Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Premièredatum voor dramaserie City on Fire van Apple TV+

Apple TV+ heeft een premièredatum in mei vastgesteld voor City on Fire, de nieuwe dramaserie van Josh Schwartz en Stephanie Savage.

In de serie spelen Wyatt Oleff (I Am Not Okay With This), Chase Sui Wonders (Generation), Jemima Kirke (Sex Education), Nico Tortorella (The Walking Dead: World Beyond), Ashley Zukerman (A Teacher), Xavier Clyde (seriedebuut), Max Milner (seriedebuut), Alexandra Doke (Grey's Anatomy), Omid Abtahi (The Mandalorian), Kathleen Munroe (Patriot (2017)) en John Cameron Mitchell (Joe vs. Carole) de hoofdrollen.

Gebaseerd op de roman van Garth Risk Hallberg, draait het verhaal om de nasleep van een fatale schietpartij op een jonge vrouw in New York City. Er komen acht afleveringen.

Apple TV+ onthulde meer over de serie in een persbericht:

"Vandaag, tijdens de Winter Television Critics Association 2023-perstour, onthulde Apple TV+ de premièredatum en een eerste blik op City on Fire, het aankomende, acht afleveringen durende Apple Original-drama geïnspireerd op de gelijknamige roman van Garth Risk Hallberg, met alle afleveringen geschreven en geproduceerd door Josh Schwartz en Stephanie Savage.



Met in de hoofdrollen een ensemblecast bestaande uit Wyatt Oleff (foto), Chase Sui Wonders, Jemima Kirke, Nico Tortorella, Ashley Zukerman, Xavier Clyde, Max Milner, Alexandra Doke, Omid Abtahi, Kathleen Munroe en John Cameron Mitchell, maakt City on Fire zijn wereldwijde debuut met de eerste drie afleveringen op vrijdag 12 mei, met elke vrijdag nieuwe afleveringen tot 16 juni 2023.

In City on Fire wordt op 4 juli 2003 in Central Park een student van de universiteit van New York neergeschoten. Samantha is alleen; er zijn geen getuigen en weinig fysiek bewijs. De band van haar vrienden speelt in haar favoriete club in de stad, maar ze gaat weg om iemand te ontmoeten en belooft terug te komen. Dat doet ze nooit. Terwijl de misdaad tegen Samantha wordt onderzocht, blijkt dat zij de cruciale schakel is tussen een reeks mysterieuze stadsbranden, de muziekscene in de stad en een rijke vastgoedfamilie in de stad die onder druk staat van de vele geheimen die ze bewaren.

Chase Sui Wonders speelt de rol van Samantha, en Wyatt Oleff speelt Charlie, een vriend van Samantha die worstelt met de dood van zijn vader op 9/11 twee jaar eerder. Nadat ze is neergeschoten, stopt hij voor niets om het mysterie van wat er gebeurd is te ontrafelen.

City on Fire wordt geproduceerd door Apple Studios voor Apple TV+. Schwartz en Savage schreven alle acht afleveringen en dienen als showrunners en uitvoerend producenten onder Fake Empire. Jesse Peretz regisseert vier afleveringen en is uitvoerend producent. Lis Rowinski van Fake Empire is mede-uitvoerend producent.

De serie gaat in première naast de langverwachte Apple Originals die deze winter en lente hun wereldwijde debuut maken op Apple TV+, waaronder het derde seizoen van Truth Be Told (2019), Dear Edward, Hello Tomorrow!, The Big Door Prize, het tweede seizoen van Schmigadoon!, Liaison, The Reluctant Traveler en meer.
Vorige aflevering
In the Dark
In the Dark
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
City on Fire