Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Emile Goessens geeft "Blindspot - Seizoen 1" een 6.
Geschreven door Emile Goessens op 19 augustus 2016.
Leuk?
7
5
Bekijk stemmen

Blindspot - Seizoen 1

Blindspot begint mysterieus. Op Times Square is een achtergelaten tas gevonden door een politieagent. Opeens begint de tas te bewegen! Tot grote schrik van de agent natuurlijk. Het blijkt om een jonge vrouw te gaan die helemaal onder de tattoos zit én zich helemaal niets meer kan herinneren. De meest opvallende tattoo zit op haar rug. Daar staat in het groot de naam ‘Kurt Weller’ geschreven met daaronder ‘FBI’. Zoals je verwacht krijgt Kurt Weller (Sullivan Stapleton, Strike Back), die dus bij de FBI werkt, een melding van de onbekende vrouw en haast zich naar de Times Square. Kurt herkent de vrouw niet en noemt haar voor het gemak maar ‘Jane Doe’. Jane Doe (Jaimie Alexander, Agents of S.H.I.E.L.D.) krijgt bij het kantoor van de FBI allerlei onderzoeken en haar hele lichaam wordt gescand.

De serie deed me denken aan Prison Break (het hele lichaam bedekt met tattoos), Memento & John Doe (in de film en serie zijn beide hoofdpersonages hun geheugen kwijt) en The Blacklist (een burger die de FBI helpt). Vooral de laatstgenoemde lijkt een grote inspiratiebron geweest te zijn. Na alle onderzoeken waaronder een DNA test, vingerafdrukkentest (die uiteraard door alle databases is gehaald) is de identiteit van Jane nog steeds niet bekend. Al snel belanden ze bij hun eerste zaak en Jane wil er graag bij zijn. Misschien komt ze op die manier achter haar eigen identiteit. Tijdens de eerste zaak weet Jane iedereen te verbazen met haar vechtkunsten. Ook komt het team van Kurt Weller er al snel achter dat het lichaam van Jane eigenlijk bedekt is met puzzels. Elke tattoo is een puzzel en verbonden met een zaak. En elke zaak brengt de FBI (en Jane) dichterbij de identiteit van Jane, zonder de nodige kleerscheuren.

Blindspot is een serie die leuk is om tussendoor te kijken, maar meer ook niet. De acteerprestaties zijn niet geweldig te noemen en ik mis de chemie tussen de hoofdrolspelers. Qua karakteruitdieping proberen de makers het in het tweede gedeelte van het eerste seizoen nog even goed te maken, maar dat is wat mij betreft te laat. De verhaallijn lijkt iets te veel afgekeken van The Blacklist, dus voor The Blacklist fans is dit een leuke serie. Helaas haalt Blindspot het niveau van The Blacklist bij lange na niet. Erg spannend vond ik het niet, soms zelfs voorspelbaar. Jammer want ik had er meer van verwacht vanaf de pilot aflevering. Het tweede seizoen start in september en ik hoop dat Blindspot dan naar een hoger niveau wordt getild, anders haak ik af.
Volg Blindspot
Vorige aflevering
Iunne Ennui
Iunne Ennui
05x11
Leuk?
7
5
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Blindspot