Chicago Med

8.3 / 10
43 min
Drama, Medisch
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Danny Wilde geeft "Chicago Med - Seizoen 2 (DVD)" een 6.5.
Geschreven door Danny Wilde op 8 februari 2018.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Chicago Med - Seizoen 2 (DVD)

In het derde seizoen van Chicago Fire testten de makers bij het publiek of er een medische spin off serie kon worden gemaakt. Het daaropvolgende eerste seizoen van Chicago Med was succesvol, al gauw werden bovenop de geplande 13 afleveringen vijf extra besteld door NBC.

Dit tweede seizoen van Chicago Med is een volwaardig seizoen van 23 afleveringen. Het seizoen staat ook helemaal op zichzelf, er zijn geen crossovers met de andere drie series uit de Chicago-familie. Uiteraard zijn de personages uit de andere series wel vaak te zien. Een brandweerman of politieagent moet natuurlijk ook wel eens de eerste hulp of een specialist bezoeken.

© NBC


De serie draait voornamelijk om het team van dokteren en verplegend personeel op de spoedeisende hulp van het Gaffney Chicago Medical center. Het ziekenhuis staat onder leiding van Sharon Goodwin (S. Epatha Merkerson, Law & Order), een voormalige verpleegster die zichzelf naar een leidinggevende positie heeft opgewerkt.

Uiteraard zijn er veel jonge artsen werkzaam in het ziekenhuis. Zo is daar de broer van detective Jay Halstead, Will (Nick Gehlfuss, Shameless), een voormalig plastische chirurg die nu op de eerste hulp werkt en dokter Ethan Choi (Brian Tee, Crash) die gespecialiseerd is in besmettelijke ziektes.

Daarnaast zijn er ervaren collega’s, zoals kinderarts Natalie Manning (Torrey deVitto, Pretty Little Liars) en hartspecialist dokter Connor Rhodes (Colin Donnelle, Anything Goes).

De serie gaat net als de andere series van Dick Wolf vooral om de vele personages. Zoals gebruikelijk zit dat ook in Chicago Med prima in elkaar. Naast familie en vriendenbanden met de andere Chicagoseries, hebben de personages in Chicago Med ook interessante achtergronden en komen ze voor soms ingewikkelde dilemma’s te staan.

Het acteerwerk is goed verzorgd en de interactie tussen de hoofdrolspelers vond ik overtuigend. Dat maakt dat de personages levensecht overkomen en je als kijker bij het merendeel van het medisch personeel kunt meeleven met hun overwegingen en hun acties.

[image-58725]

De meeste afleveringen kijken lekker weg. Er zit een prima tempo en spanning in de verhalen van dit seizoen. Toch is een aardig deel van de afleveringen van dit tweede seizoen vrij standaard en zijn er ook afleveringen met vergezochte onderwerpen.

Zo is er een aflevering waarin op de eerste hulp een pandabeer wordt geopereerd. Dat is leuk voor de afwisseling, maar de realiteit is ver te zoeken. Daar staat tegenover dat er ook enkele zeer goede en aangrijpende afleveringen zijn.

Zo is er een boeiende verhaallijn over orgaandonatie aan een patiënt met een geschiedenis van verslaving dat meerdere afleveringen beslaat en de sterke aflevering ‘Monday Mourning’ over een schokkende zelfmoord onder het personeel.

Dan wordt ook stilgestaan bij het feit dat suïcide onder medici een zorgwekkende ontwikkeling is. De meeste afleveringen zijn echter voor een ziekenhuisserie niet extreem schokkend of dramatisch.

Chicago Med is een serie die ik met een gerust hart kan aanbevelen.


Chicago Med is een serie die ik met een gerust hart kan aanbevelen. De serie is goed gemaakt en heeft genoeg kwaliteit om nog jaren vooruit te kunnen. De personages zijn aansprekend en zolang de verhalen niet al te ongeloofwaardig worden, blijft het boeiend. De serie is absoluut niet vernieuwend of baanbrekend.

Het tempo is goed genoeg De 23 afleveringen zijn over zes DVD schijven verdeeld en de beeldkwaliteit is zeer goed. De DVD-uitgave is verder zeer mager. Bij het eerste seizoen had de Nederlandse uitgave nog een bonusaflevering van zowel Chicago Fire als Chicago PD als extra. Er zijn bij dit tweede seizoen helemaal geen extra’s, zelfs geen beschrijving of opsomming van de titels van de afleveringen. Dat vind ik helaas echt een gemiste kans.
Volg Chicago Med
Vorige aflevering
A Needle in the Heart
A Needle in the Heart
05x20
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5

White House Farm - Seizoen 1 (DVD)

7.5

FBI: Most Wanted - Seizoen 1

5.5

W glebi lasu (The Woods) - Seizoen 1

7.5

La Casa De Las Flores - Seizoen 3

8

Penny Dreadful: City of Angels - Seizoen 1 (eerste zes afleveringen)

5