Colony

7.6 / 10
43 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Henk Vernout geeft "Colony - Eerste aflevering" een 8.5.
Geschreven door Henk Vernout op 15 januari 2016.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Colony - Eerste aflevering

Na series als Suits en Mr. Robot komt USA Networks met een nieuwe serie: Colony. Kan deze eerste aflevering boeien?

Colony speelt zich in de nabije toekomst af. Een alien-ras heeft bezitgenomen van de aarde en zwaait daar de scepter. Wat meteen opvalt is het feit dat in de hele eerste aflevering geen enkele alien te zien is. De aarde wordt namelijk, met dictatoriale hand, geregeerd door de Proxies. Dat zijn gewone mensen die besloten hebben mee te werken aan de invasie van de aliens. Ze worden dan ook door andere denigrerend ‘Collaborators’ genoemd.

© USA Network


In de eerste aflevering maken we kennis met Will Bowman (Josh Holloway, Lost) een vrachtwagenchauffeur en ex-militair die door de invasie een van zijn zonen is kwijtgeraakt. Hij en zijn vrouw Katie (Sarah Wayne Callies, The Walking Dead) zijn er onderling nog steeds niet uit wiens schuld het eigenlijk was. Will besluit, zonder dat zijn vrouw dit weet, zijn zoon te gaan redden uit een ander, verboden, gebied. Vanaf dat moment verandert alles als blijkt dat dit volledig misgaat.

Het is bijzonder, maar deze serie boeit meteen. De verhaallijn mag dan niet erg origineel klinken, de uitvoering is dat zeker wel. De wereld die neergezet wordt is ontzettend realistisch. De sets en special effects zijn bijzonder goed geïntegreerd en zien er prachtig uit. De beelden zijn goed geschoten en geven een compleet beeld van een post-invasie wereld.

Verhaaltechnisch zit er een twist aan het einde die ik, stiekem, wel enigszins had zien aankomen maar dat kan ook liggen aan het feit dat ik zó veel series kijk, dat het gewoon moeilijk is om me te verrassen. Toch was ik niet teleurgesteld in de twist. Het maakt het vervolg van de serie des te interessanter!

Het is bijzonder, maar deze serie boeit meteen.

Josh Holloway en Sarah Wayne Callies zijn beide erg goede acteurs, dat laten ze hier ook goed zien. De chemie tussen beide is helaas iets minder maar dat kan zeker nog groeien.

Al met al heeft deze serie een snaar geraakt die weinig series de eerste keer bij me raken. Als het verdere verhaal goed geschreven blijft, de acteur op niveau blijven spelen én de beelden er zo goed uit blijven zien; kan dit weleens een serie worden van het kaliber Suits of Mr. Robot.

Een 8,5!
Volg Colony
Vorige aflevering
What Goes Around
What Goes Around
03x13
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_white
16 jan 2016 19:49 -
Deze serie boeide mij vanaf het eerste moment.
Reageer
avatar_anonymous
16 jan 2016 23:06 -
Beetje een saaie eerste aflevering. Ik ben totaal niet overtuigt.
Het is niets vernieuwend en het lijkt nu al te verzanden in een soaperige uitgesmeerde tv serie.
Sarah Wayne Callies is ook een slechte keuze om weer als een huisvrouw moeder te casten. Hele slechte actrice.

De rollen zijn te overdreven typetjes en de wereld absoluut niet realistisch neergezet.
Verzand nu al in een goed versus slecht plotje. (de controlerende macht is rijk en fout en de rebellen arm en goed.)
En de hoofdpersonen moeten kiezen tussen de twee.

Aliens lijkt niet eens de belangrijkste verhaallijn te zijn. (erg jammer)

Slechtste 1e episode die ik in tijden heb gezien. een 4.
Reageer
avatar_Hangmat
17 jan 2016 13:21
Geweldig! Ik blijf het intrigerend vinden als twee mensen, dezelfde aflevering, compleet verschillend kunnen interpreteren. Heerlijk al die diversiteit! :-)
Reageer
avatar_anonymous
03 feb 2016 13:04
Helemaal mee eens!
Reageer
avatar_mk187
17 jan 2016 14:30 -
Ik ga het toch een kans geven! Weet nog niet wanneer alleen... :p
Reageer
avatar_Javelin
01 feb 2016 13:50 -
Leuke, informatieve recensie! Ik geef het zelf ook zeker een kans. De eerste aflevering was voor mij boeiend genoeg om te blijven hangen, en ook ik had de twist zeker zien aankomen maar dat maakt het wel weer interessant. Zo slecht als Ladyblabla het hierboven schetst vind ik het niet maar ik kan wel inzien waar ze vandaan komt. Ikzelf heb Sarah Wayne Callies in Prison Break en TWD gezien en daar vind ik dat ze het prima doet als bijrol, nu ze een soort van "hoofdrol" heeft in deze serie moet ik me echt afvragen of zij hiervoor de juiste persoon is. Daarnaast in Sawyer van Lost niet een hele slechte keuze, maar ook hier valt nog flink in te groeien. Zolang het verhaal blijft boeien hoop ik ze snel een flinke sprong maken, wel loopt het verhaal lekker snel door en wordt er niet alleen maar eindeloos gepraat. Wie weet, wordt vervolgd :)
Reageer

Nieuwste recensies

Search Party (2016) - Seizoen 3

9

Commando’s - Seizoen 1

7

Advokaten (The Lawyer) - Seizoen 2

7.5

Undercover - Seizoen 2

9

Fear The Walking Dead - Seizoen 1

7

Criminal Minds - Complete serie

8