Colony

7.6 / 10
43 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Henk Vernout geeft "Colony - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Henk Vernout op 25 Maart 2016.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Colony - Seizoen 1

In mijn recensie van de eerste aflevering van Colony had ik hoge verwachtingen van de serie. Ik sprak zelfs de hoop uit dat het een serie van het kaliber Suits of Mr. Robot zou worden. Was het slechts hoop? Of heeft de serie het waar gemaakt?

Allereerst even een korte uitleg. Colony speelt zich af in de nabije toekomst. Een alien-ras heeft bezit genomen van de hele planeet. Zelf zijn de aliens niet op aarde aanwezig; ze hebben daarvoor Proxies ingesteld, die de verschillende ‘blocks’ besturen met een dictatoriale hand. Het verhaal gaat over de spanningen tussen die Proxies en de leden van het verzet.

...vernieuwd met een tweede seizoen.Als je hoopt op een zware sciencefiction serie, zit je bij Colony helemaal verkeerd. De aliens zijn in het grootste deel van het seizoen niet eens te zien. Het gaat dan ook vooral om de mensen die leven in een wijk van Los Angeles, die omringd is door een futuristische muur.

Die mensen zijn erg divers. Allereerst ontmoeten we Will Bowman (Josh Holloway, Lost) en zijn vrouw Katie Bowman (Sarah Wayne Callies, The Walking Dead). Ze zijn de spil van de serie. Hoewel ik in het begin nog erg huiverig was over chemie tussen de twee, maken ze dat later in het seizoen ruimschoots goed. Je ziet dat de acteurs echt even nodig hadden om ‘warm te draaien’ wat betreft het acteren met elkaar.

© USA Network

Het bijzondere aan deze serie is dat het eigenlijk een niet erg origineel verhaal vertelt, maar dat juist in een origineel jasje heeft gestopt. De onderlinge verhoudingen worden op de proef gesteld, er is genoeg intrige en er wordt voldoende in gelogen om je als kijker stiekem te kunnen vermaken. Misschien nog wel meer bijzonder is het feit dat ik, naarmate het seizoen vorderde, steeds meer een fan werd van ‘de bad guys’ in plaats van dat ik het opnam voor de ‘good guys’. Ik vond dat erg intrigerend.

Een ander personage dat het vermelden waard is, is Proxy Snyder (Peter Jacobson, House M.D.). Jacobson speelt het personage op een boeiende manier en laat in het verloop van het seizoen een groei zien die de rest van de personages (nog) niet heeft.

Naast het acteerwerk zit de serie beeld-technisch goed in elkaar. De sets zijn van hoge kwaliteit en de (voor een sciencefiction serie) weinige special effects dragen ook echt bij aan het verhaal.

De fans van Colony kunnen inmiddels opgelucht ademhalen, want USA Networks heeft de serie vernieuwd met een tweede seizoen.

Een serie van het kaliber Suits of Mr. Robot is Colony nog lang niet. Ondanks het feit dat mijn recensie erg positief is, blijft de serie, of je het nu in een origineel jasje stopt of niet, wel enigszins voorspelbaar. Als ze dat in seizoen 2 weten te veranderen, kan het misschien in de buurt komen van de grotere namen van USA Networks.

Een 7.5!
Volg Colony
Vorige aflevering
What Goes Around
What Goes Around
03x13
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_DavidPrice
27 maa 2016 09:01 -
Kan mij hier prima in vinden. Vooral de " bad guys " gedachte klopt helemaal. Die mogen van mij nog veel slechter worden. En meer Amanda Righetti graag!
Reageer
avatar_Davemaaan
22 jan 2017 12:24 - 22 jan 2017 12:25
Goede serie, blij met 2e seizoen en 1e 2 afleveringen beloven weer veel goeds.
Doet me beetje denken aan de V series (Origineel en 2009 remake ) qua sfeer.

Voor mij momenteel een 8.5
Reageer
avatar_anonymous
19 sep 2019 16:29 -
Leuke serie. Jammer dat er geen seizoen 4 komt. Baal ervan, had graag willen weten hoe de serie afloopt.
Reageer
Colony