Burn Notice

7.8 / 10
44 min
Misdaad, Comedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
JanPieter geeft "Burn Notice - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door JanPieter op 5 november 2012.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Burn Notice - Seizoen 1

Internationaal spion Michael Westen raakt zijn baan kwijt, zonder opgaaf van reden. En zoals het bij spionnen gaat: je raakt alles kwijt. Je geld, identiteit en ieder document wat daarbij hoort. Alles in ongeldig. Nu is hij vastbesloten om zijn leventje terug te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Burn Notice is de term die gebruikt wordt voor een ontslag als in het geval van Michael Westen. Je bent totaal van de aardbodem geveegd. Om aan geld te komen doe je waar je goed in bent: misdaden oplossen op freelance basis. Dat helpt niet mee met een ex-vriendin die iets teveel van geweren houdt, een beste vriend die liever bier drinkt dan je helpt en een moeder die.. ja wat doet die eigenlijk?

Iedere 43 minuten durende aflevering van deze serie heeft één ding gemeen: de zoektocht naar wie er voor Michael’s ontslag heeft gezorgd gaat door. Daarbij zit er ook in iedere aflevering een tweede verhaallijn waar hij mensen in nood helpt. Dit kan verschillen van moorden oplossen, een drugskartel opdoeken, een vermist persoon vinden. Of een klusje voor een vriend van vroeger doen.

Het meest opmerkelijke aan deze serie is de luchtigheid waar alles mee gedaan wordt. Er zit behalve veel actie, ook veel humor in. Daarnaast zit er ook een grote vorm van vernuftigheid in bij het oplossen van zijn ‘klusjes’. Zulke geniale oplossingen en ideeën soms dat je moet realiseren dat je naar een TV-serie aan het kijken bent, maar dat het toch ergens vandaan moet komen.

Het eerste gevoel bij deze serie was dat het een Miami Vice rip-off zou worden. Het speelt zich ook af in Miami, heeft qua setting heel veel gemeen. Een vrij hoog GTA-gehalte zelfs op z’n tijd. Dus dan weet je een beetje wat je te wachten staat: veel achtervolgingen, schietpartijen en dat alles met een vleugje glamour.
Volg Burn Notice
Vorige aflevering
Reckoning
Reckoning
07x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Burn Notice