Broadchurch

8.2 / 10
46 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Mandy Gelling geeft "Broadchurch - Seizoen 2" een 9.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 6 maart 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Broadchurch - Seizoen 2

Heel soms kom je op een serie waarvan het tweede seizoen beter is dan het eerste seizoen. Broadchurch is een dergelijke serie. Slechts acht afleveringen heeft het tweede seizoen, maar bij elke aflevering zit je op het puntje van je stoel. Het tweede seizoen begint vier maanden nadat Joe Miller (Matthew Gravelle, Baker Boys) is gearresteerd voor de moord op Danny Latimer. Het proces tegen hem gaat beginnen en de direct betrokkene worden geconfronteerd met een weinig berouwvolle moordenaar. Tijd dus om het grove geschut in te roepen in de persoon van Jocelyn Knight (Charlotte Rampling, Dexter), een gepensioneerde briljante advocate.

Als het verhaal zich ontvouwt, merk je dat de betrokkenen verscheurd worden door de moord op Danny en het verraad van Joe. Ellie Miller (Olivia Colman, Rev.) de introvertste van het hele stel ontpopt zich als een leeuwin als ze moet vechten voor haar zoon Tom (Adam Wilson, Mr Selfridge) en haar eigen geestelijke gezondheid. Als kijker heb ik als een soort cheerleader staan juichen toen Ellie eindelijk voor zich zelf opkwam. Haar partner Alec Hardy (David Tennant, Doctor Who) moet ook een gevecht leveren voor zijn eigen gezondheid als hij de Sandbrook zaak niet kan loslaten.

Broadchurch geeft een prachtig beeld weer van gewone mensen die onder ongewone omstandigheden zich staande moeten houden. Bijvoorbeeld de familie Latimer, die proberen om hun gezin draaiende te houden maar verscheurd worden door verdriet, schuldgevoelens en verraad. Ten tweede, Jocelyn Knight, die zich ondanks haar terughoudendheid toch stort op de zaak en daarmee in botsing komt met haar voormalige protegé, en advocate van Joe, Sharon Bishop (Marianne Jean-Baptiste, Without a Trace). Of Ellie die zich staande moet houden tussen alle beschuldigende ogen van Broadchurch die lijken te zeggen: “Wist je echt niet wat Joe uitspookte?”

De acteurs en de omgeving werken mee aan een geloofwaardig en fantastisch tweede seizoen. Charlotte Rampling die in iedere scène laat zien waar ze enorm goed in is: een geloofwaardig levensecht karakter neerzetten. Ook het verdriet van de betrokkene is geloofwaardig en je leeft enorm mee met Ellie die de volle laag lijkt te krijgen door de daden van Joe. Alec Hardy, die als een bezeten pitbull zich vastbijt in de Sandbrook zaak, is een lust voor de kijker. De veranderingen die de karakters doormaken is bijzonder om te mogen volgen, van verscheurde karakters naar helende hechte vriendschappen en familiebanden.

Broadchurch laat weinig aan het toeval over. Het verhaal wordt prachtig verteld en fantastisch afgerond. De personages kloppen en samen met het prachtige landschap maken ze van Broadchurch een adembenemende reis door alle emoties die een mens kan doormaken. Van intens verdriet, tot diepe haat, tot meelevende en liefdevolle vriendschappen en familiebanden, tot verraad en opmerkelijke overwinningen. Broadchurch behelst het allemaal. Gelukkig heeft ITV terecht besloten dat er een derde seizoen gaat komen. En nu maar hopen dat die zelfs beter zal zijn dan het tweede seizoen.

9.5 punten voor een bijna perfect tweede seizoen.

Voetnoot: Verleden jaar zijn wij in de omgeving waar de serie wordt opgenomen op vakantie geweest. Als groot liefhebbers van Broadchurch konden wij (mijn man, dochter en ik) het niet laten om even opzoek te gaan naar de locaties die gebruikt zijn in de serie. Het strandhuis waar de moord is gepleegd is zeer toegankelijk en ligt in een adembenemend landschap. Mocht je ooit in die omgeving komen is het zeker een bezoekje waard.


