BuZa

7.5 / 10
45 min
Drama, Politiek
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "BuZa - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 28 januari 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

BuZa - Seizoen 1

BuZa is een Nederlands politiek drama waarbij er in allerijl een nieuwe minister van Buitenlandse zaken moet worden aangesteld om enkele dringende lopende zaken op te lossen.

Wanneer de Nederlandse minister van Buitenlandse zaken onverwacht overlijdt, wordt er snel een opvolger gezocht omdat enkele lopende zaken dringend aandacht vragen. Op hetzelfde moment staat Maarten Meinema (Kees Prins, Overspel) op het punt terug te keren naar Nederland. Jarenlang was hij ambassadeur in een Zuid-Amerikaans land, maar nu hij de pensioengerechte leeftijd heeft bereikt, zit zijn taak er op.

Prins eigent zich de rol van minister op sublieme wijze toe en domineert het hele gebeuren.Meinema wordt gevraagd of hij de nieuwe minister van Buitenlandse zaken wil worden. Hij aanvaard de job. Wat de entourage in Nederland echter niet weet, is dat de man sinds de dood van zijn vrouw maar een schim van zichzelf is en zichzelf meer dan eens verliest in alcoholgebruik.

Dat overmatig alcoholgebruik speelt hem ook vlug parten wanneer hij, pas gearriveerd in Nederland, betrokken is bij een ongeluk. Hierdoor ontstaat een hetze in politiek Nederland, waarbij de vraag zich stelt of ze de man al dan niet moeten ontslaan (lees: vragen om op te stappen).

Het probleem is echter dat ze op het departement Buitenlandse Zaken met een internationale crisis zitten. Drie landgenoten zijn in een Zuid-Amerikaanse dictatuur opgepakt voor drugsdelicten en zijn ter dood veroordeeld. BuZa doet zijn uiterste best om deze mensen van de dood te redden. Door het politieke spelletje in Nederland rond de nieuwe minister is dat echter geen sinecure.

© BNNVARA


Deze politieke dramaserie herbergt vier afleveringen en nadat we alles tot ons genomen hebben, komen we tot de conclusie dat Nederland met BuZa een sterke serie heeft neergezet. Een serie die zich kan meten met gelijkaardige series uit het, vooral Scandinavische, buitenland. Prins eigent zich de rol van minister op sublieme wijze toe en domineert het hele gebeuren. Hierdoor stijgt de geloofwaardigheid van zijn personage, maar ook die van het geheel. Het plot is er eentje om duimen en vingers bij af te likken en laat de kijker lang genoeg in het ongewisse. Een dikke aanrader, die je, als je het gemist hebt, waarschijnlijk nog kan inhalen via NPO Plus.
Volg BuZa
Vorige aflevering
Lastig maar niet onmogelijk
Lastig maar niet onmogelijk
01x04
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
BuZa