Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Sandra Hutchison geeft "Bull (2016) - Seizoen 1 (DVD)" een 6.5.
Geschreven door Sandra Hutchison op 19 september 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Bull (2016) - Seizoen 1 (DVD)

De Amerikaanse dramaserie Bull is de zoveelste misdaadserie in een lange reeks. Met als verschil dat het in deze serie vooral draait om wat er achter de schermen van een rechtbank gebeurt. De arrogante Dr. Jason Bull (Michael Weatherly, NCIS) heeft zich gespecialiseerd in jurykunde. Hij heeft een team experts tot zijn beschikking die voordat de rechtszaak echt begint zoveel mogelijk gegevens verzamelen over de aangewezen juryleden. Met die gegevens zoeken ze naar bijna identieke mensen, met dezelfde achtergrond en idem levenservaringen. Zo creëren ze hun eigen schaduwjury. Hierdoor zouden ze van tevoren kunnen voorspellen of de echte juryleden zullen beslissen of ze de beschuldigde in de rechtbank als schuldig of onschuldig aan zullen wijzen. Op deze manier hebben ze de kans om sommige juryleden voor de echte start van de rechtszaak te weigeren, zodat ze bijvoorbeeld worden vervangen voor iemand die hun cliënt wel als onschuldig zal aanwijzen of voor iemand die een sterke invloed heeft op de rest van de juryleden.

[image-68409]

Iedere aflevering toont een losstaand verhaal. Je maakt als kijker kennis met een nieuwe cliënt van Dr. Jason Bull en volgt het verloop van het rechtbanktraject. Omdat er iedere aflevering een nieuw verhaal gepresenteerd wordt verliest de serie veel van zijn kracht. De procedure van het kiezen van de jury tot de uiteindelijke juryuitspraak gaat in een rap tempo aan je voorbij. Interessanter zou het zijn geweest als de makers van deze serie veel meer in waren gegaan op het hoe en waarom. Hoe vinden ze de schaduwjury bijvoorbeeld? Hier komt wel wat over naar voren, maar echte diepgang is er niet. Het komt er eigenlijk een beetje op neer dat de kijker maar aan moet nemen dat Dr. Jason Bull het allemaal exact weet. In elk geval is hij daar zelf volledig van overtuigd. Maar blijft de achterliggende wetenschap en psychologie voor de kijker grotendeels een raadsel en hierdoor een tikkeltje ongeloofwaardig.

Bull (2016)
© CBS


Daarnaast mis ik ook een diepgang in de rode draad van het verhaal, het privéleven van de hoofdpersonages. Natuurlijk krijg je mondjesmaat per aflevering wat achtergrondinformatie over de levens van Bulls team, maar de verhaallijn blijft te lang te oppervlakkig waardoor je je als kijker weinig betrokken voelt bij deze eigenlijk boeiende personages. Jammer, want de cast in deze serie is echt niet verkeerd. Zo speelt Michael Weatherly vol overtuiging zijn rol van de van zelfvertrouwen blakende persoonlijkheid Dr. Bull en dankzij Annabelle Attanasio (Barry, The Knick) als uber nerd krijgt de serie een wat luchtiger karakter. Maar daarmee alleen redt de serie het niet, de personages lijken wat karakterschets te veel op de personages van andere series, zoals bijvoorbeeld in Lucifer, om uit te kunnen binken.

Al met al is Bull een vermakelijke serie voor de echte die-hard fans van dit genre, een leuk tussendoortje, maar geen vette aanrader.
Volg Bull (2016)
Vorige aflevering
Goodbye
Goodbye
06x22
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Bull (2016)