Channel Zero

6.8 / 10
40 min
Horror, Anthologie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Conan Miller geeft "Channel Zero - Seizoen 1 (DVD)" een 8.
Geschreven door Conan Miller op 4 augustus 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Channel Zero - Seizoen 1 (DVD)

Urban legends en hun moderne internet-variant, de creepypasta, zijn al langer bekend in de tv- en filmwereld. De serie Channel Zero draait rond dit soort verhalen. Ieder seizoen van deze serie gaat volledig over zo’n internet creepypasta en we zien ook ieder seizoen een andere cast. Dit is dezelfde methode als voor Real Detective werd gebruikt en daar werkte het fantastisch. De creepypasta Candle Cove (geschreven door Kris Straub) mocht in 2016 voor Channel Zero het spits afbijten.

Channel Zero was in Nederland alleen te bekijken via Syfy Channel en veel bekendheid zal het bij het kijkpubliek in Europa dus waarschijnlijk niet hebben. Wie het wil zien moet tegenwoordig de dvd-box aanschaffen. De seizoensbox bevat twee schijfjes met ieder drie afleveringen; een seizoen telt steeds zes delen. De gesproken talen, naast Engels, zijn Frans, Duits en Castellano (Spaans). Ondertiteling is verkrijgbaar in negen talen, waaronder Nederlands en Engels (voor doven en slechthorenden). De enige bonus bestaat uit wat deleted scenes.

De synopsis schetst het verhaal van kinderpsycholoog Mike Painter (Paul Schneider, Parks and Recreation) die in de jaren tachtig het plaatsje Iron Hill moest verlaten en daar nu weer terugkeert. Een reeks gebeurtenissen, waar onder andere zijn broertje het slachtoffer van werd, leek een verband te hebben met een griezelige poppenserie op televisie: Candle Cove. Helaas gelooft niemand de kleine Mike en de serie is daarna ook niet meer op televisie vertoond.

Mike heeft nooit vrede kunnen vinden met het feit dat de misdaden nooit zijn opgelost. Terugkerende nachtmerries geven hem psychische problemen. Hij kan niet anders dan terugkeren naar Iron Hill. Is het toeval dat prompt de poppenserie weer op televisie komt? Wat heeft Mike te maken met de nieuwe verdwijningen van kinderen?

Zijn onschuld werd nooit helemaal geloofd

De plaatselijke politie ziet Mike direct als hoofdverdachte. De oude garde bestaat allemaal uit schoolvrienden van Mike en zij hebben de eerdere gebeurtenissen van dichtbij meegemaakt. De betrokkenheid van Mike kon niet worden bewezen, maar zijn onschuld werd nooit helemaal geloofd. Verder hebben zij allemaal hun eigen, persoonlijke redenen om Mike goed in de gaten te houden.

De werkelijkheid is echter veel vreemder en gevaarlijker dan zij ooit voor mogelijk hebben gehouden.

De agenten hebben steeds meer moeite om zich aan de wet te houden en niet op eigen houtje te handelen. Wat er ook gebeurt, ze willen weten wat er aan de hand is. De werkelijkheid is echter veel vreemder en gevaarlijker dan zij ooit voor mogelijk hebben gehouden.

Ik vond deze serie in het begin wat traag op gang komen, maar na een paar delen wilde ik echt weten wat er aan de hand was. Wat ik best knap vond was dat het nog steeds spannend bleef, zelfs toen ik dacht te weten hoe alles in elkaar stak. Het einde was uiteindelijk toch weer anders en dat was een leuke verrassing.

De dvd-box is smaakvol vormgegeven, en beeld en geluid zijn prima in orde. Toch is het geheel mij iets te karig. Afgezien van wat deleted scenes is er geen bonus op te bekennen. Een item over het creepypasta-fenomeen en een ‘making of’ zou de aanschaf van de box aantrekkelijker hebben gemaakt. Misschien bewaren ze dat voor de blu-ray verzamelbox met alle seizoenen?

Afgezien van de karige bonus is het eerste seizoen van Channel Zero geslaagd, en ik waardeer het met een acht. Zoals gezegd gaat ieder seizoen over een andere creepypasta, dus seizoen een over Candle Cove is een afgerond geheel. Seizoen twee en drie zijn inmiddels ook al uitgezonden en ze worden allemaal goed ontvangen. In 2019 komt seizoen 4, dus voorlopig kunnen we dus nog even griezelen.
Volg Channel Zero
Vorige aflevering
Two of Us
Two of Us
04x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Channel Zero