Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Bartwin v/d Pols geeft "Complications - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Bartwin v/d Pols op 19 augustus 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Complications - Eerste aflevering

Complications is een Amerikaanse serie over de verstrekkende gevolgen van de keuze van een arts om in te grijpen in een levensbedreigende situatie… buiten het ziekenhuis.

Complications
© USA Network

Jason O’Mara (Sons of Liberty, the Good Wife) speelt de rol van John Ellison, een arts die onder nogal wat druk staat door diverse heftige ontwikkelingen in persoonlijke sfeer en de druk van zijn werk als arts op de afdeling Spoedeisende Hulp.

Hoe ver zou een arts moeten gaan om zijn patiënt te beschermen, wat de gevolgen ook zijn?

Na een zware dienst op zijn werk en onderweg naar een andere afspraak wordt hij geconfronteerd met een jong slachtoffer van een drive-by shooting. Terwijl hij assistentie verleent aan dit jonge ventje komt er een auto aanrijden met criminelen die hun werk graag willen afmaken, namelijk het jonge ventje doden. In een flits ziet John een pistool op de weg liggen en moet hij een keuze maken: schiet ik de jongen (letterlijk) te hulp of ren ik weg? [image-49058]
Het zijn dit soort vragen die centraal staan in deze prikkelende actie/thriller serie. Bedenker Matt Nix (Burn Notice, the Good Guys) staat bekend om zijn series met een onconventioneel uitgangspunt en heeft met Complications weer een nieuwe invalshoek bedacht. Hoe ver zou een arts moeten gaan om zijn patiënt te beschermen, wat de gevolgen ook zijn? Dat levert een interessante serie op.

Want de keuze voor het behouden van het leven van de jongen blijkt het behouden van het leven van de zoon van een drugsdealer die in de gevangenis zit. En al snel komen de handlangers en tegenstanders zich melden bij het ziekenhuis. De ene groep om John Ellison te helpen, de ander om het werk af te maken. Samen met verpleegster Gretchen Polk (Jessica Szohr, Gossip Girl) moet John alle zeilen bijzetten om de patiënt, en daarmee zijn eigen leven, veilig te stellen. En dan speelt uiteraard het gezin van John ook mee in de complicaties. Sterker nog, binnen het gezin spelen er nog wat heftige zaken uit het verleden mee die John flink dwars zitten.

In de eerste aflevering wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van tijdsprongen. John moet bijvoorbeeld langs bij een psycholoog vanwege alle ontwikkelingen op het werk en ook thuis wordt hij niet met

Complications is op basis van deze pilot aflevering een serie om in de gaten te houden: spannend, prikkelend en uitdagend.

rust gelaten door de diverse partijen. Dit levert naast de hoofdlijn van het verhaal een soms onrustig beeld op. Wanneer gebeurt nu precies wat? Gelukkig is de plot voldoende intrigerend om even door te bijten en het verhaal te volgen. Geregeld worden er prikkelende vragen gesteld over de reikwijdte van de verantwoordelijkheid van een arts. Stopt die bij de uitgang? Of mag je meer verwachten wanneer er aanspraak op wordt gedaan? En wat zou jij doen in een dergelijke situatie? De acties die John onderneemt zijn niet zo wereldvreemd uiteindelijk: wie zou niet een kind beschermen?

Toch ondervindt hij steeds meer en heftiger de consequenties van zijn keuzes, op alle vlakken: werk en privé. Complications is op basis van deze pilot aflevering een serie om in de gaten te houden: spannend, prikkelend en uitdagend. Hopelijk weten ze dat over alle 10 afleveringen heen vol te houden.
Volg Complications
Vorige aflevering
Critical Condition
Critical Condition
01x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_CC11
19 aug 2015 14:12 -
Ik vond dit een hele leuke serie om te volgen en had totaal niet zien aankomen hoe dit eerste, en hopelijk niet laatste, seizoen zou aflopen want de reden van de schietpartij
waar alles mee begon in de eerste aflevering is echt niet voor de hand liggend.
Wat mij betreft één van de betere series die ik dit jaar gezien heb.
Reageer
Complications