Leuk?
9
1
Bekijk stemmen

Tweede seizoen voor Prime Video's spionagethriller Citadel

Citadel keert terug voor een tweede seizoen. Volgens de eerste berichten werd het spionagedrama al vóór de première op 28 april voor een tweede seizoen vernieuwd.

Prime Video heeft vandaag bevestigd dat het de wereldwijde hitserie Citadel heeft vernieuwd voor een tweede seizoen, waarbij Joe Russo elke aflevering zal regisseren en uitvoerend producent David Weil terugkeert als showrunner.

De spionage-thrillerserie, met Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas in de hoofdrollen en Lesley Manville en Stanley Tucci in de vaste cast, blijft een doorslaand succes in landen over de hele wereld. Het is de op één na meest bekeken nieuwe originele serie van Prime Video buiten de VS en de op drie na meest bekeken serie wereldwijd.

Citadel

Het verhaal: Acht jaar geleden viel Citadel. Het onafhankelijke wereldwijde spionageagentschap - belast met het handhaven van de veiligheid van alle mensen - werd vernietigd door agenten van Manticore, een machtig syndicaat dat de wereld vanuit de schaduw manipuleert. Bij de val van Citadel werd het geheugen van elite-agenten Mason Kane (Richard Madden) en Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas) gewist toen ze ternauwernood met hun leven ontsnapten.

Sindsdien blijven ze verborgen, bouwen een nieuw leven op onder nieuwe identiteiten, zich niet bewust van hun verleden. Tot op een nacht, wanneer Mason wordt opgespoord door zijn voormalige Citadel-collega, Bernard Orlick (Stanley Tucci). Bernhard heeft zijn hulp hard nodig om te voorkomen dat Manticore een nieuwe wereldorde vestigt. Mason zoekt zijn voormalige partner Nadia op, en de twee spionnen beginnen aan een missie die hen over de hele wereld voert in een poging om Manticore te stoppen, terwijl ze moeten vechten voor een relatie die gebaseerd is op geheimen, leugens en een gevaarlijke, maar eeuwige liefde.

Met alle afleveringen van Citadel beschikbaar om te bekijken, zal de eerste aflevering voor een beperkte tijd gratis te streamen zijn zonder lidmaatschap op zowel Prime Video als de advertentie-ondersteunde dienst Amazon Freevee. In de VS wordt de eerste aflevering vanaf vrijdag 26 mei een maand lang gestreamd op Amazon Freevee. Buiten de VS zal de eerste aflevering van Citadel in meer dan 240 landen en gebieden van vrijdag 26 mei tot en met zondag 28 mei zonder Prime-lidmaatschap te streamen zijn op Prime Video.

Citadel

"Citadel is echt een wereldwijd fenomeen", zegt Jennifer Salke, hoofd van Amazon en MGM Studios. "Ons doel was altijd het creëren van een nieuwe franchise geworteld in originele content die het internationale publiek van Prime Video zou laten groeien. Deze serie heeft een buitengewoon groot aantal nieuwe internationale klanten naar Prime Video getrokken. Het enorme wereldwijde debuutpubliek is een bewijs van de opmerkelijke visie van Joe en Anthony Russo, de ongelooflijke talenten van Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas, Lesley Manville en Stanley Tucci, en het onvermoeibare werk van de creatieve teams, cast en crew. Gezien het overweldigende aantal van onze klanten die deze serie hebben omarmd, zijn we niet alleen verheugd om de première-aflevering van Citadel wereldwijd te delen zonder lidmaatschap, maar bevestigen we ook dat de serie zal terugkeren voor een tweede seizoen."

De premièredatum voor Citadel seizoen twee wordt later bekendgemaakt.

Bekijk hieronder de trailer van Citadel seizoen één.
Video on youtube
Vorige aflevering
Secrets in Night Need Early Rains
Secrets in Night Need Early Rains
01x06
Leuk?
9
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Citadel