Boston Legal

8.1 / 10
42 min
Juridisch, Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Mandy Gelling geeft "Boston Legal - Seizoen 3" een 8.
Geschreven door Mandy Gelling op 1 februari 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Boston Legal - Seizoen 3

500 Boylston Street in Boston is het adres waar het allemaal gebeurd. De advocaten van Crane, Poole & Schmidt zijn de beste in hun vakgebied. De allerbeste, nog steeds ongeslagen, is Denny Crane. Crane is een seksist, racist en republikein. Denny heeft een knipperlicht relatie met een klein persoon. Bethany Horowitz ( Meredith Eaton, Family Law) staat dan ook regelmatig (letterlijk) tussen Denny en zijn beste vriend Alan Shore in. Alan is een advocaat met zijn hart op de juiste plaats. Hij neemt ook een zeer bijzondere plaats in bij Crane, Poole & Schmidt. Alan heeft geen behoefte om partner te worden en ontslaan zullen ze hem niet zo snel vanwege de enorme hoeveelheid dik betalende klanten die hij meebrengt. Denny en Alan ontslaan zou het einde van de firma betekenen.

In seizoen drie van Boston Legal maken we kennis met nieuwe personages en oude personages die terugkeren. Een terugkerend personage is advocaat Jerry ‘Hands’ Espenson die door de publieke opinie, geheel terecht, is teruggekeerd bij de firma. Met Jerry ’s hupjes, geluidjes en vreemde gedragingen hoort hij thuis tussen de advocaten van deze serie. Een nieuw personage dat ik in eerste instantie niet mocht is Claire Simms (Constance Zimmer, House of Cards). Ze is een gehaaide New Yorkse die meer blaft dan bijt. Dat merk je vooral in haar relatie met assistente Clarence/Clarice Bell (Gary Anthony Williams, Raising Hope). Clarence is een personage die op elk feestje welkom is. De oom die je altijd graag ziet komen. Althans zo denk ik over het personage Clarence/Clarice/Clavant/Oprah.

Een heleboel acteurs weten hun weg te vinden naar Boston Legal. Vele acteurs treden eenmalig op, sommige voor meerdere afleveringen, maar ze dragen allemaal iets bij aan de verhaallijnen in Boston Legal. De ene komisch, de ander serieus. Allemaal met een bijzondere reden om de hulp te zoeken van onze advocaten. Zo zien we in de aflevering ‘The Bride Wore Blood’ Renata Hill / Sarah Popeil (Megan Mullally, Will & Grace), zij is een oude vlam van Alan en ze wordt beschuldigd van moord. Of de rechter Gloria Weldon (Gail O’Grady, Desperate Housewives) met wie Alan voorzichtig een vaste relatie probeert op te bouwen. En Jeffrey Coho (Craig Bierko, Leap Year) die samen met Claire uit New York is gekomen en het direct aan de stok krijgt met Brad Chase, wat hilarische scenes oplevert.

Ook verwijzen de acteurs naar hun vorige rollen of het feit dat ze nu in een serie spelen. Denny Crane zei in dit seizoen: “I once captained my own spaceship!” als verwijzing naar zijn legendarische rol als Kapitein James T. Kirk in Star Trek. Denny zei ook: “I can act….I have an Emmy.” Er komen ook serieuze zaken aan bod als moord, mishandeling, illegale vreemdelingen, Guantánamo Bay en discriminatie. Maar de afleveringen met de dode eend, het aanklagen van een casino, de poppen Shirley Schmidt-Ho en Patty, het opnieuw aannemen van Jerry en de prachtige slotpleidooien van Alan zijn degene die je het meest bij blijven. En hoe leuk is het als Denny en Alan zittend op het balkon van 500 Boylston in de laatste aflevering zeggen;
Denny Crane: “To next season, my friend.”
Alan Shore: “I can't wait to see what we do next!”
Denny Crane: “I'm just getting started!”

8 punten omdat naar de rechtbank gaan nog nooit zo leuk is geweest.
Volg Boston Legal
Vorige aflevering
Last Call (2)
Last Call (2)
05x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)

8

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8