Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Bureau Raampoort keert in 2015 terug

Het kon haast niet uitblijven met zulke goede kijkcijfers, Bureau Raampoort heeft van SBS6 een volledig seizoen gekregen. De eerste uitzending op 3 december over het Amsterdamse politiebureau en zijn rechercheurs trok 1,2 miljoen kijkers inclusief uitgesteld kijken. D

De tweede aflevering op 10 december trok, ondanks de Champions League wedstrijd Ajax-APOEL Nicosia, 959,000 kijkers ook inclusief uitgesteld kijken. Dat is een gemiddeld marktaandeel van 13.7 procent in de commerciële doelgroep 20-54. En niet alleen waren de kijkcijfers positief ook de reacties op de diversen sociale media waren onverdeeld positief.

Thomas Acda is erg blij met dit nieuws: "Ik ben heel trots dat ik met het team van Bureau Raampoort een heel seizoen mag gaan maken. Samen met mijn goede vriend Simon de Waal en Tim Haars gaan we er alles aan doen om de kijker mee te nemen in een spannende verhalenreeks met Amsterdam als decor. Ik heb er alle vertrouwen in dat Bureau Raampoort een prachtige serie gaat worden."

Ook scenarioschrijver Simon de Waal kijkt uit naar een heel seizoen Bureau Raampoort: “Het plezier dat we hadden tijdens het maken van de eerste twee afleveringen is gelukkig overgekomen op de kijkers. Ik kijk er ontzettend naar uit om met Thomas en Tim, en met alle andere acteurs, een prachtige warme en spannende serie te gaan maken!”

Bureau Raampoort zal in het voorjaar van 2015 worden uitgezonden. Thomas Acda en Tim Haars zullen als Peter van Opperdoes en Jacob Holm weer aan de slag gaan. Dit gaan zij zes afleveringen lang doen. Simon de Waal zal net als voor de eerste twee afleveringen wederom het scenario schrijven.

Bureau Raampoort speelt zich af op het gelijknamige Amsterdamse politiebureau, waar Peter van Opperdoes na een jaar afwezigheid zijn werk als rechercheur weer oppakt. In de tijd dat Van Opperdoes afwezig was, heeft Jacob Holm hem vervangen. Van Opperdoes en Holm hebben totaal verschillende karaktertrekken waardoor het flink botst tussen de twee rechercheurs. Toch moeten ze een manier vinden om samen te werken in de Amsterdamse Jordaan.

Ben je blij dat Bureau Raampoort een volledig seizoen heeft gekregen, en ga je kijken?
Vorige aflevering
Koning oedipus
Koning oedipus
01x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_anonymous
21 dec 2014 22:29 -
Ik ben zeker blij dat er een vervolg komt en zal zeker kijken. Thomas Acda zet naar mijn idee een erg goede ván Opperdoes neer.
Reageer
avatar_anonymous
21 dec 2014 23:55 -
Dat is goed nieuws.
Reageer
avatar_britt
22 dec 2014 09:52 -
ik weet het nog niet moet eerlijk zeggen dat ik het een niet zo'n sterke serie vond .zelfs een beetje knullig.vond eigenlijk alleen acda goed acteren en de rest miet meer dan gemiddeld.ben denk ik erg verwend door de britse crime/scandinavische series.Vind bv celblok stukken beter en overtuigerder geacteerd.
Reageer
avatar_FT88
22 dec 2014 12:44 -
Leuke serie
Reageer
avatar_DSanka
22 dec 2014 19:56 -
Ben benieuwd of de nieuwe afleveringen ook op de boeken gebaseerd zullen zijn of dat er een geheel nieuw scenario word geschreven.
Reageer
avatar_Nienkepiene
23 dec 2014 10:43 -
Ik vond het ook niet zo super. Alleen Acda acteerde inderdaad overtuigend en het verhaal kwam niet helemaal op mij over. Ik ga waarschijnlijk wel kijken, maar ik hoop dat het beter wordt.
Reageer
avatar_ChapterZ
27 dec 2014 23:38 -
Vond het ook niet zo super. Ben nu al het verhaal kwijt. Maar we geven het 1 kans
Reageer
Bureau Raampoort