Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Nieuwe serie Bloodlands binnenkort op BBC One

James Nesbitt is binnenkort te zien in de nieuwe serie Bloodlands uitvoerend geproduceerd door de makers van Line of Duty en Bodyguard.

Als je graag kijkt naar series als The Bay (2019) en Marcella, en je volgt Line of Duty, dan is Bloodlands echt iets voor jou. Met James Nesbitt in de hoofdrol is Bloodlands een kat-en-muis-thriller met het landschap van Noord-Ierland - en zijn onrustige verleden - als achtergrond. De serie is uitvoerend geproduceerd door Line of Duty-maker Jed Mercurio.

Bloodlands is een nieuwe thriller die DCI Tom Brannick volgt, hij gaat op zoek naar een huurmoordenaar die bekend staat als Goliath nadat hij een mogelijk zelfmoordbriefje heeft gevonden.
Hij verbindt de vondst met een cold case die persoonlijke betekenis heeft - en James Nesbitt (The Missing, Cold Feet) zegt dat kijkers zich moeten voorbereiden om gegrepen te worden. "Het is een kat-en-muis-thriller, maar het feit dat het de erfenis van de Troubles heeft, geeft het een extra diepgang", legt Nesbitt (foto) uit. "Het is ook een verhaal over een vader en dochter, en over verlies. Maar het is ook een klassieke Jed Mercurio-thriller, waarvan je niet echt zeker weet wat er aan de hand is, met veel verschillende verhalen erin verweven. Ik denk dat het kijkers op het puntje van hun stoel zal houden."



Uitvoerend producent Mercurio voegt eraan toe: “Bloodlands is een eigentijdse thrillerserie met één voet in het emotionele verleden van Noord-Ierland. De huidige jacht op een verdachte opent een cold case van een legendarische seriemoordenaar, met de codenaam Goliath, die tijdens de Troubles aan gevangenneming ontsnapte. Behalve dat het een aangrijpende politiethriller is, verkent Bloodlands het dilemma of het zoeken naar gerechtigheid voor de lang geleden overleden slachtoffers van Goliath de kwetsbare en zwaarbevochten vrede van het huidige Noord-Ierland in gevaar moet brengen."

Video on youtube


Wanneer Bloodlands in première gaat is nog niet bekend.
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
02x06
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_tweemaalh
13 feb 2021 17:16 -
Bij de naam Jed Mercurio kreeg ik hier gelijk al zin in. De BBC heeft trouwens al bevestigd dat de eerste aflevering op 21 februari te zien zal zijn https://www.bbc.co.uk/programmes/m000sm36/episodes/guide
Reageer
Bloodlands