Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "Braqueurs: La série - Seizoen 2" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 15 september 2023.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Braqueurs: La série - Seizoen 2

Braqueurs: La Série knalt!

Eén van de kortste openingszinnen die ik kon bedenken. Het zegt echter alles over dit tweede seizoen van deze Franse misdaadserie. Het verhaal is redelijk dun en volgt een bekend stramien. Het is echter interessant genoeg om te blijven boeien. Centraal in het verhaal staat actie. Die actie is gewelddadig, bruut en rauw. Als kijker moet je dus tegen het nodige geweld kunnen.

Centraal in het verhaal staat actie.

Mehdi en Liana hebben elkaar gevonden in het eerste seizoen. Ze gaan van actie naar actie. Het start met een roofoverval met grote consequenties. Een van degenen die beroofd is blijkt namelijk een leider van een Zuid-Amerikaans drugskartel. Dat zorgt natuurlijk voor complicaties. Om uit de problemen te komen neemt Mehdi een opdracht aan. Samen met zijn vaste kompaan Tony komt Mehdi echter eerder in meer dan in minder problemen. Wanneer Tony ook nog eens in de knel komt met de politie wordt de situatie helemaal complex.

Braqueurs: La série
© Netflix


Binnen het drugskartel rommelt het. Er is een machtsstrijd gaande. De eerder genoemde roofoverval zorgt ervoor dat dit zichtbaar wordt. Het zorgt voor een disbalans binnen de organisatie die voor sommige mensen kansen biedt. Het kartel heeft een zeer grote invloed. Die macht reikt zover dat zelfs justitie naar hun pijpen danst. Door het sturen van een doodseskader die de puinhopen moet opruimen wordt de situatie van Mehdi en Liana alleen maar nijpender. Het gevolg is dat ook de mensen om het tweetal heen niet meer veilig zijn.

Voor liefhebbers van actie en snelheid is Braqueurs: La Série een uitstekende serie.

De kracht van Braqueurs: La Série zit duidelijk in alle actie. De flitsende en soms schokkerige beeldvoering past daar prima bij. De beelden zijn effectief donker maar de details blijven duidelijk zichtbaar. Helaas kent de serie ook een keerzijde. Wanneer het te gevaarlijk wordt dan kapt men regelmatig een scène af. Wanneer Mehdi en Tony bijvoorbeeld door een politie omsingeling in het nauw komen weten ze te ontsnappen door in hun auto over de stoep weg te scheuren. Dan verwacht je eigenlijk een achtervolging. De makers kiezen er echter voor om met de volgende scène te beginnen. Ineens zijn ze veilig en op een andere locatie. Dat gebeurt helaas wel vaker. Zelfs wanneer Tony zonder masker de politie onder vuur neemt, terwijl hij al in beeld is bij de politie, wordt hij schijnbaar niet herkend.

Braqueurs: La série
© Netflix


Voor liefhebbers van actie en snelheid is Braqueurs: La Série een uitstekende serie. Het kijkt lekker weg. Spanning en sensatie is er genoeg. Door de persoonlijke mores van verschillende personages kent het verhaal voldoende rustmomenten. Bovendien laat het meer zien van de personen. Dat inkijkje helpt om een band op te bouwen. Ook de mystiek rond Mehdi en zijn opmerkelijke band met Liana passen prima bij het verhaal. Het zorgt ervoor dat er ondanks dat de serie het bekende stramien van een misdaadserie volgt er toch voldoende eigenheid is. Voor de liefhebbers van dit soort series een aanrader.
Video on youtube
Volg Braqueurs: La série
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
02x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Karel
16 sep 2023 11:23 -
Goede recensie en goede serie . Hopelijk komt er een 3e seizoen
Reageer
Braqueurs: La série