Cold Feet

8.4 / 10
45 min
Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Ron Schoonwater geeft "Cold Feet - Seizoen 8" een 8.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 30 april 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Cold Feet - Seizoen 8

Na het iets mindere zevende seizoen is dit seizoen weer terug op het hoge niveau. Seizoen zeven raakte de kijker wat minder. De dynamiek tussen de hoofdrolspelers was er wel, maar het verhaal miste de traditionele perfecte mix tussen humor en zware thematiek. Seizoen acht is echter weer een

Seizoen acht is een rollercoaster aan emoties, maar ook aan (vaak pijnlijke) humoristische momenten

rollercoaster aan emoties, maar ook aan (vaak pijnlijke) humoristische momenten.

Misschien wel het meest duidelijke pijnlijke moment is dat Adam (James Nesbitt, The Secret) er achter komt dat hij zich laat verleiden door de vriendelijkheid van een jong meisje in de koffiebar. Laat dit meisje later een bekende zijn van zijn zoon. De manier waarop dit ontdekt wordt is hilarisch. Het gevolg is dat Adam een keuze maakt om niet meer als een dandy achter allerlei jonge meiden aan te lopen. Het is Cold Feet ten voeten uit.

De vijf vrienden en hun kinderen komen dit seizoen weer in allerlei herkenbare en, voor de kijker, vaak dagelijkse zaken terecht. Soms wat aangedikt, maar altijd met een hang naar de realiteit. Vaak wel met een lach gebracht. Toch ontbreken dit seizoen de zware thema's niet. Zo is er bijvoorbeeld kanker, zelfmoord, uitzichtloos dakloos en werkloos. Daarnaast zijn er de bekende thema's als (onverwachte) romances, liefdes en andere kleinigheden (die soms groot gemaakt worden).

[image-73311]

Het samenspel tussen de acteurs is de grootste kracht van Cold Feet. Het voelt als een echte hechte groep vrienden die vreugde en leed met elkaar delen. De kinderen worden op hun eigen manier meegenomen in die dynamiek. Ook zij komen in herkenbare situaties terecht, maar ook hier is de humor niet ver weg. Bijvoorbeeld wanneer een van de dochters van Karen (Hermione Norris, The Crimson Field) via de webcam mannen verleidt tot het leveren van spullen en Adam er op geheel eigen wijze voor zorgt dat dit stopt.

Cold Feet is luchtig entertainmentCold Feet is luchtig entertainment die escapisme hoog op het menu heeft staan. De wijze waarop dit gebracht wordt is herkenbaar en grappig tegelijk. De schaamte om je werk en je huis te verliezen is nog nooit zo realistisch, maar ook humoristisch in beeld gebracht. Cold Feet is lachen, maar ook huilen. Het is net als het leven zelf. Enig minpunt is dat het dit seizoen slechts om zes afleveringen gaat.
Volg Cold Feet
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
09x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Eden - Miniserie (DVD)

7

Deceit - Seizoen 1

7.5

Marvel's Hawkeye - Eerste twee afleveringen

8

Inside Job - Seizoen 1

7.5

The Sex Lives of College Girls - Eerste aflevering

8

BuZa - Eerste aflevering

7.5
Cold Feet