Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Call the Midwife krijgt tiende en elfde seizoen bij BBC

Call the Midwife is een Engelse dramaserie van BBC One. De serie ging in première in januari 2012. De BBC heeft besloten dat er een tiende en elfde seizoen zal komen.

Call the Midwife is gebaseerd op de bestseller memoires van Jennifer Worth die van 1953 tot 1973 vol overgave als dag– en nachtverpleegster én verloskundige in het Londense East End werkte. Van haar boeken Call the Midwife, Shadows of the Workhouse en Farewell to the East End zijn miljoenen exemplaren verkocht. De serie is niet alleen ontroerend en geestig, maar geeft bovenal een fascinerende blik op geboorte, leven en dood in een gemeenschap waarin sociale veranderingen in rap tempo plaats vinden. Een wereld die enorm verschilt van waar wij nu in leven.

Het negende seizoen moet nog worden opgenomen. Nu er daarna nog twee seizoenen zullen volgen zal de serie in de lucht zijn tot 2022. Het tiende seizoen krijgt acht afleveringen van een uur, evenals het elfde seizoen. Daarnaast worden er twee kerstspecials geproduceerd.

Call the Midwife, gemaakt door Neal Street Productions, is een van de populairste dramaseries van Groot-Brittannië sinds de lancering in 2012. Het achtste seizoen heeft momenteel gemiddeld negen miljoen kijkers per aflevering, waarmee het de best bekeken dramaserie van de BBC is. De serie verkent onder meer de impact van handicaps, tienerzwangerschappen, gemengde rassenhuwelijken, adoptie, wiegendood en abortus.

Video on youtube


Pippa Harris, uitvoerend producent voor Neal Street Productions, zegt: "We zijn blij met de reacties van het publiek op Call the Midwife. Het is een bewijs van de buitengewone creativiteit van scenarioschrijver Heidi Thomas die haar hart en ziel in elke aflevering stopt. We kunnen niet wachten om te zien hoe onze cast en crew alle sociale en medische veranderingen aanpakt die de swingende jaren zestig met zich meebrengen."
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
13x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Call the Midwife