Borgen

8.4 / 10
58 min
Drama, Politiek
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Tweede seizoen Borgen binnenkort bij NPO Start Plus

Borgen is een Deense politieke dramaserie van de zender DR1. Er zijn drie seizoenen verschenen tussen 2010 en 2013.

We volgen politiek leider Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) die onverwachts verkozen wordt tot eerste vrouwelijke premier van Denemarken, maar er al snel achter komt dat haar nieuw verworven rechten en plichten hun tol eisen van haar privéleven en haar dierbaren. Het blijkt balanceren tussen carrière, privéleven, machtswellust, concurrentie, politieke intriges en een hongerige pers.

Aan de start van het tweede seizoen bezoekt ze de Deense troepen in Afghanistan en moet ze een zeer belangrijke keuze maken. Het tweede seizoen van Borgen verschijnt 6 december op NPO Start Plus en bestaat uit tien afleveringen.Sidse Babett Knudsen was ook te zien in het eerste seizoen van Westworld. Bijrollen in Borgen zijn er voor Pilou Asbæk (Game of Thrones) als spindoctor Kasper Juul en Birgitte Hjort Sørensen (Greyzone) als journaliste Katrine Fønsmark.
Vorige aflevering
The Election
03x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

The Chilling Adventures of Sabrina is een Amerikaanse horrorserie van Netflix. De streamingdienst heeft bekend gemaakt wanneer het tweede seizoen beschikbaar komt.
Vandaag, 09:00
De Amerikaanse acteur Ron Leibman is vrijdag overleden. Hij werd 82 jaar.
Gisteren, 14:30
De premièredatum van het achtste seizoen van Homeland was al bekend. Er is nu een trailer uitgebracht om het wachten dragelijker te maken.
Gisteren, 11:04
2
Altered Carbon is een Amerikaanse sciencefictionserie van Netflix. De serie ging in première in februari 2018 en momenteel wordt gewerkt aan het tweede seizoen.
Gisteren, 10:00
5
De acteur Robert Walker Jr. is donderdag overleden in Malibu. Hij was 79 jaar. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt.
Gisteren, 09:00
Vikings is een Canadees-Ierse historische avonturenserie van History Channel die in 2013 van start is gegaan.
vrijdag, 12:00
3