Camilla Läckberg

7.5 / 10
90 min
Drama
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
Eline Dullemond geeft "Camilla Läckberg - Collection DVD" een 5.
Geschreven door Eline Dullemond op 31 mei 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Camilla Läckberg - Collection DVD

Camilla Läckberg is een Zweedse misdaadserie gebaseerd op de boeken van Camilla Läckberg. Op de Collection dvd staan drie verfilmingen die gemaakt zijn in 2007 en 2010. In totaal zijn er vier boeken van Läckberg verfilmd en in 2013 volgde de zesdelige serie Fjällbacka Murders, dat gebaseerd is op de personages uit de boeken van Läckberg en die zich ook afspeelt in het Zweedse plaatsje Fjällbacka.

De drie verfilmingen die op deze dvd staan zijn Zusje, Steenhouwer en Predikant. Predikant is in 2007 verfilmd en bestaat uit één aflevering van 100 minuten, de andere twee verfilmingen komen uit 2010 en tellen twee afleveringen van ongeveer een uur. Het zijn drie verschillende zaken waaraan de politie van Fjällbacka werkt.

Het hoofdpersonage is rechercheur Patrik, die samen met zijn vrouw Erica naar Fjälbacka is verhuisd voor de rust en zodat zij boeken kan schrijven. Helaas valt de rust een beetje tegen en gebeuren er geregeld dingen in het plaatsje waar ook Erica soms bij betrokken raakt. Patrik doet er alles aan om de daders zo snel mogelijk te pakken te krijgen, maar een collega van hem maakt af en toe een blunder waardoor belangrijke informatie achtergehouden wordt.

In alle verfilmingen wordt teruggegaan naar het verleden. Dit wordt gedaan door beelden te laten zien van vroeger. De bedoeling is dat de kijker zelf bedenkt dat we terug in de tijd gaan, doordat er oude auto’s en beeld dat grauwer van kleur is wordt gebruikt, maar op het begin is dat erg onduidelijk. Het is een lastige schakeling om steeds van het heden naar het verleden te gaan, waardoor ik af en toe wat verward was. Daarnaast komen er elke aflevering heel veel mensen langs. Tegen het einde van de zaak weet je pas wie wie is, maar dan heeft Patrik de zaak al opgelost.

Ik vind het absoluut geen ijzersterke verfilmingen en een tip voor de kijker: begin met de aflevering Predikant. Deze is namelijk in 2007 opgenomen en het is best raar als je eerst de afleveringen uit 2010 hebt gezien en Erica opeens zwanger is van een kind dat toen al liep. Deze aflevering staat op de dvd als laatste aangegeven, wat ik achteraf vervelend vond.
Volg Camilla Läckberg
Vorige aflevering
Nog onbekend
02x02
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Indebted - Seizoen 1

5.5

Expeditie Robinson: NL vs BE - Seizoen 1

7.5

Hollywood (2020) - Seizoen 1

8.5

Der Überläufer - Seizoen 1

5.5

Living with Yourself - Seizoen 1

7.5

Locke & Key - Seizoen 1

9