© Mandy Gelling
Volg Broadchurch
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
03x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (14)

John Doe
Elby (gast)
06 mrt 2015 11:16 -
Wat een goed stuk en wat een adembenemend mooie foto.
Reageer
avatar_Mandy1966
06 mrt 2015 11:27
Dank je wel ;-)
Reageer
avatar_Arjensky
06 mrt 2015 12:51 -
Grappig dat meningen zo kunnen verschillen. Ik vond het 2e seizoen nl stukken minder interessant dan het 1e. De uiteindelijke uitkomst van de moord op Danny zag ik al in de 1e aflevering aankomen en wat betreft de Sandbrook-zaak had ik echt het gevoel dat er van alles bijgehaald werd om het maar ingewikkeld te laten lijken.
Reageer
avatar_Mandy1966
06 mrt 2015 18:56
Arjensky, toen ik deze recensie schreef wist ik dat ik te horen zou krijgen dat er anders over gedacht werd. Jij bent de eerste ;-) Ik heb echt niet aan zien komen dat Joe zou zeggen wat hij deed in de rechtszaak. Misschien dat je daarna enigszins zou kunnen denken welke kant de uitspraak op zou gaan, maar aan zien komen, nee, dat had ik niet. En ik was juist blij dat de Sandbrook zaak besproken werd want ik had na het eerste seizoen steeds een onafgemaakt gevoel. Ik wilde echt weten wie de twee meisjes had vermoord. En ook die uitkomst heb ik niet aan zien komen.

Zo zie je maar weer zoveel kijkers, zoveel gedachten, zoveel meningen ;-)
Reageer
avatar_Maaike1973
08 mrt 2015 21:58 -
Seizoen 1 vond ik erg goed en ben benieuwd naar het 2e, zeker na deze recensie. Mooie foto inderdaad!
Reageer
avatar_Mandy1966
08 mrt 2015 22:05
Dank je, was zelf ook wel blij met het resultaat ;-)
Reageer
John Doe
Mathijs (gast)
21 mei 2015 11:53 -
Ik vind het 2e deel ook een beetje ver gezocht met de sandbrook zaak er tussen door ..
waar is de opname locatie nu eigenlijk?
Reageer
John Doe
Rob (gast)
26 mei 2015 11:01 -
Beste Mandy, goede recensie. Je hoeft het niet met een recensie eens te zijn maar daarom kan het nog wel goed geschreven zijn. Mijn vrouw en ik hebben seizoen 2 in twee avonden uitgekeken. Voor ons een dikke 8. Kun jij vertellen waar de opnames zijn geweest. Ik heb gelezen dat de opnames in Cleveland en Bridport zijn opgenomen. Kun je nog wat specifieker zijn?
Reageer
avatar_Mandy1966
06 jul 2015 10:09
Om precies te zijn, deze foto is gemaakt in Eype, nabij Bridport in Dorset..
Reageer
John Doe
Josée abbott (gast)
29 mei 2015 13:12 -
De opnames zijn in West bay opgenomen ligt bij bridport ik ben er jaren opvakantie geweest de kinderen vonden het geweldig toen ze klein waren. mijn man kwam er 50 jaar geleden al met zijn ouders
Reageer
avatar_Maaike1973
21 jun 2015 23:03 -
Vanavond de finale van seizoen 2 gezien. Wat een fantastische serie blijft dit en heb mijn cijfer dan ook verhoogd naar een 9. Mooi meeslepend verhaal, zo invoelbaar geacteerd in een mooie setting en prachtige muziek eronder. Een dikke 9 waard!
Reageer
avatar_simonfender
06 jul 2015 09:56 -
Top serie en een Top recensie (dank je wel Mandy) Blij dat er en deel 3 komt.
Reageer
avatar_Mandy1966
06 jul 2015 10:08
Dank je wel
Reageer
avatar_fhombl0
02 sep 2019 17:04 -
Heb net/ben net reeks 3 gezien/aan het zien. Heb daar eigenlijk lang mee gewacht omdat de 2e reeks zwaar tegenviel. Bij deze 3de reeks vind ik direct de magie terug van de 1ste reeks. Dus eigenlijk kan ik het niet met deze recensie eens zijn. Maar ze is goed geschreven dus geen duim omlaag. En voor wie na het 2de seizoen met hetzelfde gevoel als ik zit. Kijk toch maar naar het derde seizoen, ik heb ervan genoten.
Reageer

Nieuwste recensies

Marvel's Loki - Seizoen 1

8

The Walking Dead - Seizoen 10

7

The Flash (2014) - Seizoen 6 (DVD)

7

Swanenburg - Eerste aflevering

7.5

London Kills - Seizoen 1 (Code MyLum)

7

Turner & Hooch - Eerste aflevering

6