Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Bartwin v/d Pols geeft "Blindspot - Eerste aflevering" een 8.5.
Geschreven door Bartwin v/d Pols op 20 augustus 2015.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Blindspot - Eerste aflevering

FBI-agent Kurt Weller (Sullivan Stapleton, o.a. Strike Back en 300: Rise of an empire) wordt verzocht zich per direct te melden bij zijn collega’s van de politie, want er is een vrouw gevonden in een tas midden op Times Square. De vrouw weet niets meer, zit van top tot teen onder de tatoeages en heeft op haar rug een tatoeage....met zijn naam.
Blindspot
© NBC

Blindspot is een spannende Amerikaanse serie met een bevreemdend en tegelijkertijd bekend uitgangspunt. Immers, een persoon onder de tatoeages die als puzzelstukjes allemaal clues bevatten, dat doet direct denken aan successeries als Prison Break en wellicht zelfs the Girl with the dragon tattoo. Aan de makers van Blindspot dus de uitdaging om de kijker toch geboeid te houden. En dat lukt in deze eerste pilot aflevering prima.

De vrouw in kwestie, Jane Doe (Jaimie Alexander: The Brink, Thor: The dark world), weet zich

Wie is deze Jane Doe?

namelijk niets, maar dan ook echt niets, meer te herinneren. Niets over zichzelf, niets over de wereld, en dus ook niets over wat haar is overkomen. Als ook haar vingerafdrukken, DNA en gezicht geen treffers op leveren in de diverse databases, staat de FBI met de handen in het haar. Wie is deze Jane Doe? Hoewel de oorzaak van de amnesie snel wordt achterhaald, vormt de trage terugkeer van haar herinneringen een belangrijk onderdeel van de suspense in de serie. Al snel blijkt zij unieke en zelfs gevaarlijke eigenschappen te bezitten. Daarnaast is er een team van experts bezig om de tatoeages te ontcijferen en in te spelen op de ontdekkingen. Met elke nieuwe ontdekking ontvouwt zich weer een nieuwe wending in het verhaal...

De cast van de serie is prima in orde. Naast de ervaring van Sullivan Stapleton in de hoofdrol als Special Agent speelt ook ervaren actrice Marianne Jean-Baptiste (o.a. Broadchurch seizoen 2, Without a trace) mee in de rol van team chef met een speciale interesse in deze zaak. Jaimie Alexander als Jane Doe acteert ook geloofwaardig de diverse facetten van haar gecompliceerde rol en ontdekkingstocht. Ook de rest van de cast speelt soepel en geloofwaardig en draagt bij aan de spanning en snelheid van deze eerste aflevering. De pilot oogt ook goed, er is duidelijk flink wat budget besteed aan deze serie.

Blindspot is een spannende Amerikaanse serie met een bevreemdend en tegelijkertijd bekend uitgangspunt

Doordat schrijver Martin Gero (Stargate: Atlantis, Dark Matter) telkens een kleine twist toevoegt aan het verhaal rondom de dame met de tatoeages, blijf je geïntrigeerd kijken naar de pilot. Wie is deze Jane Doe? En waar komt zij vandaan? Wie heeft haar dit aangedaan, of heeft zij zichzelf dit aangedaan? En waarom?

Kortom, een intrigerend uitgangspunt, een goede cast met de juiste acteurs en genoeg prikkelende vragen om uit te kijken naar de volgende aflevering. Wat mij betreft zit ik er volgende week weer klaar voor!
Volg Blindspot
Vorige aflevering
Iunne Ennui
Iunne Ennui
05x11
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_anonymous
20 aug 2015 10:07 -
Ik ga voor een zesje. Hele standaardserie met (nog) niet opmerkelijk acteerwerk. Met een Memento meets Prison Break-achtig Tattoo insteek die fris lijkt maar inmiddels aardig gedateerd is. Een soort The Blacklist-achtige serie voor die doelgroep. Deze kan in de tussendoor-want-dat-is-ook-weleens-lekker sectie. Meer moet je er niet van verwachten, dan is het best oké.
Reageer
avatar_anonymous
20 aug 2015 10:25
Ik vind een 8.5 ook wel wat aan de hoge kant. Dan zit je maar 1.5 punt van perfect af en dat is deze serie verre van.
Reageer
avatar_anonymous
21 aug 2015 12:51 -
Het grappige is hij komt pas 21 september uit, maar is nu al te zien, goede serie...gelijk spannend...
Reageer
avatar_mk187
23 aug 2015 13:41 -
Prima recensie, tnx. Had de trailer al gezien en die zag er wel gelikt uit. Al verwacht ik zelf geen 8,5 te geven als ik de aflevering heb gezien. Ik ga wel kijken!
Reageer
avatar_thales
03 okt 2015 23:29 -
Is de serie 1 lang verhaal of( breaking bad) of allemaal losse verhaaltjes ( blacklist, csi etc)???
Reageer
avatar_Wesley10__
13 okt 2015 19:12
1 lang verhaal
Reageer
Blindspot