Bull (2016)

7.8 / 10
44 min
Drama, Juridisch
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Nienke de Boode geeft "Bull (2016) - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Nienke de Boode op 22 augustus 2017.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Bull (2016) - Seizoen 1

In mijn recensie over de eerste aflevering van deze serie schreef ik nog dat ik niet helemaal zeker wist of ik alles ging kijken. Zo sterk vond ik de aflevering namelijk niet. Uiteindelijk heb ik toch alles bekeken; het is vakantie en ik heb nu de tijd voor dit soort dingen. Dus ben ik er eens goed voor gaan zitten. In deze recensie mijn oordeel.

Eerst nog even een korte uitleg waar de serie over gaat. Het draait om psycholoog Jason Bull (Michael Weatherly, NCIS), die zijn geld verdient met de zogenaamde ‘trial science’. Dat betekent dat ze met de wetenschap van de psychologie proberen de jury naar hun hand te zetten. Daarbij heeft dr. Bull een heel team, elk met eigen expertise: een hacker, een advocaat, een ex-FBI-agente, een ex-modeontwerper en een algoritme-ontwerpster. Zij vervullen elk hun eigen deel in het beïnvloeden van de jury.

[image-74120]

In elke aflevering komt er een nieuwe klant naar dr. Bull die zijn hulp zoekt. Of soms gaat Bull zelf naar een klant om een zaak pro bono te doen. De serie volgt dus wel heel erg het case-of-the-week model. Er is een hele, hele kleine rode draad, maar die is echt minimaal.

De serie is sterker geworden na de eerste aflevering

De serie is zeker sterker geworden na de eerste aflevering. Een van mijn grootste kritiekpunten, dat de karakters erg 2D waren is, is deels opgelost. Niet helemaal, maar je kan wel enigszins meeleven met de karakters van de serie. Alleen Marissa Morgan (Geneva Carr, Law & Order: Criminal Intent), onze algoritme-ontwerpster, blijft bijzonder 2D. De anderen hebben elk hun eigen aflevering (of meerdere) om een beetje naar voren te komen, zodat je ze leert kennen.

De ster van de show is absoluut Michael Weatherly. Hij zet een prachtige Jason Bull neer. Niet een heel realistisch persoon misschien, maar daar moet de serie het toch niet van hebben. Hij creëert een karakter waar je bijna bij weg kan zwijmelen. Hij weet altijd precies wat mensen denken, heeft het nooit fout en wint zijn zaken altijd. Hij weet zijn karakter uit NCIS (DiNozzo) echter niet altijd helemaal van zich af te schudden. Zeker wanneer hij een aantal dingen zegt die hij ook wel eens in NCIS gezegd heeft (“I don’t believe in coincidences”), zie ik toch meer DiNozzo dan dr. Bull. Nog steeds is hij degene die de serie het kijken waard maakt, als je dat zou willen doen. Hij draagt de show.

Alles in de serie is net iets te perfect

Verder is alles in de serie net iets te perfect. Ze rollen van de ene illegale hack naar de andere illegale hack, maar nooit dat de tegenpartij er eens over na denkt om daar wat aan te doen in de rechtbank. Verder winnen ze altijd. Ál-tijd. En ze zitten ook altijd met hun zaak aan de goede kant van het moreel kompas. Hoe het bedrijf financieel nog overeind staat, is mij een raadsel. Een groot deel van de zaken is pro bono en het is niet goedkoop wat ze daar allemaal doen.
Het is zo’n serie waarin dingen alleen een probleem zijn als dat het verhaal goed uitkomt. Anders worden deze problemen vergeten.

Conclusie: het is de zoveelste oppervlakkige serie van CBS die vooral erg flitsend is en het moet hebben van charismatische en knappe hoofdpersonen. Ik kijk dat soort series nog wel als ik niks te doen heb (zoals nu, het is immers vakantie), maar als dat je ding niet is, ga je je waarschijnlijk ergeren aan alles. Wel is het beter geworden na de eerste aflevering, die ik niet zo sterk vond.

Ik geef de serie een arbitraire 6,5. Het is een leuke serie om te kijken, maar je kan nu niet echt zeggen dat het een goede serie is.
Volg Bull (2016)
Vorige aflevering
Goodbye
Goodbye
06x22
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_SeriePiraat
23 aug 2017 17:35 -
"maar je kan nu niet echt zeggen dat het een goede serie is" Klopt, Bull is shit
Reageer
Bull (2016)