Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Boerke - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 18 juli 2021.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Boerke - Seizoen 1

Boerke is een animatieserie gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Pieter de Poortere.

Boerke is van oorsprong een woordloze stripreeks getekend door Pieter de Poortere. Het eerste album verscheen twintig jaar geleden en de stripfiguur maakte ook zijn opwachting in Vlaamse tijdschriften zoals Humo en Knack.

Anno 2021 maakte het Amerikaanse productiehuis Adult Swim een 52-delige animatiereeks gebaseerd op de stripgags van Pieter de Poortere. Elke aflevering van de serie duurt nauwelijks 2 minuten en de makers stopten per aflevering drie gags in het verhaal.

Wie de strips van Boerke kent, zal ook merken dat de makers de oorspronkelijke grappen gebruiken om deze serie vorm te geven. Voor wie dit allemaal nieuw is, kunnen we alleen maar zeggen dat deze animatieserie zeer verzorgd is en de grappen goed verpakt worden.

Het is belangrijk dat je die kleine twee minuten je aandacht op je scherm houdt, want met alleen wat passende geluiden, is het beeld dat je te zien krijgt zeer belangrijk om de soms cynische en harde grappen niet te missen.

Boerke mag dan wel een woordloze animatieserie zijn, toch worden hier stemacteurs gebruikt om het mompelen, schreeuwen en andere achtergrondgeluiden vorm te geven. Zo hoor je Jos Dom (Spoed) als de mompelende en grollende Boerke. Han Coucke (De Kotmadam) zorgt voor de bijgeluiden van de mannelijke nevenpersonages terwijl Maaike Cafmeyer (De Twaalf) de vrouwelijke rollen voor haar rekening neemt. De muziek bij de serie is van Flip Kowlier ('t Hof van Commerce)

Ondertussen heeft de serie ook al enkele prijzen weggekaapt op het Londense Seasonal Short Film Festival en het Madcap Comedy International Short Film Festival in Australiƫ. Daarnaast kreeg Boerke ook nominaties op gespecialiseerde festivals in Rusland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

De volledige serie is trouwens nog steeds te bekijken via VRT NU (https://www.vrt.be/vrtnu/)
Volg Boerke
Vorige aflevering
Aflevering 52
Aflevering 52
02x52
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Boerke