Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Derde seizoen Borgen in februari bij NPO Start Plus

Borgen is een Deense politieke dramaserie van de zender DR1. Er zijn drie seizoenen verschenen tussen 2010 en 2013. Ieder seizoen bestaat uit tien afleveringen.

We volgen politiek leider Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) die onverwachts verkozen wordt tot eerste vrouwelijke premier van Denemarken, maar er al snel achter komt dat haar nieuw verworven rechten en plichten hun tol eisen van haar privéleven en haar dierbaren. Het blijkt balanceren tussen carrière, privéleven, machtswellust, concurrentie, politieke intriges en een hongerige pers.

Het tweede seizoen van Borgen verscheen 6 december 2019 op NPO Start Plus. Inmiddels is bekend dat het derde en laatste seizoen vanaf 14 februari 2020 te bekijken is op NPO Start Plus. Aan de start van het derde seizoen zit Birgitte Nyborg aanvankelijk niet langer in de politiek. Intussen is haar oude partij een meer conservatieve richting ingeslagen. Deze ideologische verandering zorgt ervoor dat Nyborg de rigoureuze beslissing neemt om toch weer terug te keren.

Video on youtube
Vorige aflevering
Mother of the Sea
Mother of the Sea
04x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Borgen