Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Premièredatum en trailer voor zesde seizoen van Black Mirror

Netflix heeft de officiële trailer voor het zesde seizoen van Black Mirror vrijgegeven en daaruit blijkt wanneer de veelgeprezen serie terugkeert.

Het nieuwe seizoen heeft een indrukwekkende reeks gastacteurs beloofd, waaronder Aaron Paul, Anjana Vasan, Annie Murphy, Auden Thornton, Ben Barnes, Clara Rugaard, Daniel Portman, Danny Ramirez, Himesh Patel, John Hannah, Josh Hartnett, Kate Mara, Michael Cera, Monica Dolan, Myha'la Herrold, Paapa Essiedu, Rob Delaney, Rory Culkin, Salma Hayek Pinault, Samuel Blenkin en Zazie Beetz.

De trailer geeft fans een voorproefje van enkele afleveringen van dit seizoen, waaronder één genaamd 'Joan Is Awful', waarin een doorsnee vrouw (Annie Murphy) ontdekt dat een wereldwijd streaming platform - een spoof van Netflix genaamd Streamberry - een prestige drama heeft gelanceerd gebaseerd op haar leven, waarin ze wordt gespeeld door Salma Hayek Pinault.

13452 Black Mirror foto 4

Black Mirror-bedenker en co-showrunner Charlie Brooker plaagde op de Netflix fansite Tudum dat hij zelfs zichzelf verrast heeft met dit nieuwe seizoen. "Ik heb altijd het gevoel gehad dat Black Mirror verhalen moet bevatten die volledig van elkaar verschillen, en mensen (en mezelf) moet blijven verrassen, want wat is anders het nut?" aldus Brooker. "Het moet een serie zijn die niet gemakkelijk te definiëren is, en zichzelf steeds opnieuw uitvindt."

Het zesde seizoen van de anthologieserie gaat op donderdag 15 juni in prèmiere.

De serie was voor het eerst te zien in december 2011 op Channel 4 in het Verenigd Koninkrijk, en werd gekocht door Netflix in de aanloop naar het derde seizoen in 2016. Het vijfde seizoen van de serie kwam uit in juni 2019, na de première van de interactieve speelfilm Bandersnatch uit 2018. Voor de korte onderbreking oogstte de serie veertien Emmy-nominaties en nam acht Emmy's mee naar huis, waaronder voor uitstekende televisiefilm voor 'San Junipero', 'USS Callister' en Bandersnatch in respectievelijk 2017, 2018 en 2019.

Naast het maken en schrijven van het zesde seizoen is Brooker uitvoerend producent, samen met Jessica Rhoades, Annabel Jones en Bisha K. Ali.

Bekijk de volledige trailer van Black Mirror seizoen zes hieronder.
Video on youtube
Vorige aflevering
Demon 79
Demon 79
06x05
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Black Mirror