Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Blue Bloods eindigt met een gesplitst veertiende seizoen

Het komende veertiende seizoen van CBS's politiefamiliedrama Blue Bloods wordt het laatste en wordt in tweeën gehakt.

De populaire serie met Tom Selleck in de hoofdrol krijgt een uitgebreid afscheid met een tweedelig laatste seizoen dat uit achttien afleveringen zal bestaan. De eerste tien worden midden in het seizoen uitgezonden, met de start op CBS op vrijdag 16 februari en live streaming op Paramount+. De resterende acht afleveringen worden in de herfst van 2024 uitgezonden.

Blue Bloods

Na een dubbele Hollywoodstaking die de omvang van de scriptseizoenen voor 2023-24 heeft teruggebracht tussen de tien tot dertien afleveringen elk - waarbij een aantal CBS-series er maar tien maken - geeft het netwerk twee van zijn topseries die ten einde lopen, Blue Bloods en Young Sheldon, een passend afscheidsfeest met uitgebreide laatste seizoenen. Zoals vorige week werd gemeld, zal het zevende en laatste seizoen van The Big Bang Theory-prequelserie uit veertien afleveringen bestaan.

Blue Bloods, over meerdere generaties van de familie Reagan die werkzaam zijn in de New Yorkse ordehandhaving, gaat weg terwijl het nog steeds aan de top staat wat betreft kijkcijfers.

Blue Bloods, al lange tijd een anker in de formidabele vrijdagavond line-up van CBS, was vorig seizoen het meest bekeken primetime programma van de avond en de #3 meest bekeken uitgezonden dramaserie met 9,54 miljoen kijkers (meer dan 11 miljoen kijkers per aflevering na +35 dagen multiplatform kijken).

De serie, geproduceerd door CBS Studios, heeft sinds de lancering van de serie in 2010 elk seizoen het totale aantal kijkers gewonnen in het tijdslot van 22.00 uur 's avonds op vrijdag.

"Blue Bloods zal voor altijd een geliefd onderdeel zijn van de nalatenschap van CBS. Het regeerde vrijdagavonden met ongekende dominantie sinds de première en vestigde zichzelf als een pijler van onze winnende line-up met een uitzonderlijk toegewijde fanbase," zeiden Amy Reisenbach, President, CBS Entertainment en David Stapf, President, CBS Studios, in een gezamenlijke verklaring.

De twee leidinggevenden erkenden de hoofdrolspeler van de serie en uitvoerend producent Selleck, wijlen uitvoerend producent Leonard Goldberg, die in 2019 overleed, en schrijver/uitvoerend producent Kevin Wade, die sinds halverwege het eerste seizoen aan de serie meewerkte en sinds seizoen twee showrunner is. Ze refereerden ook aan een vaste waarde in Blue Bloods, het wekelijkse zondagse diner van Reagan, dat centraal staat in elke aflevering.

"We zullen voor altijd dankbaar zijn aan de legendarische Leonard Goldberg voor het ontwikkelen van deze kenmerkende serie en aan de geweldige cast onder leiding van Tom Selleck, die Amerika omarmde als familie en zag als welkome gasten aan de dinertafel van Reagan," aldus Reisenbach en Stapf. "We bedanken ook oprecht het ongelooflijke schrijf- en productieteam onder leiding van uitvoerend producent Kevin Wade, voor jaren van meeslepende afleveringen tijdens het bedenken van dit laatste hoofdstuk, waarvan we verwachten dat het het meest bevredigende seizoen tot nu toe wordt voor onze trouwe kijkers."

De vernieuwing van Blue Bloods volgde in maart op moeilijke onderhandelingen, waarbij CBS vroeg om aanzienlijke verlagingen van het budget - 25% voor talent boven de lijn, inclusief acteurs - te midden van een toegenomen fiscale controle in de mediabranche en een drang om de productiekosten in de hand te houden. De cast en producenten stemden uiteindelijk in met de salarisverlagingen om de serie door te laten gaan en honderden crewleden en ander ondersteunend personeel aan het werk te houden.

De vernieuwing in maart ging ervan uit dat seizoen veertien waarschijnlijk het laatste seizoen van de serie zou zijn, aldus bronnen. Toen de schrijvers van Blue Bloods begin oktober weer bij elkaar kwamen na het einde van de WGA-staking, begonnen ze het komende seizoen te schrijven als een mogelijk laatste hoofdstuk. De beslissing om Blue Bloods te beëindigen werd bevestigd na het einde van de SAG-AFTRA staking toen de grootte van de bestelling werd bepaald en het idee ontstond om de serie in twee delen op te splitsen.

Blue Bloods, dat tot nu toe 275 afleveringen heeft uitgezonden in zijn dertien seizoenen, zal eindigen met 293 afleveringen. Met veertien seizoenen behoort het tot de tien langstlopende scriptseries van CBS ooit. Selleck leidt een cast die ook bestaat uit Donnie Wahlberg, Bridget Moynahan, Will Estes, Len Cariou, Marisa Ramirez en Vanessa Ray.
Vorige aflevering
Forgive Us Our Trespasses
Forgive Us Our Trespasses
13x21
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_sarlottje
21 nov 2023 18:04 -
Wat jammer! Ik hou van deze serie, dus dit is natuurlijk erg jammer. Echter loopt de serie al meerdere jaren en wordt op deze manier ook voorkomen dat de verhaallijn wordt uitgemolken. Hopelijk kunnen ze er een mooi eind van maken
Reageer
avatar_Tanja_1970
22 nov 2023 06:44
Heel jammer. Kijk ook al vanaf het begin en vind het een van de beste die ik in mijn lijstje heb staan
Reageer
Blue Bloods