Chicago Med

8.3 / 10
43 min
Drama, Medisch
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
anonymous geeft "Chicago Med - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door anonymous op 21 november 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Chicago Med - Eerste aflevering

Wat begon met Chicago Fire groeide uit tot een drieluik van series die allemaal gaan over de hulpdiensten van Chicago. Zo kreeg de politie de naam Chicago PD, de brandweer Chicago Fire en is er sinds vandaag Chicago Med; voor het ziekenhuis van Chicago. Ik, en ik denk velen met mij, heb erg uitgekeken naar deze dag. De cirkel is rond, het drieluik hangt en Chicago is compleet.

De cirkel is rond, het drieluik hangt en Chicago is compleet.

Ik telde als fan van de andere twee series die zich afspelen in Chicago de dagen af en was dan ook erg benieuwd naar Chicago Med. Al eerder werd het ziekenhuis van Chicago geïntroduceerd. Tijdens een cross-over aflevering van de andere twee “Chicago's” werd de pilot uitgezonden van Chicago Med. Toen stelde de serie mij niet teleur en dat doet de eerste 'echte' aflevering van "Med." ook niet.

Het begin is al meteen spannend, dramatisch en hectisch. Een ramp met de metro zorgt dat de net geopende eerste hulp van Chicago Med. meteen in gebruik wordt genomen. Voor de volgers van Chicago Fire en Chicago PD zijn de gezichten van de artsen en verpleegkundigen al bekend, evenals sommige achtergrondverhalen. Toch krijgen we een nieuwe arts te zien. Een trauma-arts die, hoe kan het ook anders, meerijdt in de Metro die verongelukt.

Dr. Connor Rhodes (Collin Donnell, Arrow) had zijn eerste dag waarschijnlijk anders voorgesteld. De dag dat hij in de metro stapte was de dag dat hij als trauma-arts in Chicago Med. zou beginnen. Wat hij niet wist is dat zijn eerste werkdag voordat hij een voet over de drempel van zijn nieuwe werkplek heeft gezet, start. Als de metro waarin hij zit verongelukt, moet hij meteen aan de slag. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis krijgt hij niet de tijd zichzelf voor te stellen, laat staan de dag te beginnen met een kop koffie en een gesprek met zijn nieuwe collega's.

[image-51975]

Naast Connor zijn er meerder nieuwe gezichten in Chicago Med. Dr. Natalie Manning (Torrey Joël DeVitto, Pretty Little Liars) is een hoogzwangere arts die zo haar eigen redenen heeft om nog steeds te werken in Chicago Med. Naast deze twee onbekende gezichten komt ook Dr. Will Halstead (Nick Gehlfuss, Chicago Fire, Chicago PD) terug. Hij is de broer van Jay, die natuurlijk bekend is van Chicago PD. Naast Will kan ook verpleegkundige April niet ontbreken.

In de eerste aflevering maak je niet alleen kennis met de artsen en verpleegkundigen, ook de patiënten spelen een grote rol. De dramatische en hectische gebeurtenissen in de eerste afleveringen lieten mij niet onberoerd. Chicago Med. slaat met deze aflevering de weg in die ook Chicago Fire en Chicago PD. zijn ingeslagen. Alle drie de series hebben goede special-effects, maar zijn vooral gericht op drama. Niet alleen het drama van de slachtoffers, maar ook van de mensen van Fire, PD en Med. zelf.

Chicago Med voelt, net als de andere twee series, als thuiskomen

Chicago Med. had zijn plek al verdiend aan de muur van Chicago en na het zien van de pilot wil ik meer. Chicago Med. voelt, net als de andere twee series, als thuiskomen. Bekenden zien bij Molly's, andere hulpdiensten tegenkomen in de verschillende series. Eigenlijk mag je de drie afzonderlijke series wat mij betreft gewoon “Chicago” noemen. Ik verheug me op een nieuwe aflevering, een nieuw verhaal, nieuwe achtergrondinformatie en nog heel veel nieuwe seizoenen. Alle Chicago-series bij elkaar krijgen van mij een dikke negen, maar omdat "Med." nog in de kinderschoenen staat geef ik de eerste aflevering een dikke acht. Er is altijd ruimte voor verbetering, ruimte voor meer diepgang, meer liefdes, beter acteerwerk en mooie verhalen.
Volg Chicago Med
Vorige aflevering
We All Know What They Say About Assumptions
We All Know What They Say About Assumptions
08x12
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_misspanje
21 nov 2015 13:57 -
Geweldig geschreven ,precies zo als ik er ook over denk ,geweldige serie
Keek er al maanden naar uit en voor dat er bekend werdt gemaakt dat er een chicago med kwam riep ik al dat er echt een chicago med moet komen en toen werd dat bekend gemaakt super blij
Heerlijk om 3 goeie serie die bij elkaar horen te kijken
Op naar de volgende aflvering !!!
Reageer
avatar_anonymous
21 nov 2015 21:05
Ik heb er ook van genoten. Drie Chicago-series in een week. Wat een genot voor ons fans :)
Reageer
avatar_anonymous
22 nov 2015 15:20 -
Ben geen fan van ziekenhuis-series, dus twijfel ook heel erg of ik deze ga volgen. Waarschijnlijk kijk ik alleen de afleveringen die bij de onvermijdelijke cross-overs horen.
Reageer
avatar_Hoeymans
29 nov 2015 18:27 -
Ben reuze benieuwd naar het vervolg
Reageer
avatar_Fija
30 nov 2015 03:01 -
Ik heb nog nooit een aflevering gezien van Chicago PD of Chicago Fire maar de eerste 2 afleveringen van Chicago Med waren veelbelovend! Ik ga zeker meer kijken :)
Het heeft wel erg veel weg van Greys Anatomy en kan daarom onorgineel lijken. Toch heeft deze serie wel iets en kijkt het lekker weg. Ook ik moest een traantje wegpinken tijdens de eerste aflevering. Tof!
Reageer
avatar_anonymous
30 nov 2015 23:05
Als je deze goed vond, wil ik je zeker Chicago Fire en PD aanraden. Vooral Fireis een tranentrekker
Reageer
avatar_GoonerJenny
06 dec 2015 16:00 -
Heerlijke drieluik om naar uit te kijken.
Reageer
Chicago Med