Chicago PD

8.3 / 10
43 min
Drama, Politie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Helgoned geeft "Chicago PD - Seizoen 7 (dvd)" een 8.
Geschreven door Helgoned op 22 december 2020.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Chicago PD - Seizoen 7 (dvd)

Hank Voight (Jason Beghe, Californication) is het hoofd van het 21e politiedistrict van Chicago. Voight is een fantastisch karakter en de spil van de serie. In het eerste seizoen van de beginserie van de Chicago-familie van producent Dick Wolf, Chicago Fire, werd hij geïntroduceerd als een gewelddadige agent die de regels naar zijn eigen hand zette. Toen was hij meedogenloos om te voorkomen dat zijn zoon in de cel zou belanden. In Chicago PD is Voight nog steeds iemand die de grenzen van de wet overschrijdt om zijn familie en zijn agenten te beschermen of zware misdadigers te pakken. Hij gaat soms over lijken om de ontwikkelingen de kant die hij wil op te sturen.

© NBC


Nadat rechercheur Antonio Dawson eerder tijdelijk het team van PD had verruild voor een functie bij justitie, heeft hij nu het team definitief verlaten om af te kicken van zijn verslaving. In Chicago Fire wordt onthuld dat hij, samen met zijn zuster, naar Puerto Rico is verhuisd. De jonge undercover agente Vanessa Rojas (Lisseth Chavez, The Fosters) komt het team versterken. Ondertussen speelt er binnen het team het nodige op het persoonlijke vlak. Kim Burgess (Marina Squerciati, Gossip Girl) is weer samen met haar ex-verloofde Adam Ruzek (Patrick John Flueger, The 4400) en Haily Upton (Tracy Spiridakos, Revolution) en Jay Halstead (Jesse Lee Soffer, As the World Turns) draaien ook om elkaar heen. Jay Halstead had het vorig seizoen al vaak aan de stok met Voight, maar dit seizoen lijkt hun onderlinge verhouding helemaal te zijn verziekt.

Die dynamiek binnen het team, gekoppeld aan de grimmige misdaad in één van de meest gewelddadige steden van de Verenigde Staten zorgt voor een bijzonder goed seizoen van de serie.

Die dynamiek binnen het team, gekoppeld aan de grimmige misdaad in één van de meest gewelddadige steden van de Verenigde Staten, zorgt voor een bijzonder goed seizoen van de serie. Hoewel het noodgedwongen werd afgebroken na slechts twintig afleveringen, is het toch een geslaagd geheel geworden. Het is duidelijk dat Voight een perfect instinct heeft voor gevaarlijke situaties en strategisch heel handig opereert. Hij houdt het team bij elkaar en beschermt zijn mensen tegen hoge kosten. Daar staat tegenover dat, om die bescherming te krijgen, Voight absolute loyaliteit vraagt. Dat levert soms grote dilemma’s bij de rechercheurs op, en als kijker vraag je je ook af waar de absolute grens ligt.

© NBC


De Nederlandse dvd van Chicago PD heeft een prima beeldkwaliteit en goed verzorgde ondertiteling in vier talen. Ook heeft de dvd Engelse, Franse en Duitse audio. Op de binnenzijde van de hoes zijn de inhoud van de zes schijfjes weergegeven. Zoals gebruikelijk bij Universal zijn de extra’s beperkt tot twee crossover afleveringen van Chicago Fire uit seizoen acht en Med uit seizoen vijf en een boekje met andere releases van Universal. Die crossover afleveringen, allemaal getiteld Infection, vormen samen een sterk drieluik. In de aflevering van Chicago Fire wordt de stad opgeschrikt door een dodelijk virus. Daarna breekt in de vierde aflevering van Chicago Med de paniek uit, gaan er complottheorieën rond en speelt de pers een rol bij het beheersen van de paniek. In Chicago PD kent deze drieledige aflevering haar spannende finale. Hoewel het in dit geval een vreselijk vleesetend virus is, zijn veel situaties nu met COVID wel herkenbaar geworden. Chicago PD blijft een sterke politieserie en voelt na zeven seizoenen nog even energiek als aan de start.
Video on youtube
Volg Chicago PD
Vorige aflevering
You and Me
You and Me
09x22
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
29 dec 2020 23:19 -
Serie blijft goed.
Reageer
Chicago PD