Chicago Fire

8.5 / 10
44 min
Actie, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Danny Wilde geeft "Chicago Fire - Seizoen 5 (DVD)" een 7.5.
Geschreven door Danny Wilde op 11 maart 2018.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Chicago Fire - Seizoen 5 (DVD)

Dit vijfde seizoen van Chicago Fire biedt weer fraai vuurwerk, waarbij het team voor grote veranderingen staat. Luitenant Matt Casey (Jesse Spencer, House M.D.) en Gabriela Dawson (Monica Raymund, Lie to Me) hebben een familie gesticht en hebben de zorg voor een geadopteerd kindje op zich genomen. Luitenant Kelly Severide (Taylor Kinney, The Vampire Diaries) heeft ook de liefde gevonden en krijgt te maken met een gefrustreerde ex-geliefde van zijn nieuwe vriendin.

De dramatische interactie tussen de verschillende personages staat meestal centraal in de afleveringen. De langlopende rivaliteit tussen Casey en Severide komt weer bovendrijven in een aflevering. Verder komt de vader van Severide weer eens een bezoekje brengen en kent de relatie tussen Casey en Dawson de nodige ups en downs. De meestal stoïcijnse chef Wallace Boden (Eamonn Walker, OZ) krijgt het dit seizoen zwaar te verduren. Zijn positie komt meerdere malen onder vuur te liggen en districtschef Anderson grijpt zwaar in bij het brandweerkorps.

© NBC


De persoonlijke ontwikkelingen zijn natuurlijk belangrijk voor de serie, maar de grootste aantrekkingskracht blijft voor mij in de explosieve actie zitten. We krijgen dit seizoen iets minder spectaculaire branden en ongelukken te zien dan in vorige seizoenen. De afleveringen ‘Deathtrap’ en ‘My Miracle’ zijn de afleveringen waarin de liefhebber van indrukwekkende branden zijn of haar hart kan ophalen. Dit seizoen eindigt met een cliffhanger als een deel van het brandweerkorps onder aanvoering van Matt Casey vast komen te zitten in een groot bedrijfspand in lichterlaaie. De vraag is of iedereen levend uit de vuurzee zal weten te komen.

Met een aantal interessante ontwikkelingen en een boeiende seizoensfinale is dit een sterk seizoen van Chicago Fire.


Met een aantal interessante ontwikkelingen en een boeiende seizoensfinale is dit een sterk seizoen van Chicago Fire. Het acteerwerk is prima en er zijn ook leuke bekende gastrollen. Dat zijn natuurlijk vertrouwde gezichten uit de andere Chicago series, maar ook bekende acteurs als Treat Williams (als de vader van Severide) en baseball spelers Jake Arreita en Kris Bryant. De serie heeft in de afgelopen jaren afscheid genomen van bepaalde personages, en dat geeft ook een sterke dynamiek.

© NBC


De 22 afleveringen zijn op zes schijven terug te vinden. Fox Nederland heeft dit vijfde seizoen nog niet geheel uitgezonden, dus het is mooi om de serie zo in één keer compleet te kunnen bekijken. De beeldkwaliteit is goed, maar niet spectaculair, het geluid is dat net als bij voorgaande uitgaven echter wel. De explosies en de extra’s zijn, helemaal voor zo’n succesvolle serie, teleurstellend. De cross-over afleveringen met het vierde seizoen van Chicago P.D. ‘Don’t Bury this Case’ en ‘Emotional Proximity’ en de cross-over met de eerste aflevering ‘Fake’ van Chicago Justice. De laatst genoemde twee afleveringen vormen samen met de hiervoor genoemde vijftiende aflevering van Chicago Fire ‘Deathtrap’ één geheel.
Volg Chicago Fire
Vorige aflevering
51's Original Bell
51's Original Bell
08x20
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Salisbury Poisonings - Seizoen 1

5.5

Rick and Morty - Seizoen 4

8.5

Dérapages - Seizoen 1

7.5

Agatha Raisin - Seizoen 1

8.5

Blood & Water - Seizoen 1

7.5

Valeria (2020) - Seizoen 1

8