Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Peter Rotthier geeft "The Bridge (2011) - Seizoen 4" een 9.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 28 Maart 2018.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

The Bridge (2011) - Seizoen 4

We hebben een traantje weggepinkt toen we afscheid moesten nemen van de autistische Zweedse rechercheur Saga Norén. Na vier seizoenen valt het doek over een van de Scandinavische oerreeksen in het nordic noir genre. Saga mag voor een laatste keer haar speurneus gebruiken om samen met haar Deense collega Henrik Sabroe een bizarre reeks grensoverschrijdende moorden op te lossen.

De eerste moord, een steniging, zet iedereen al meteen op het verkeerde spoor en Saga zelf zit op dat moment nog in de gevangenis als verdachte van de moord op haar moeder. Henrik bezoekt haar daar geregeld als ‘friend with benefit’ en houdt haar op de hoogte van het onderzoek.

Het Zweedse gerecht ontdekt uiteindelijk dat Saga onschuldig is en wanneer ze vrijkomt, stort ze zich op het onderzoek. Zoals we haar kennen is ze steeds recht door zee en zegt ze de dingen zoals ze zijn. Feiten verbloemen daar doet Saga niet aan mee.

Bron/Broen
© DR1


Terwijl het onderzoek vordert en de moorden zich opstapelen, concentreren de makers zich ook verder op de relatie van Saga en Henrik. Bloeit er iets moois tussen de twee of blijft Saga Henrik beschouwen als een gewillige partner die ingeschakeld wordt als de nood hoog is?

Een andere vraag die iedereen zich stelt, is de situatie van Henrik. Hij blijkt eindelijk verwerkt te hebben dat zijn dochters voorgoed verdwenen zijn. Krijgen we in dit slotseizoen een antwoord op de vraag wat er met de twee zusjes gebeurd is? Het antwoord is volmondig ja en we hadden ook niet anders verwacht. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Henrik plots de gelukkigste papa van Denemarken wordt want je dochters terugvinden is tot daar aan toe, maar hoe ze gevonden worden is natuurlijk ook belangrijk.

Henrik bezoekt haar daar geregeld als ‘friend with benefit’ en houdt haar op de hoogte van het onderzoek.



Het vierde seizoen van The Bridge is gewoon een perfecte afsluiter van de sage rond Saga en zowel het scenario als de manier waarop alles in beeld gebracht wordt, zal de fans van het eerste uur kunnen bekoren. De makers zijn er in geslaagd om een perfect slot te breien aan dit verhaal waarbij de kijker absoluut niet met vragen wordt achtergelaten.
Volg Bron/Broen
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
04x08
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Bron/Broen