Chicago Justice

7.3 / 10
44 min
Drama, Juridisch
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
anonymous geeft "Chicago Justice - Seizoen 1" een 5.
Geschreven door anonymous op 26 juli 2017.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Chicago Justice - Seizoen 1

Michael Brandt en Derek Haas voegden dit jaar nog een serie toe aan hun al indrukwekkende oeuvre: Chicago Justice. Het succes van de veelgeprezen serie Chicago Fire, de bejubelde serie Chicago P.D. en het fameuze Chicago Med, rook naar meer. Helaas blijft deze laatste introductie aan de televisiewereld zonder succes.

Hoewel ik een groot fan ben van de bovengenoemde series, zat ik eerlijk gezegd niet te wachten op nóg een spin-off. Gezien de Chicago-series meermaals gebruik maken van de steeds populairdere ‘cross-over-afleveringen’ word je als kijker bijna gedwongen om ook de andere series te volgen.

Antonio Dawson (Jon Seda, Treme), werkt niet langer bij het Chicago Police Department, maar versterkt het team als onderzoeker van het Openbaar Ministerie. Gaandeweg leer je de collega’s kennen met wie hij nauw samenwerkt. Zo maak je kennis met zijn partner Laura Nagel (Joelle Cater, Scandal) en de aanklagers Peter Stone (Philip Winchester, Fly Boys) en Anna Valdez (Monica Barbaro, UnREAL). Hoewel je een goed beeld krijgt van hoe de hoofdpersonages te werk gaan, krijg je weinig te zien van hun privéleven, iets wat ik als een groot gemis beschouw.

Er is geen plezier, geen drama, gewoon werk. Doordat Chicago Justice zich voornamelijk focust op het werk dat de personages uitvoeren, krijg je geen band met de karakters. In sommige gevallen blijft de sympathie voor bepaalde personages zelfs helemaal uit; hun karakters hadden te weinig diepgang. Bijna ieder karakter had iets wat me stoorde. Zo leek Anna Valdez veel te jong voor de verantwoordelijke functie die ze had, is Peter Stone een zelfingenomen advocaat die continu zijn eigen gang gaat en komt Laura Nagel over als een labiel persoon met zelfmoordneigingen. Het enige leuke karakter was Antonio Dawson. Waarschijnlijk komt dit doordat je hem al zo vaak voorbij zag komen bij de andere serie.

De plotten zijn niet bijzonder, de zaken die de advocaten behandelen zijn al vaker, en sterker, behandeld in andere series. Het is altijd aftasten wanneer er een nieuwe serie wordt gemaakt, maar de makers van deze serie hadden best meer risico mogen nemen. Zo werd ik als kijker niet meegesleurd in het verhaal en dwaalden mijn gedachten snel af. Hierdoor mis je stukken van de serie, waardoor je het verhaal al snel helemaal niet meer volgt.

Gezien ik verslaafd ben aan Chicago Fire en Chicago Med, had ik hoge verwachtingen van deze serie; helaas kwamen ze niet uit. Toen NBC op 1 mei bekend maakte dat Chicago Justice geen tweede seizoen kreeg, was ik daar niet bepaald rouwig om. Wel ben ik ontzettend blij dat Jon Seda als Antonio Dawson terugkeert naar Chicago P.D..
Volg Chicago Justice
Vorige aflevering
Tycoon
Tycoon
01x13
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_misspanje
01 aug 2017 16:50 -
Ben het helemaal eens met dit stuk ik was super blij dat er een med kwam maar justice niet , de verhalen pakte me totaal niet , gelukkig komt er geen tweede seizoen
Reageer
Chicago Justice