Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Italiaanse spin-off serie van Citadel aangekondigd door Prime Video

Vorige week bevestigde Prime Video dat er een tweede seizoen van de Citadel-serie komt. Nu heeft de streamingdienst onthuld dat een Italiaanse spin-off serie, getiteld Citadel: Diana, in 2024 komt.

In Citadel, een spionagethrillerserie, spelen Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas, Stanley Tucci, Olegar Fedoro en Lesley Manville de hoofdrollen. Het verhaal draait om agenten die ooit werkten voor Citadel, een onafhankelijk wereldwijd spionageagentschap. De organisatie was belast met het handhaven van de veiligheid van alle mensen. Acht jaar geleden werd het vernietigd door agenten van Manticore, een machtig syndicaat. Leden van Citadel herenigen zich om Manticore ervan te weerhouden een nieuwe wereldorde te vestigen.

Een teaser voor de spin-off werd getoond tijdens een post-credits scène van de finale van het eerste seizoen van Citadel.

Met Matilda De Angelis (The Undoing), Lorenzo Cervasio (Doc - Nelle tue mani), Maurizio Lombardi (The New Pope), Julia Piaton (Glacé), Thekla Reuten (Warrior Nun), Daniele Paoloni, Bernhard Schütz (Barbaren) en Filippo Nigro (Suburra - La serie) in de hoofdrollen, werd de spin-off Citadel: Diana eerder dit jaar opgenomen in Italië. De spin-off neemt fans mee terug in de Citadel-spionagewereld na de schokkende gebeurtenissen van de Citadel-finale.

13610 Citadel: Diana foto

Prime Video onthulde meer over Citadel: Diana in een persbericht:

"Vandaag maakte Prime Video de titel bekend van het volgende hoofdstuk van de Citadel Spyverse, Citadel: Diana, en onthulde een eerste blik op Matilda De Angelis als het centrale personage in de komende serie.

De finale van het eerste seizoen van Citadel, met Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas in de hoofdrollen, verscheen 26 mei op Prime Video. De eerste serie in de Spyverse-franchise sluit het eerste seizoen af met enorme wendingen en zenuwslopende onthullingen. De agenten van Citadel ontdekken de identiteit van de mol die het agentschap ten val bracht door toedoen van het rivaliserende syndicaat Manticore. Verraad zal worden onthuld en vragen zullen worden beantwoord, terwijl de gevolgen van de finale rimpelingen veroorzaken die in de hele Spyverse voelbaar zullen zijn. Na de slotaflevering toont een post-credits teaser van Citadel: Diana een spannende blik op wat komen gaat als de Citadel Spyverse zich uitbreidt met het volgende hoofdstuk.

Citadel: Diana werd lokaal gecreëerd, geproduceerd en gefilmd in Italië en de productie werd eerder dit jaar afgerond. De serie komt van Cattleya (ZeroZeroZero) - onderdeel van ITV Studios - en showrunner en uitvoerend producent Gina Gardini, met Riccardo Tozzi, Marco Chimenz en Giovanni Stabilini als uitvoerend producenten en Emanuele Savoini als co-uitvoerend producent. AGBO's Anthony Russo, Joe Russo, Mike Larocca, Angela Russo-Ostot, Scott Nemes en David Weil (Hunters (2020)) zijn de uitvoerende producenten van Citadel: Diana en alle series binnen het Citadel-universum. Midnight Radio produceert Citadel: Diana en alle andere series in het Citadel-universum.

Citadel: Diana wordt geregisseerd door Arnaldo Catinari en ontwikkeld door Alessandro Fabbri, die ook de hoofdschrijver is en de serie schreef met Ilaria Bernardini, Laura Colella, Gianluca Bernardini en Giordana Mari. Eerder werd al aangekondigd dat de cast naast Matilda De Angelis uit Lorenzo Cervasio, Maurizio Lombardi, Julia Piaton, Thekla Reuten, Daniele Paoloni, Bernhard Schütz en Filippo Nigro bestaat.

Alle afleveringen van het eerste seizoen van de baanbrekende serie Citadel zijn nu te streamen. Ready, set, binge! Citadel: Diana zal in 2024 exclusief beschikbaar zijn op Prime Video in meer dan 240 landen en gebieden wereldwijd."

Een specifieke premièredatum voor Citadel: Diana zal later worden aangekondigd.
Vorige aflevering
Secrets in Night Need Early Rains
Secrets in Night Need Early Rains
01x06
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Citadel