Callboys

7.8 / 10
45 min
Dramedy
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Callboys - Eerste aflevering" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 12 september 2016.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Callboys - Eerste aflevering

Zowat half Vlaanderen moet zowat met spanning voor zijn televisietoestel gezeten hebben om het nieuwste geesteskind, Callboys, van regisseur Jan Eelen te bewonderen. Eelen heeft de voorbije jaren zijn sporen verdient met succesreeksen als De Ronde, In The Gloria en Het Eiland, dus zijn de verwachtingen voor Callboys ook hooggespannen.

Het verhaal van Callboys gaat over drie mannelijke prostituées, Devon Macharis (Matteo Simoni, Safety First), Jay Vleugels (Rik Verheye, Ella), Wesley Biets (Stef Aerts, In Vlaamse Velden) en hun manusje van alles, Randy Parret (Bart Hollanders, Professor T.).

Het is duidelijk dat hij meer wil dan alleen maar de boekingen regelen voor de heren


In de eerste aflevering maken we kennis met het werk van de vier heren. Devon bevredigt een onzekere dame in het zwembad. Jay duikt de koffer in met Wendy (Joke Emmer, Den Elfde Van Den Elfde), die een onaangename ervaring heeft gehad met een zelfstandige gigolo waardoor Jay uit zijn dak gaat. Wesley komt terecht bij een koppel waar de vrouw van haar man voor haar vijftigste verjaardag een andere man cadeau heeft gekregen.

Ondertussen bezoekt Randy, terwijl hij moet wachten op een van de heren die bij een klant is, tegen de afspraken in, een klant van de Callboys. Het is duidelijk dat hij meer wil dan alleen maar de boekingen regelen voor de heren en zorgen dat het hun aan niets ontbreekt.

Het enige minpuntje aan deze eerste aflevering was de opvoering van Matteo Simoni als Limburgse gigolo waardoor zijn personage toch een bepaald Smos (Safety First) gehalte krijgt.


Al deze gegevens zorgen voor enkele komische noten zowel tussen de gigolo’s onderling als tussen de heren en hun klanten. Hun leven is duidelijk niet altijd rozengeur en maneschijn en ook onderling zit er af en toe wel eens een haar tussen de boter.

Een reeks over sekswerkers kan je natuurlijk niet maken zonder dat er af en toe eens een blote borst of kont opduikt maar algemeen gezien blijft alles grotendeels binnen de perken. Hoewel Jan Eelen ook hier een expliciete scene niet schuwt, getuige het moment dat Randy zijn, na een scheerbeurt, ontstoken balzak bovenhaalt om die aan Devon te laten zien.

Wie de andere reeksen van Eelen kent, zal ook direct merken dat hij hier de lakens uitdeelt. Eelens typische humor, zijn manier om overschakelingen in beeld te brengen met gesplitte screens en de uitgekiende conversaties tussen de acteurs zijn allemaal goed doordacht en zorgen er voor dat de hype die de laatste weken rond Callboys werd gecreëerd een positief vervolg kreeg op het scherm.

Het enige minpuntje aan deze eerste aflevering was de opvoering van Matteo Simoni als Limburgse gigolo waardoor zijn personage toch een bepaald Smos (Safety First) gehalte krijgt. Voor de rest kunnen we alleen maar positief zijn over Callboys en hopen we dat het vervolg minstens even goed wordt.

Tot slot nog even vermelden dat, hoewel ik dikwijls een glimlach kon boven kon halen tijdens deze eerste aflevering, het pas de slotscene was die echt op mijn lachspieren werkte.
Volg Callboys
Vorige aflevering
Episode 7
Episode 7
02x07
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_CC11
12 sep 2016 14:43 -
Misschien dat er twee versies van de pilot gemaakt zijn en dat ik juist de slechte heb gekeken maar dit is gewoon ontstellend zwak op zowat alle vlakken.
Reageer
avatar_ellenvangenechten10
12 sep 2016 18:25
Of dit is gewoon niet jouw soort serie... ik vond hem in ieder geval goed! Een top eerste (vlaamse) aflevering sinds lang, eigenlijk sinds Clan!
Reageer
avatar_CC11
13 sep 2016 11:07
Bijgewerkt op: 14 sep 2016 09:38
Op dit soort van series zijn vele termen toepasselijk maar "top" is daar echt niet bij.

Dat terzijde ben ik er voor mezelf nog niet uit wie van de vier "helden" nu werkelijk de slechtste "acteur" is, hoewel het van Simoni inmiddels duidelijk is dat hij elke rol gewoon hetzelfde speelt.
Reageer

Nieuwste recensies

El Cid - Seizoen 1

7.5

Lupin - Eerste aflevering

8

The Mandalorian - Seizoen 1 - 2

8

All Stars & Zonen - Seizoen 1

8.5

Marvel's WandaVision - Eerste twee afleveringen

8.5

Dark - Seizoen 3

8