Britannia

7.4 / 10
44 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Henk Vernout geeft "Britannia - Eerste aflevering" een 6.
Geschreven door Henk Vernout op 3 maart 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Britannia - Eerste aflevering

Trees and nightmares, trees and nightmares. - Aulus


Britannia werd aangekondigd als dé nieuwe fantasie-serie. Een co-productie van Sky Atlantic en Amazon Prime. Maar al voordat de eerste seconde gefilmd was, kwam er al veel kritiek op de cast, waren er budget- en regieproblemen en werd de naam Game of Thrones al te vaak genoemd. Nu de eerste aflevering is uitgezonden, is het tijd om de balans op te maken. Hoe is Britannia écht?

De nieuwe serie draait om de Keltische regio Britannia. Verschillende stammen hebben eeuwenlang samengewerkt maar zijn inmiddels verdeeld en verscheurd door meerdere burgeroorlogen. Een groot Romeins leger, onder leiding van Aulus (David Morrissey, The Walking Dead) marcheert richting de binnenlanden van Britannia én er zijn Druïdes. De basis van het verhaal klinkt voor menig fantasie-liefhebber als muziek in de oren. Maar heel veel meer dan dat is de eerste aflevering nog niet.

© Sky Atlantic


Om met de deur in huis te vallen: de bijna anderhalf uur durende pilot heeft ontzettend last van het 'overcrowded-pilot-syndrome'. Veel te veel personages, veel te veel achtergrondinformatie en veel te veel plotwendingen om als beginnende kijker de serie te leren kennen. Hierdoor krijgt geen van de acteurs de kans om echt te landen bij het publiek. Helaas ligt dit niet alleen aan het feit dat er teveel personages zijn, maar ook aan sommige acteurs.

Zeker tien van de eenentwintig (!) karakters die worden geïntroduceerd zijn acteurs die moeite hebben met óf het accent óf überhaupt met hun personage. Phelan (Julian Rhind-Tutt, Banished), Veran (Mackenzie Crook, Almost Human) en Cait (Eleanor Worthington-Cox, The Enfield Haunting) zijn daarvan nog de beste drie voorbeelden. Alle drie spelen ze ontzettende cliché personages en zelfs dat lukt niet. Het is ronduit ongeloofwaardig en simpelweg moeilijk om naar te kijken.

De enige die er duidelijk positief uitspringt is Kerra (Kelly Reilly, Black Box). Ik wil vrijwel meteen meer van haar zien. Aangezien zij ook op de poster van de serie staat, hoop ik dan ook een veel meer rond haar gecentreerd verhaal te zien. Dit kan de kwaliteit van de serie ernstig verbeteren.

© Sky Atlantic


Verder zitten er nogal veel Game of Thrones-achtige verhaallijnen in. Zo is er een typisch Arya en The Hound-duo. Een Margeary Tyrell-achtig personage en tenslotte een nogal beangstigende gelijkenis met Ned Stark. I love Game of Thrones, begrijp me niet verkeerd, maar ik wil dit niet zien in een andere serie.

De verhaallijnen van Britannia verschillen ook nogal van kwaliteit, maar dit heeft er meer mee te maken dat je bij sommigen heel veel achtergrondinformatie mist. En dat terwijl er zo ongelofelijk veel -minder nuttige- achtergrondinformatie in de pilot zit…

Cinematografisch is er duidelijk te zien dat er uiteindelijk veel geld in de serie zit. De locaties zijn adembenemend mooi, de sets zien er goed uit en ook de kleding en make-up zijn uitstekend verzorgd. Dit zorgt ervoor dat je nooit uit het verhaal gehaald wordt. Chapeau!

Nu je dit gelezen hebt zul je denken. Maar Henk, hoe kom je dan in vredesnaam bij een 6,0 uit? Dit leest meer weg als een 4,0. Eens. Maar de algehele sfeer van de pilot is wél erg goed. Sommige acteurs presteren prima en, zoals net gezegd, ziet het er cinematografisch sterk uit.

Als de serie zijn verhaallijnen fiks stroomlijnt, misschien a la Game Of Thrones een paar karakters snel de nek omdraait én de cinematografie op orde houdt kan dit nog steeds worden waar we op hoopten. Een serie voor de fantasie-liefhebber om van te smullen.

Dus: een 6,0!

P.S. Die ruim twee minuten durende leader kan trouwens ook echt niet. Oké, dit was nog even een kort frustratiepuntje van mijn kant.
Volg Britannia
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
02x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Hidden (Craith) - Seizoen 2

9

Fate: The Winx Saga - Eerste aflevering

8

Tiny Pretty Things - Seizoen 1

7

The Mandalorian - Seizoen 2

9

Doodstil - Seizoen 1

6.5

The Liberator - Seizoen 1

7