Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Bosch breidt zijn universum uit met twee nieuwe series

Het uitbreiden van universums voor televisieseries is de populairste trend van dit moment. Bosch, een van de pioniers met Bosch: Legacy, gaat verder met twee nieuwe politiedrama's.

De series zijn geïnspireerd op het werk van bestsellerauteur Michael Connelly, die in ontwikkeling zijn bij Amazon Studios. De eerste, een nog titelloos project volgt rechercheur J. Edgar, de voormalige partner van Harry Bosch, die wordt ingezet voor een undercovermissie van de FBI in Little Haiti, Miami. In deze glamoureuze stad wordt hij gedwongen zijn nieuwe leven in evenwicht te brengen met de gruizige onderbuik van de stad, terwijl hij wordt achtervolgd door zijn mysterieuze verleden.



Bronnen vertellen dat Jamie Hector (foto), die tegenover Titus Welliver speelde in de originele Bosch-serie, in gesprek is om zijn rol in de spin-offserie te hernemen.

Het tweede drama, het ongetitelde Renee Ballard-project, draait om een personage dat nog niet in de twee Bosch-series te zien was: rechercheur Renee Ballard, die de nieuwe cold case-divisie van de LAPD moet leiden. Naast het onderzoeken van onopgeloste misdaden is Renee toegewijd aan het geloofwaardig maken van de afdeling en het recht in de gemeenschap. Renee heeft geleerd van haar gepensioneerde bondgenoot en mentor Harry Bosch en doet de dingen op haar eigen manier. Ze lost zaken op onconventionele manieren op terwijl ze de politiek van een vrouw in opkomst bij de LAPD moet navigeren.

De oorspronkelijke serie was voor Prime Video, spinoff Bosch: Legacy is voor AVOD zuster Freevee; het is nog niet bepaald voor welk platform van Amazon de nieuwe series zouden zijn.

Hoewel het bouwen van franchises al tientallen jaren deel uitmaakt van het weefsel van televisie, met Dick Wolf als de belangrijkste drijfveer, bracht Starz's Power dat naar het volgende niveau met een universum met meerdere spin-offseries die tegelijkertijd werden besteld en geproduceerd. Yellowstone (2018) is waarschijnlijk het meest besproken universum wat betreft series op dit moment, gebouwd rond het succes van de vlaggenschipserie.

Gisteren nog kondigde Showtime plannen aan voor de universums Billions en Dexter met meerdere spin-offs in ontwikkeling.

Bosch: Legacy

Bosch: Legacy kreeg een vroege verlenging voor een tweede seizoen nog voor de eerste aflevering was uitgezonden. De serie van Fabel Entertainment wordt geproduceerd door Connelly, Eric Overmyer, Tom Bernardo, Henrik Bastin, Pieter Jan Brugge en Welliver. Seizoen twee gaat dit najaar in première.

Bosch was de eerste originele dramaserie van Amazon, en met zeven seizoenen de langstlopende originele serie van de zender. De serie, gebaseerd op de bestsellers van Connelly, had Welliver in de titelrol.

Hier zijn de details over de twee nieuwe voorgestelde Bosch spin-offseries:

"Titelloze J. Edgar-serie

Verhaallijn: Een politiedrama over de voormalige partner van Harry Bosch, detective Jerry Edgar, die wordt ingezet voor een undercover FBI-missie in Little Haiti, Miami. In deze glamoureuze stad wordt hij gedwongen zijn nieuwe leven in evenwicht te brengen met de gruizige onderbuik van de stad, terwijl hij wordt achtervolgd door zijn mysterieuze verleden.

Uitvoerende producenten: Michael Connelly, Larry Andries. Het producerend team namens Fabel Entertainment zal bestaan uit uitvoerend producenten Henrik Bastin en Melissa Aouate, en mede-uitvoerend producent Jasmine Russ.

Titelloze Renee Ballard-serie

Verhaallijn: Detective Renee Ballard is belast met het leiden van de nieuwe cold case divisie van de LAPD. Naast het onderzoeken van onopgeloste misdaden, is Renee toegewijd om de afdeling geloofwaardig te maken en gerechtigheid te brengen in de gemeenschap. Renee heeft geleerd van haar gepensioneerde bondgenoot en mentor Harry Bosch en doet de dingen op haar eigen manier - ze lost zaken op onconventionele manieren op, terwijl ze de politiek van een vrouw in opkomst bij de LAPD moet navigeren.

Uitvoerend producenten: Michael Connelly, Michael Alaimo, Kendall Sherwood. Het producerende team namens Fabel Entertainment bestaat uit de uitvoerende producenten Henrik Bastin en Melissa Aouate, en mede-uitvoerend producent Jasmine Russ."
Video on youtube
Vorige aflevering
Por Sonia
Por Sonia
07x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Bosch