Borgen

8.4 / 10
58 min
Drama, Politiek
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Derde seizoen Borgen in februari bij NPO Start Plus

Borgen is een Deense politieke dramaserie van de zender DR1. Er zijn drie seizoenen verschenen tussen 2010 en 2013. Ieder seizoen bestaat uit tien afleveringen.

We volgen politiek leider Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) die onverwachts verkozen wordt tot eerste vrouwelijke premier van Denemarken, maar er al snel achter komt dat haar nieuw verworven rechten en plichten hun tol eisen van haar privéleven en haar dierbaren. Het blijkt balanceren tussen carrière, privéleven, machtswellust, concurrentie, politieke intriges en een hongerige pers.

Het tweede seizoen van Borgen verscheen 6 december 2019 op NPO Start Plus. Inmiddels is bekend dat het derde en laatste seizoen vanaf 14 februari 2020 te bekijken is op NPO Start Plus. Aan de start van het derde seizoen zit Birgitte Nyborg aanvankelijk niet langer in de politiek. Intussen is haar oude partij een meer conservatieve richting ingeslagen. Deze ideologische verandering zorgt ervoor dat Nyborg de rigoureuze beslissing neemt om toch weer terug te keren.

Vorige aflevering
The Election
03x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Netflix heeft zeven nieuwe castleden bekend gemaakt voor het tweede seizoen van The Witcher, dat in 2021 wordt verwacht en waarvan de productie net is begonnen.
Vandaag, 09:00
The Good Fight is een Amerikaanse juridische dramaserie van de zender CBS All Access. De serie ging van start in februari 2017.
Gisteren, 14:00
Emily Kapnek schrijft aan een pilot van een nieuwe komedieserie voor ABC.
Gisteren, 13:00
The Inner Circle is een Zweedse dramaserie van de zender Viaplay. In maart 2019 is het eerste seizoen verschenen, dat bestaat uit acht afleveringen.
Gisteren, 12:00
Yellowstone (2018) is een Amerikaanse dramaserie van de zender Paramount network. De serie ging in première in juni 2018.
Gisteren, 11:00
Actrice Sandra Oh gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Netflix-serie The Chair, heeft Variety vrijdag gemeld.
Gisteren, 10:00