Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Helgoned geeft "Chicago PD - Seizoen 4 (DVD)" een 8.
Geschreven door Helgoned op 18 januari 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Chicago PD - Seizoen 4 (DVD)

Het vierde seizoen van Chicago P.D. draait uiteraard weer rond het team van de keiharde Hank Voight (Jason Beghe, Californication). In dat team in het 21e district van Chicago zijn er de nodige veranderingen. Sean Roman, in meerdere opzichten de vaste partner van agente Kim Burgess (Marina Squerciati, Gossip Girl), heeft de politie van Chicago gedag gezegd. Burgess krijgt een nieuwe partner: Julie Tay (Li Jun Li, Quantico). Antonio Dawson (Jon Seda) verlaat het politiekorps om voor het Ministerie van Justitie te gaan werken. Hij vertrekt naar de spin-offserie Chicago Justice. Kim Burgess wordt uiteindelijk bevorderd en treedt als detective toe tot het team van Voight. Aan het einde van het seizoen wordt het duidelijk dat er nog meer veranderingen op stapel staan; één van de hoofdpersonen zal de serie verlaten.

Chicago PD
© NBC

Hank Voight worstelt nog met de dood van zijn zoon Justin als interne zaken start met een onderzoek. Zij willen weten wat Voight te maken heeft met de verdwijning van de moordenaar van zijn zoon. Detective Erin Lindsay (Sophia Bush, One Tree Hill) weet daar meer van af, maar het is de vraag hoeveel informatie zij heeft en wat zij daarmee gaat doen. Commandant Crowley (Barbara Eve Harris, How to Get Away with Murder) is maar al te bekend met de werkwijze van Hank Voight en zij zit hem vol op zijn huid. Ondertussen gaat het team in 23 afleveringen op jacht naar terroristen, lokale bendes, een serieverkrachter en ander gespuis in de straten van één van de meest misdadige steden van de Verenigde Staten.

Chicago P.D. blijft ook in het vierde seizoen overtuigen.


Chicago P.D. blijft ook in het vierde seizoen overtuigen. De serie is confronterend, soms hard, maar besteedt veel aandacht aan de emoties van de politieagenten, slachtoffers en daders. Ik heb de vergelijking eerder gemaakt, maar de serie is voor mij een natuurlijke opvolger van de klassieke politieserie Hill Street Blues. Chicago P.D. bevat veel meer actie, maar door de nadruk op de persoonlijke omstandigheden van de belangrijkste personages is de serie een zeer overtuigend realistisch drama. De connecties met de andere Chicago-series van Dick Wolf helpen daar ook bij. Familieleden of vrienden in het ziekenhuis of bij de brandweer springen waar nodig bij, of zorgen juist voor meer problemen of een andere invalshoek bij de misdaden die het team van Voight moet oplossen. De kijkcijfers blijven hoog, waardoor de serie een vaste waarde in het schema van NBC en Fox Nederland is. Producent Dick Wolf heeft na Law & Order weer een lucratieve franchise ontwikkeld.

Chicago PD
© NBC

De Nederlandse dvd-set heeft een prima beeldkwaliteit en de ondertiteling is helder en goed geplaatst. De ondertiteling is helaas niet altijd correct. Wat ik zelf ook jammer vind, is dat nergens de titels van de afleveringen terug te vinden zijn, zelfs niet op de menu’s van de zes schijfjes. De extra’s zijn beperkt tot drie andere afleveringen uit de Chicago-familie. Er zijn twee crossover-afleveringen met de serie Chicago Fire bijgevoegd. De eerste is ‘Some Make It, Some Don’t’, waarin brandweerman Kelly Severide verdacht wordt van het veroorzaken van een dodelijk auto-ongeluk. Chicago P.D. onderzoekt of Severide onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen inderdaad de dader is.

De tweede extra aflevering van Chicago Fire is ‘Deathtrap’. Deze aflevering vormt een drieluik samen met de eerste aflevering van Chicago Justice, getiteld ‘Fake’ die ook als bonus is bijgevoegd. Een brand in een groot gebouw waarin diverse mensen het slachtoffer van worden, blijkt aangestoken te zijn. Voor liefhebbers van Chicago P.D. zijn dit mooie aanvullingen op de serie. De volgers van alle series hadden deze natuurlijk al lang gezien en zij zullen de bonusafleveringen weinig nieuws onder de zon vinden. Verder is er geen bonusmateriaal, wat toch enigszins teleurstellend is aan deze uitgave.
Volg Chicago PD
Vorige aflevering
On Paper
On Paper
11x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Chicago PD