Bosch

8.1 / 10
46 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Mandy Gelling-Potharst geeft "Bosch - Seizoen 7" een 9.5.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 19 juli 2021.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Bosch - Seizoen 7

Helaas kwam er met dit zevende seizoen een einde aan de misdaadserie Bosch. Het goede nieuws is dat IMDb.TV gaat komen met een spin-off.

In 2015 ging de serie Bosch in première bij Amazon en nu zeven seizoenen en 68 afleveringen later is de serie beëindigd. Er valt over het zevende seizoen veel te zeggen of juist niets te zeggen, Bosch is en blijft een zeer goede serie die constante kwaliteit wist te leveren van het begin tot het einde. Titus Welliver speelt de titelrol en doet dat meer dan uitstekend. Hij is geloofwaardig als feilbare rechercheur, partner, vader en ex-echtgenoot.

Hieronymus 'Harry' Bosch is goed in wat hij doet omdat hij weet dat hij niet perfect is en steken kan laten vallen. Daarom botst hij regelmatig met de leiding van de Los Angeles Police Department. Want het gevoel dat zij hebben voor gerechtigheid staat vaak lijnrecht tegen over het gevoel dat Harry heeft en in dit allerlaatste seizoen is dat verschil groter dan ooit.

Everybody counts or nobody counts.

We starten het zevende seizoen vier maanden na de gebeurtenissen uit het zesde seizoen. Jerry Edgar, de partner van Harry, heeft het zwaar en voelt de gevolgen van het doodschieten van Avril. Hij is dan ook de grote afwezige bij de festiviteiten van oud en nieuw en de tragedie die plaatsvindt op nieuwjaarsnacht. Maddie werkt nog steeds voor Honey Chandler. Irvin S. Irving en Jun Park hebben inmiddels een te vroeg geboren zoon mogen verwelkomen in de wereld.

© Prime Video


I can't let it go.

Om met dat laatste te beginnen. Deze gebeurtenis in het leven van Irving en Park voegt helaas weinig toe aan het verhaal. Irving blijft de emotie- en humorloze ambitieuze politiechef. Wat Park dan ook in de man ziet is mij een raadsel, hun relatie lijkt kil en eenzaam. De tragische gebeurtenissen van nieuwjaarsnacht zorgen voor een kettingreactie aan gebeurtenissen en zetten de verhoudingen binnen het departement op scherp.

Ook blijkt dat Grace Billets niet alleen lastige beslissingen moet nemen, maar ze wordt zelf ook geconfronteerd met vooroordelen en discriminatie. Maddie, de intelligente dochter van Harry, probeert haar weg te vinden en komt met wikken en wegen tot een besluit die haar hele toekomst zal gaan bepalen. Jerry Edgar wordt langzaam aan ‘wakker’ en beseft dat hij meer moet doen om uit zijn zelfmedelijden en apathische staat te komen. Zeker als door zijn gedrag levens gevaar lopen.

Harry zal alle zeilen bij moeten zetten om de zaak waaraan hij werkt opgelost te krijgen, zeker als hij wordt tegengewerkt van diverse – onverwachte – kanten. Het zevende seizoen zorgt ervoor dat bijna alle draadjes aan elkaar worden geknoopt en dat de verhalen van de diverse karakters worden afgerond. Bijna zeg ik want sommige draadjes gaan denk ik een belangrijke rol spelen in de nieuwe nog naamloze Bosch-spin-off waarin Harry, Maddie en Honey zeker een rol gaan spelen.

Maar mocht je deze spin-off niet willen of kunnen zien, dan is het zevende seizoen prima afgerond en laat het weinig te vragen over. Zoals altijd is Bosch een heerlijke misdaadserie die doet wat het moet doen, namelijk vermaken. Vanaf het begin tot het einde word je als kijker getrakteerd op prima televisie die je geboeid en geïnteresseerd houdt. De dialogen, de acteurs, Los Angeles en het verhaal zijn elke keer weer precies raak en de muziek maakt het af.

Het zevende seizoen van Bosch krijgt van mij dan ook een welverdiende 9.5 omdat ik zou willen dat meer series zo goed werden afgerond.
Video on youtube
Volg Bosch
Vorige aflevering
Por Sonia
Por Sonia
07x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_Faceman
19 jul 2021 22:14 -
Ga deze serie echt missen. Had graag nog een paar seizoenen gezien.
Reageer
avatar_icedevil82
21 jul 2021 17:00 -
Ja ik ook vond het een topper. ben ook erg benieuwd naar de spinoff.
Hopelijk voldoet deze ook aan de (mijn) hoge verwachtingen.
Reageer
avatar_zijlboot
02 aug 2021 21:26 -
Bosch is net ald The Wire, The Soprano’s, Breaking Bad zo’n serie waar je zo ingezogen wordt dat je nog dagen lst hebt van het gemis van zo’n kwaliteits productie.
Reageer
avatar_thunderbirdman
11 aug 2021 10:24 -
ben benieuwd naar deze spin off
Reageer
avatar_Olga2000
01 nov 2021 20:25 -
Waanzinnig goed. Ik heb echt genoten.
Reageer
Bosch