Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Cheyenne et Lola - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 15 Maart 2021.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Cheyenne et Lola - Seizoen 1

Frans-Belgisch misdaaddrama waarbij twee vrouwen noodgedwongen moeten samenwerken.

Cheyenne (Veerle Baetens, Sara) is een ex-bajesklant die als poetsvrouw werkt op de ferries tussen Calais en Dover. Tussendoor klust ze ook nog bij, bij enkele families. Daar ontmoet ze Lola (Charlotte Le Bon, Calls), de minnares van een van haar klanten. Door een ongelukkig toeval doodt Lola de vrouw van haar minnaar en als ex-gedetineerde weet Cheyenne dat ze hiermee in de problemen gaat komen. Ze helpt Lola dan ook om het lijk te doen verdwijnen. Hiervoor schakelen ze een bekende misdadiger in, waardoor ze alle twee een schuld bij hem hebben open staan

Vanaf dan ontstaat er noodgedwongen een band tussen de twee vrouwen die elkaar helpen om uit de problemen te blijven. En het is ook nodig dat ze elkaar bijstaan. Door haar werk op de Ferries wordt Cheyenne ingeschakeld bij mensensmokkel en helpt ze om vrouwen, vermomd als poetsvrouw over te brengen naar Groot-Brittannië. Ze ontdekt echter dat de vrouwen die ze helpt aan de andere kant van het kanaal opgewacht worden door een beruchte pooier.

Cheyenne besluit dan ook om hier iets aan te doen en laat zich helpen door Lola die nog een paar stommiteiten uithaalt, waardoor Cheyenne steeds voor haar in de bres moet springen. Het wordt een lange moeilijke weg voor de twee dames die uiteindelijk dramatisch eindigt. Toch wordt er een opening gelaten om hieraan een vervolg te breien en daar zullen we zeker niet rouwig om zijn.

Cheyenne Et Lola is een donker, spannend drama met soms een sarcastisch tintje. Baetens weet zich als geen ander in te leven in de rol van Cheyenne en op haar Frans is niets aan te merken. Le Bon geeft fantastisch weerwerk en moet zeker niet onderdoen voor haar Vlaamse collega.
Video on youtube
Volg Cheyenne et Lola
Vorige aflevering
The Harder the Fall
The Harder the Fall
01x08
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Cheyenne et Lola