Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
anonymous geeft "Chicago PD - Seizoen 2" een 8.5.
Geschreven door anonymous op 7 januari 2016.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Chicago PD - Seizoen 2

Eerst was er Chicago Fire, en daarna kwam Chicago PD. Al sinds het eerste seizoen van Chicago Fire zijn de mensen van de politie aanwezig in de serie. Het was niet meer dan begrijpelijk dat de politie een eigen serie kreeg, en zo was Chicago PD geboren. Na het eerste seizoen was het nog meer begrijpelijk dat er ook een tweede seizoen zou komen. Ik, als groot fan van alle Chicago-series, ben dan ook erg blij dat ik een recensie mag schrijven over het tweede seizoen van deze prachtige serie. Dit wordt een dubbele recensie, want ik schrijf niet alleen over het tweede seizoen, maar ook over de dvd van Chicago PD.

[image-24563]

Het eerste seizoen eindigde met de dood van een lid van het politiekorps en Hank Voight (Jason Beghe, Everwood) krijgt daarvan de schuld. Hij zal dus alles in het werk moeten stellen om zijn onschuld te bewijzen. Het team gaat eigenhandig op zoek naar de daders. Ondertussen krijgt Kim Burgess (Marina Squerciati, Gossip Girl) een nieuwe partner; Sean Roman (Brian Geraghty, True Blood). Na drie partners die niet bij haar pasten, hoopt ze dat Roman de perfecte partner zal worden. Daarnaast belandde ze in seizoen één in bed met Ruzak (Patrick Flueger, The 4400). Naar mijn mening is dit het leukste koppel van Chicago PD.

Aflevering negen was voor mij een absolute klapper

In het tweede seizoen staan Jay Halstead (Jesse Lee Soffer, ATWT) en Lindsey (Sophia Bush, One Tree Hill) vaak op de voorgrond, en helaas zijn hun verhaallijnen niet altijd even leuk. Hun verhaal maakt de serie tot een ware verslaving. Je wilt elke keer weer weten hoe het afloopt. Aflevering negen was voor mij een absolute klapper. Deze aflevering kwam in Amerika net voor de midseasonfinale en dat maakte het wachten op het vervolg nog langer. Gelukkig hebben de kijkers van de dvd hier geen last van.


In het eerste seizoen was het nog even aftasten en kennismaken. In het tweede seizoen gaat het er heftiger aan toe. De serie is gegroeid, de acteurs hebben zich aangepast en Dick Wolf heeft er een mooi verhaal van gemaakt. Zo passen Chicago Fire en Chicago PD perfect bij elkaar. Beide series werken in de welbekende cross-overs samen. Twee afleveringen, een verhaal, twee dagen achter elkaar. Voor de fan zoals ik zijn de crossover afleveringen geweldig. Naast de samenwerking met Chicago Fire gaan ze in het tweede seizoen ook de samenwerking aan met Law & Order: SVU.

Naast de samenwerking met Chicago Fire gaan ze in het tweede seizoen ook de samenwerking aan met Law & Order: SVU

Het mooie van de dvd is dat de crossover-afleveringen met Chicago Fire en Law & Order: SVU ook op de dvd staan. Zo mis je geen aflevering en is het verhaal na de laatste dvd ook echt klaar. Naast deze crossovers bevat de dvd ook een aantal behind the scenes hoofdstukken. Erg leuk om te zien hoe de serie in elkaar wordt gezet en hoe de acteurs uitleggen hoe het is om de stunts te doen. Dat maakt de dvdbox van deze serie tot een echte musthave, zeker voor de fans van de Chicago series.

Chicago PD is en blijft een heerlijke serie. Voor diegene die de dvdbox in hun bezit hebben kan ik alleen maar adviseren om een aantal afleveringen achter elkaar te kijken. Na het tweede seizoen komt er gelukkig ook een derde seizoen. Dat seizoen is inmiddels al begonnen in Amerika. In Nederland zal FOX in 2016 het derde seizoen van Chicago PD uit gaan zenden. Op dit moment is het tweede seizoen ook te zien op FOX.

Chicago PD
© NBC


Voor het goede acteerwerk, de mooie verhaallijnen en de boeiende crossovers krijgt seizoen twee van Chicago PD van mij een dikke acht.
Volg Chicago PD
Vorige aflevering
Somos Uno
Somos Uno
11x09
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_monic37
15 jan 2016 14:00 -
leuke recensie hoor. Ik ben het inhoudelijk helemaal eens. Ik kan niet over de DVD spreken want die heb ik niet. Maar dit is inderdaad een heel goed seizoen.
Reageer
avatar_jeffreyromano
07 feb 2016 02:45
is en goeie serie inderdaad
Reageer
Chicago PD