Californication

8.1 / 10
28 min
Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Jasper Achterbergh geeft "Californication - Seizoen 7" een 7.5.
Geschreven door Jasper Achterbergh op 14 november 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Californication - Seizoen 7

Californication is een 'guilty pleasure'. Zo'n serie waarvan je eigenlijk niet wilt dat je vrouw weet dat je ernaar kijkt, maar je kun er maar niet mee stoppen. Soms te plat, maar wel verslavend. Schrijver Hank Moody (hoofdrolspeler), zijn vriendin (Karen) met wie hij al jaren een knipperlichtrelatie heeft, zijn wijze dochter (Becca) en een het bevriende echtpaar (Charlie en Marcy Runkle) staan centraal in de serie die zich afspeelt in Los Angeles en New York. Naast de hoofdpersonen komt een schier oneindige stroom aan schitterende dames voorbij met wie Hank het bed deelt. Deze recensie gaat over het zevende en laatste seizoen.

Hoe lang blijft het leuk om te kijken naar een serie die ten diepste gaat over twee mensen die niet met, maar ook niet zonder elkaar kunnen? Het is altijd spannend. Er zijn series die, al dan niet door ingrijpen van zenderbazen, te vroeg stoppen. Als kijker blijf je met vragen achter over hoe het met de karakters afloopt. Tegelijkertijd zijn er ook series waarover iedereen het eens is: ze zijn te lang doorgegaan. Een serie die op het juiste moment stopt is relatief zeldzaam. Californication is wat mij betreft een twijfelgevalletje. Te lang of misschien toch op tijd?

In het zevende en laatste seizoen gaat Hank door met waar hij goed in is: drinken, vrouwen versieren, schrijven en slechte keuzes maken terwijl hij eigenlijk het goede wil doen. In de laatste aflevering van seizoen zes zien wij dat Hank er toch voor kiest het hart van ‘zijn' Karen te willen heroveren. Hij springt achter op de motor en belt bij haar aan. Het zevende seizoen bestaat uit twaalf afleveringen, dus het zal niemand verbazen dat het niet afgelopen is als Hank voor de deur staat. De grote vraag die beantwoord wordt tijdens dit seizoen is: krijgt Hank uiteindelijk Karen of is hun relatie voorgoed voorbij? Los van het precieze antwoord en hoe dit vorm krijgt tijdens de afleveringen, kun je de DVD-box met een goed gevoel wegleggen. Er komt duidelijkheid.

Niet iedereen is fan van series als Californication, maar wie houdt van de combinatie humor en drama en ook kan lachen om platte humor is de serie zeker een aanrader. Seizoen 7 was zeker niet het hoogtepunt, maar het biedt een waardig einde voor een geslaagde serie.
Volg Californication
Vorige aflevering
Grace
Grace
07x12
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_alexanderleveld
14 nov 2014 22:54 -
Bij mij is zeer zeker geen twijfel: te lang doorgaan. Wat ik persoonlijk erg jammer vond, want het werd me af en toe wel HEEL erg plat, total out of character. Erg jammer, waardoor het einde van mij ook gewoon niet bevredigend genoeg was.
Reageer
avatar_anonymous
23 nov 2014 18:43 -
vanaf het moment dat Hank de slachtofferrol ging spelen ging het erg achteruit. toch alle seizoenen afgekeken ;-)
Reageer

Nieuwste recensies

The Walking Dead - Seizoen 10

7

The Flash (2014) - Seizoen 6 (DVD)

7

Swanenburg - Eerste aflevering

7.5

London Kills - Seizoen 1 (Code MyLum)

7

Turner & Hooch - Eerste aflevering

6

Virgin River - Seizoen 3

6.5