Chicago Fire

8.5 / 10
44 min
Actie, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Ruud Groff geeft "Chicago Fire - Seizoen 4" een 8.5.
Geschreven door Ruud Groff op 11 juni 2016.
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Chicago Fire - Seizoen 4

Al vier seizoenen lang is Chicago Fire een succesformule op de Amerikaanse TV. Sinds het bestaan van de serie wordt er elk jaar een nieuwe spin-off aan toegevoegd. Aan het begin vreesde ik hierdoor voor de kwaliteit van Chicago Fire. Dit leek mee te vallen, tot het derde seizoen. Na het overlijden van een belangrijk karakter verloor ik al snel de interesse in de serie. De positieve verhalen van een vriend van mij, deden me echter enkele weken geleden inschakelen voor het vierde seizoen. En binnen enkele weken had ik het seizoen dan ook compleet gezien!

Chicago Fire
© NBC

Het voordeel van Chicago Fire is dat het niet uitmaakt als je een keer een aflevering hebt gemist, of in mijn geval bijna een compleet seizoen. Na enkele afleveringen ben je weer helemaal bij. Chicago Fire is een succesformule die zich al lang heeft bewezen. Voor deze serie geldt de uitspraak “Never change a winning team” dan ook. Het vierde seizoen biedt wat vernieuwingen, maar leeft vooral voort op het vertrouwde van de serie. Waarin een serie als Homeland zich moet vernieuwen, kan Chicago Fire blijven bestaan zoals hij is.

Waar Jimmy als nieuwkomer een succes is, is Chili uitermate irritant en weet Stella me nog niet te boeien doordat ze oppervlakkig blijft.

Het succes van Chicago Fire is dat de serie voor iedereen wat te bieden heeft. Zeker met de komst van de knappe ‘candidate’ Jimmy Borrelli (Steven R. McQueen, The Vampire Diaries) zullen menig vrouwelijke kijkers extra goed opletten. Voor mij ligt de kracht ook bij nieuwkomer Jimmy. Binnen korte tijd raak je vertrouwd met hem en behoort hij (voor mij) tot een van de favoriete hulpverleners. Zo nu en dan introduceert de serie nieuwe karakters, zo ook in dit seizoen. Waar Jimmy een succes is, is Chili (Dora Madison, Dexter) (geïntroduceerd in seizoen 3) uitermate irritant en weet Stella (Miranda Rae Maya, Pretty Little Liars) me nog niet te boeien doordat ze oppervlakkig blijft. Chicago Fire durft te vernieuwen door afscheid te nemen van karakters en dus nieuwe te introduceren. Door deze wisselingen komt de kazerne dit seizoen (ook weer) onder vuur te liggen.

Daarnaast zorgen de kleinere verhaallijnen in het ‘privéleven’ van de hulpverleners ervoor dat de serie een afwisseling blijft tussen spanning, een lach en een traan. Waar ik in het verleden de verhaallijn omtrent bar Molly’s nogal saai vond, weet ik het dit seizoen te waarderen. Het is een plek waar het stukje ‘familie’ van de hulpverleners uit de hele Chicagoreeks extra tot uiting komt.
De serie weet buiten de spannende werkmomenten ook enkele prachtige (emotionele) momenten te tonen. Deze zijn elk seizoen aanwezig en zullen bij het kijken van de serie je lang bij blijven.

[image-9439]

Is er dan niets wat negatief is, dat niet gecompenseerd wordt? Jawel.


Het verhaal is soms een fractie gedramatiseerd, maar de acteurs geven goede gestalte aan hun geloofwaardige karakters. Met name Severide (Taylor Kinney, The Vampire Diaries) en Casey (Jesse Spencer, House M.D.) blijven in mijn ogen favoriet. Is er dan niets wat negatief is, dat niet gecompenseerd wordt? Jawel. Waar Dawson (Monica Raymund, Lie To Me) vroeger tot mijn favorieten behoorde, krijg ik steeds meer het idee dat de schrijvers niet zo goed weten wat ze met haar aan moeten.

Al met al kan de serie komend seizoen lekker door bij NBC en ik zal zeker weer tot de vaste kijker behoren. Na het slechtere derde seizoen is de serie back on track en krijgt daarom van mij een 8,5.
Volg Chicago Fire
Vorige aflevering
A Beautiful Life
A Beautiful Life
11x08
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_CC11
11 jun 2016 12:34 -
Het gebeurt me eigenlijk maar zelden dat ik niets op een recensie heb aan te merken maar, ook al sta ik nog een aantal afleveringen achter, ik ben het helemaal met je eens en vind het nog steeds één van de betere "doordeweekse" series samen met C PD.
C Med daarentegen vind ik heel wat minder en op C Justice zit ik al helemaal niet te wachten, laat staan op alle quadrupple cross-overs waarmee men ons ongetwijfeld om de oren gaat slaan in een nabije toekomst, wat voor mezelf meer dan waarschijnlijk meteen afscheid van C Fire en C PD zal betekenen.
Reageer
avatar_CC11
17 jun 2016 10:21
Ben inmiddels weer volledig bij en ik moet eerlijk zeggen dat met zo'n cliffhanger ik toch al weer uitkijk naar het volgende seizoen.
Misschien dat ik nog wel één cross-over in de toekomst ga kunnen vergeven ;-)
Reageer
avatar_anonymous
13 jun 2016 11:01 -
Helemaal mee eens. Seizoen drie was soms wat langdradig en week af van het daadwerkelijke verhaal. Seizoen vier was weer als vanouds, of misschien zelfs wel beter. Er zat in dit seizoen meer emotie. Enige wat ik niet leuk vond, was het hele politieke gedoe waar Casey mee bezig is.
Reageer
Chicago Fire