Chicago Fire

8.5 / 10
44 min
Actie, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Jessica Dillema geeft "Chicago Fire - Seizoen 1 (Eerste deel)" een 8.
Geschreven door Jessica Dillema op 5 januari 2013.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Chicago Fire - Seizoen 1 (Eerste deel)

Chicago Fire, de serie gecreëerd door Dick Wolf en die ik ben gaan kijken met de verwachtingen dat het een serie was over sexy mannen die bij de brandweer werken. De reden dat ik dacht dat het verhaal zou gaan draaien om die mannen was omdat de promotionele posters vooral bestonden uit acteurs Jesse Spencer en Taylor Kinney met ontbloot bovenlijf. Hoe dan ook was mijn nieuwsgierigheid getriggerd. Hoe kunnen ze namelijk een compleet seizoen volkrijgen van een serie over een brandweerkazerne? Zouden we dan elke aflevering weer een brand zien? Zou dat niet saai gaan worden na de eerste aflevering?

Maar mijn verwachtingen waren misschien voor tien procent juist. Het zijn inderdaad twee sexy brandweermannen en ja, je ziet ze ook wel eens met ontbloot bovenlijf, maar er zit een veel groter verhaal in deze serie. En niet zomaar een verhaal, een echt goed verhaal waardoor je aan het eind van elke aflevering benieuwd bent naar de volgende.

De eerste aflevering start met een groep brandweermannen op weg naar een brand. Eenmaal aangekomen bij het brandende huis gaat de groep brandweermannen onder leiding van Severide (Taylor Kinney, The Vampire Diaries) het huis in en gaat de groep onder leiding van Casey (Jesse Spencer, House) met een brandweertrap naar boven. Een ontploffing ontstaat en door een inschattingsfout overlijd brandweerman Darden. Dit leidt tot frictie tussen teamleiders Casey en Severide omdat ze elkaar voor dit verlies verantwoordelijk houden. Naast de gewone brandweermannen zijn er ook twee vrouwelijke ambulance medewerkers, Dawson (Monica Raymund, Lie to me) en Shay (Lauren German, Hawaii Five-0). In deze aflevering zien wij hen ook in actie na een schietpartij. Natuurlijk zijn de schutters nog niet verdwenen en krijgen ze ook met dit soort zaken te maken. Daarnaast zien we de mannen en vrouwen ook in actie bij een autocrash. Zo zie je maar dat ze zelfs in één aflevering al drie verschillende settingen hebben gecreëerd en de serie dus niet alleen draait om brandjes blussen.

In deze eerste aflevering leren we ook Peter Mills (Charlie Barnett) kennen. Hij is de nieuweling bij Firehouse 51 en een mooi middel om bepaalde delen in de afleveringen uitgebreider uit te leggen voor de kijkers. Daarnaast heeft elk personage zo zijn of haar eigen verhaal en problemen welke op een interessante en geloofwaardige manier aan bod komen. Dit natuurlijk ook met een stuk humor, welke op gepaste momenten geplaatst wordt. Je kunt met de personages meeleven en raakt echt in hun levens verstrikt. Hoewel je zou verwachten dat een serie over brandweerlieden overdreven zou worden om het meer spectaculair te maken, blijkt deze serie indrukwekkend geloofwaardig én is er ook nog genoeg actie die je op het puntje van je stoel laat zitten.

De verhaallijnen worden interessanter met de aflevering en de cliffhanger tijdens de winterfinale kwam voor mij als een schok. De acteurs zijn goed, de verhaallijn is geloofwaardig en er is ondertussen ook nog een fijn staaltje actie. Een serie welke geschikt is voor zowel mannen als vrouwen maakt het een ideale serie om in de avond samen te kijken.
Volg Chicago Fire
Vorige aflevering
A Beautiful Life
A Beautiful Life
11x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_anonymous
07 jan 2013 07:21 -
Geweldige serie. Jesse Spencer kwam me zo bekend voor dat ik dacht waar ken ik die man van. Ja, dus de dokter uit House M.D. Wat een broekie toen, en wat een geweldig acteur nu. Van mij mag deze serie blijven.
Reageer
avatar_anonymous
07 jan 2013 17:45 -
Het eerste gedeelte is leuk, maar matig in verhaal. Het heeft wel veel potentie dus ik blijf het kijken. LEUKE cast en ben benieuwd naar Part 2
Reageer
avatar_anonymous
10 jan 2014 13:15 -
Super mooie serie wie heeft er verdere info voor mij BV hoeveel series er gemaakt zijn enz ?? nogmaals erg leuke serie bij ons komt hij op fox maar ik heb hem al op dvd gezien een echte aanrader
Reageer
avatar_JessicaD
10 jan 2014 19:29 -
@Harold: ze zijn in Amerika inmiddels in het tweede seizoen. En ze hebben ook een spin-off Chicago PD, daar heb ik ook een recensie over geschreven =).
Reageer
avatar_anonymous
10 feb 2014 00:16 -
Hij stond al een tijdje op mijn lijstje. Vandaag ben ik hem gaan kijken en ik kan zeggen; dat had ik veel eerder moeten doen! Wat een goede serie, vermakelijk, spannend, leuke mannen en een goed verhaal. Vandaag vier afleveringen gezien. Ik moet naar bed, anders keek ik er nog wel twee. Morgen weer een dag :)
Reageer
avatar_JessicaD
10 feb 2014 09:53 -
@karin: beter laat dan nooit beginnen! ;-) Ik geniet ook van het huidige 2e seizoen, het blijft een mooie serie =).
Reageer
avatar_simonfender
18 feb 2015 14:00 -
Mooie serie helemaal met Jessica eens: prima recensie!
Intussen met serie 2 begonnen!
Reageer
avatar_Steph
03 maa 2017 13:10 -
Dank je wel voor deze recensie. Hierdoor ben ik begonnen aan de serie en heb er totaal geen spijt van! Wat een heerlijke wegkijk serie is dit! Ik ga hierna ook starten aan de andere chicago series.
Reageer
avatar_JessicaD
03 maa 2017 14:37
Wat leuk om te horen, dankjewel! :D
Reageer
Chicago Fire