Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Helgoned geeft "Billions - Seizoen 2 (DVD)" een 8.5.
Geschreven door Helgoned op 25 april 2019.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Billions - Seizoen 2 (DVD)

Na het zien van het eerste seizoen van Billions hoopte ik meteen al dat een tweede reeks zou volgen. Dat kwam ten eerste vanwege de goede hoofdrolspeler, Damian Lewis, die al imponeerde in Homeland en Life. Ten tweede wordt de psychologische tweestrijd tussen openbaar aanklager Chuck Rhoades (Paul Giamatti, Prohibition) en Bobby Axelrod (Lewis) boeiender en boeiender. Rhoades werkt aan een andere zaak met veel aandacht van de media, terwijl hij wacht op een foutje van zijn ultrarijke tegenstander. Axelrod is ondertussen bezig om zijn vermogen zodanig vrij te spelen, zodat hij zijn zakelijke rivalen kan bestrijden.

Dit tweede seizoen is sterker dan het eerste seizoen.

Dit tweede seizoen is sterker dan het eerste seizoen. Ten eerste vechten de twee rivalen nu meer met open vizier, waardoor de strijd tussen hoofdpersonen veel directer van het scherm spat. Ten tweede is Axelrod nu meer de jager (op zijn concurrenten) en Rhoades meer in de verdediging (zijn superieuren houden hem nauwlettend in de gaten). Het kat-en-muis-spel uit het eerste seizoen krijgt daarmee een nieuwe dimensie.

Billions
© Showtime


Daarnaast zijn de andere personages ook fascinerend. Axelrod neemt het genie Taylor Mason (Asia Kate Dillon, Orange is the New Black) als stagiair aan. Dit personage is in meerdere opzichten uniek, omdat Taylor zowel man als vrouw is en al snel een steeds meer prominente plek in het bedrijf krijgt. De rol van Mike “Wags” Wagner (David Costabile, Breaking Bad) als rechterhand van Axelrod komt eveneens steeds duidelijker naar voren. Ook de slimme handelaar “Dollar” Bill Stearns (Kelly AuCoin, The Americans) zit steeds meer aan tafel als de belangrijkste beslissingen worden genomen.

Naast deze personages zijn ook de verhalen en dialogen een stuk scherper. Er is een spannend pokerspel, het kopen van een NFL-team en Rhoades krijgt te maken met een FBI-onderzoek naar zijn praktijken. De dialogen zijn snel en verwijzen vaak naar klassieke literatuur en televisie. Ook de anekdotes van de hoofdrolspelers zijn intrigerend, zoals die over een schaakwedstrijd in het park. Wat steeds meer naar voren komt in Billions is dat er weinig goede personages overblijven. Integriteit is wel erg ver te zoeken. Gelukkig is er de nodige humor, waardoor de 12 afleveringen voorbij vliegen. In maart 2019 startte Showtime met het vierde seizoen dus er valt nog veel te genieten.

Billions
© Showtime


De Nederlandse DVD-uitgave kent vier schijven met elk drie afleveringen, daardoor is de beeldkwaliteit prima. De extra’s zouden drie achtergrondfilmpjes zijn. Being Billions, Making Billions in New York en They, Theirs & Them. Ik kan wel raden waar deze bonusfilmpjes over gaan, maar ze zijn helemaal niet terug te vinden op de DVD’s. Dat is iets wat ik niet vaak meemaak. Een kleine smet op dit prima seizoen van de serie die alleen maar beter wordt.
Volg Billions
Vorige aflevering
Admirals Fund
Admirals Fund
07x12
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Billions