Niet iedereen deelt echter die mening en onderhuids groeit het verlangen van bepaalde organisaties om door te dringen in de andere wereld. Buiten enkele diplomaten is het echter voor bijna iedereen verboden om de grens tussen de twee werelden over te steken. Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar een visum voor een bezoek aan de andere dimensie is vrij beperkt.

Bij de start van het verhaal worden we geconfronteerd met een illegale overloper annex huurmoordenaar. Om de overloper op te pakken wordt een zekere Howard Silk (J.K. Simmons, The Closer) de grens overgestuurd. Silk is een doorwinterde diplomaat die recht op zijn doel afgaat. Om in zijn opdracht te slagen heeft hij echter zijn alter ego nodig en dat blijkt een brave ambtenaar te zijn die buiten zijn uren vooral tijd doorbrengt bij zijn zieke vrouw in het ziekenhuis.

De manier waarop J.K. Simmons de brave Silk karakteristiek laat groeien tijdens zijn verblijf in de andere dimensie is fenomenaal.Silk ontdekt al vlug dat er meer aan de hand is en dat er naast de illegale overloper nog meer illegalen rondlopen in de wereld die de zijne niet is. Om een onderzoek ten gronde te voeren wisselen de twee Howards van plaats. De brave Howard komt in een voor hem totaal onbekende wereld terecht terwijl de onderzoekende Silk blijkbaar heel goed weet waar hij mee bezig is. Langzaam maar zeker wordt ook duidelijk dat hij ook meer in zijn agenda heeft staan dan alleen maar de reden voor de tijdelijke dimensieruil met zijn dubbelganger.

Counterpart is een mysterieus en spannend verhaal waar je bij wijlen echter kop nog staart aan ontdekt. Vandaar ook die vergelijking met de tweelingen, want geregeld zal je als kijker merken dat je niet meer precies weet in welke dimensie een bepaalde scene zich afspeelt. Als kijker moet je dan ook zorgen dat je niet al te veel afgeleid wordt, anders kan je de weg wel even kwijtraken in deze serie.

[image-98781]

Toch zijn we tot de conclusie gekomen dat Counterpart een topreeks is geworden en alle geheimen die in dit eerste seizoen bovenkomen voldoende stof geven om ook een tweede seizoen en eventuele vervolgen interessant te maken. De makers zijn er zeer goed in geslaagd om hun personages goed uit te werken en J.K. Simmons weet perfect de twee verschillende karakters van Howard Silk neer te zetten. Vooral de manier waarop hij de brave Silk karakteristiek laat groeien tijdens zijn verblijf in de andere dimensie is fenomenaal.

Counterpart is een reeks voor kijkers die houden van een diepgaand verhaal met detective-kantjes, maar waar ook plaats is voor drama, liefde en actie. De serie geeft ook geregeld stof tot nadenken, want of twee landen nu elkaar het leven zuur maken of twee dimensies, veel verschil is er niet.
Volg Counterpart
Vorige aflevering
Better Angels
Better Angels
02x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_maussie00
29 mei 2018 19:10 -
helemaal mee eens! zeer goeie serie.
Reageer
avatar_Travelgirl
23 mrt 2020 17:25 -
Goede serie, maar je moet je kop er wel bij houden
Reageer

Nieuwste recensies

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5